Харесва ли ви името Йордана?

• 12 613
  • 334
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз пък знам един нотариус Сталиан. Или детенце - Сталоун. Хора, мислете че порастват тези деца Simple Smile))

# 166
В една фирма имаше шофьор-охранител Ленин. Още помня разговора: "Как дойде?" - "Ленин ме докара".

# 167
Това трябва да е инженер Льони.

# 168
Цитат
Въобще ,,Й,, е неблагодатна буква.

Цитат
Йоана е класика.Но вече е прекалено често срещано.

Ех, ех, като една Йоанна с тези ваши коментари направо да си тегля ножа, то друго не остана.
С годините видях, че това (мое) име има еквиваленти на почти всички езици. Казвам го, понеже знам, че има родители, на които това им е много важно: "Да звучи добре на английски" Joy Еми, ето, звучи - Джоанна. Nerd
Означава "Бог е милостив", пък и царица го е носила - Йоанна (от италианското Джованна) Савойска, съпругата на цар Борис III-ти.
Иначе на мен на галено ми викат Ани, познавам и други адашки, на които им казват така.
Какво повече може да иска човек?

Йоанна, на дядото Йордан - seems legit.
Само би било малко неприятно, че ще празнуват именните си дни на две различни дати, понеже корена на имената е различен (6-ти и 7-ми Януари).

# 169
  • София
Само да не й викате галено Йони. Че се сещате индийците на какво викат това Simple Smile)

# 170
Само да не й викате галено Йони. Че се сещате индийците на какво викат това Simple Smile)

Хайде сега кажи на какво викат така индийците за тези от нас, които не знаят Smile

# 171
  • София
В книжката Кама Сутра, така наричат женската сливка Simple Smile))

# 172
  • над кукувичето гнездо
На детската площадка при нас е пълно с йонита. Чак неудобно да му стане на човек като се заразвикат майчетата по йонитата си. Flushed

# 173
  • София
Ще ме съсипете от смях Simple Smile))

# 174
Свекърва ми се казва Йордана. Точно така, а не Йорданка. Тя е от поколение, когато са кръщавали децата без умалителното к, което по-късно е сложено на всички женски имена. Майка ми също се казваше Ивана, а не Иванка. Не ми харесва, звучи грубо и селско. На свекървата й отива, тя е просто една юрдечка и такова име й седи добре, но малко дете едва ли заслужава такова грубо нещо..
Щом детето трябва задължително да бъде кръщавано на някого, предлагам да го кръстите Изабела. Така се казва моята котка. Тя е едно сладко, пухкаво и гушливо създание, много мило и любвеобилно. Пък и детето ви няма да се срамува да казва името си.
Каква е тази мания да се угажда на разни старци с ужасни имена, не знам....

# 175
  • София
По-грозен коментар отдавна не бях чела.

# 176

Аз пък доста грозни коментари прочетох, не само този. Ами другия с въпроса" Някой Жеко, Кръстан или Кина да имате?" . Точно пък от тези имена, не виждам никое да е грозно. Остарели, но достойни български имена, вероятно носени от достойни предци.

# 177
  • Пловдив
Освен ако не е ироничен, ама май не е.
Този за Жеко, Кина и Кръстан също не беше много на място, и още някои.

# 178
  • Най-красивата страна
andonova,името ти е хубаво.
Буквата е неблагодатна,да.В смисъл,че няма богат избор на имена с тази буква.
Не се засягай.

Йоана е сред най-често срещаните имена в България от 20 години насам.

За 2021г.
1.Виктория
2.Мария
3.Никол
4.Рая
5.София
6.Йоана
7.Дария
8.Габриела
9.Александра
10.Симона

Галено не бих използвала,защото името е кратко .

Не бих нарекла Йордана типично селско име.
Еврейско е.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 08:24 от Veronikaaa

# 179
Аз пък се надявам тази традиция с кръщаването на баби и дядовци да се запази. И то да се кръщават дословно, не само по първа буква.
Супер? Някой дядо Жеко, Кръстан или баба Кина из рода са имате?
по повод имотни сделки съм прегледала много хора от рода ни, които не познавам. Установих, че няколко  имена силно  доминират като собствени или фамилни. Направи ми впечатление, че след известно време, можех да позная кой е от рода ни и кой е съпруг/съпруга по името.
Искаме или не родът ни съществува, (счита се до 7 коляно назад във времето), друг е въпросът, че ние имаме свободен избор дали да изберем някакво родово  име, или име много  далеч от предците. Има хора, които по някакви причини искат да скъсат връзката с рода.
Името Кина е по-хубаво от измислени и изфабрикувани имена като: Кабриолета, Калвия, Кализара, Карамелита, Красиела, Красоцвета, Кристабела и др.
Както Дона,  Дана, Рада, Неда станаха модерни, може и Кина да стане.
Не е казано дали на дядото или бабата да се кръсти, може на някой друг от рода, леля, чичо, родителите на детето. Аз живея в държава, където кръщават на родителите, познавам и семейства с еднакви имена на децата и на съпрузите, различават се само по ID номера си. Броят имена, който се ползва е много малък, в един клас има много деца с повтарящи се имена. Ползват и  чужди имена, но не ги променят, констриурат, сричкообразуват, не ги приспособяват...

Общи условия

Активация на акаунт