Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 279
  • 787
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Да да, ний сме бедни, а те - богати. Ай без такива плоски разсъждения, моля! Колкото скъпи украински джипове има, толкова и български има. Показно било... Кво се правите, че за пръв път виждате скъпи коли?? Да не говорим, че повечето са на лизинг.
Бедняци също има и от двете народности.
Тия с колите и с парите не се редят на опашки за помощи, а си наемат спокойно жилища. Някои даже и предплащат за няколко месеца.

Ами, хубаво тогава. Каква е драмата? Щом има такива, които могат да плащат и такива, които искат да им отдават под наем, значи се срещат в интересите си и няма проблем.

Излязло било видео с десет нови джипарки. Ше почина! Шок! Скандал! Ужас! Земята се разтресе! Стоп 5 Джи!

DMS мозък...

М, да, може би ти е необходим.
Ако имаш желание да приютиш някой от тези с джипарките, нямам против....дерзай!

И аз това питам - къде е драмата ???
Тия с джипарките никой не ги приютява безвъзмездно. Хората си плащат! И то доста добре. Кое те затвуднява да го разбереш?

# 166
Ми, хубаво, де. Това казах и аз, като си плащат и има кой да им даде под наем, няма проблем....

# 167
  • Варна
Да, няма проблем. Не знам защо хората се опитват да създадат такъв, чрез идиотски пропаганди как видиш ли заможните украинци с невижданите коли висят на опашки за помощи и чаша топла супа. Не знам кой вярва на тия дивотии.

# 168
А когато си тръгне от автосервиза без да си плати ремонта на джипа, защото "му се полагало, понеже е бежанец", а? Полицията не прави нищо, за да задържи украинеца, а съветва собственика да пусне жалба към държавата! Дали някой българин ще го пуснат без последствия?
Както казах, нямам против тях, но не и да злоупотребяват със статута си!

# 169
  • Варна
Какво значи "тях"? И колко пъти трябва да напиша, че има всякакви? Малко ли българи се правят на ударени и си тръгват, без да платят? От фризьори, от бензиностанции, от всякъде. Работила съм в барове и участвам в няколко фейсбук групи за бранша. Редовно се пускат снимки на нашенски компании, които поръчват бутилки, пият цяла вечер и после се изнизват. За да ги издирват по фейса, значи полицията не съдейства. Аз също лично съм имала клиенти от различни националности, които се правят на интересни и се дърпат като дойде сметката. Но да обобщавате, че всички украинци са такива... айде не!
Изобщо... темата не е за това.

# 170
точно щото си работила по баровете, можеш да коментираш вчерашния дето се правил на терорист. Иначе навсякъде има и свестни хора и отрепки.

# 171
  • Бургас
Пък аз работещи по баровете познавам, дето собствениците на тези барове са българи. И са ги запалили тези работещите с по няколко заплати, че и осигуровки неплатени. И хотелиери такива познавам, дето всяко лято гърбят персонала си да работи за жълти стотинки, а после си купуват джипарки и си ги паркират пред хотелите в Слънчака. Пак българи. Пък едни други българи си продават фирмите на клошари, пък после се оказва, че те висят с по половин милион лева към НАП. И всички ги знаят кои са, ама - нищо. Пускайте жалби, не ни пречи.
Относно настроенията - след като се чувстваме онеправдани, че за нас "не се прави нищо, и сме бедни, гладуваме, не можем да се лекуваме, щото на безработните никой не плаща здравните осигуровки и т.н.", и завиждаме на бягащите от войната с джипарките, дето паркирали безплатно, айде да си адресираме претенциите към хората, които решават всичко това - сиреч към управляващите. Които ние сме ги избрали, със собствените си две ръце и ум. Като не ни уйдисва нещо в нашата държава - има си ред за промяна и за взимане на решения. Не са луди тези, дето ядат баницата и паркират безплатно. И на мен да ми разрешат да паркирам безплатно, и аз ще паркирам.

# 172
  • София
Здравейте. Имам магазин  в град София и имам следният казус за който бих искала да се допитам да Вас как процедирате. А именно става въпрос за ключовете на магазина. Предоставят ги всичките или си оставате една бройка за Вас? Ако споделите и други важни аспекти бих Ви била много благодарна.

# 173
  • Варна
Аз имам един комплект и наемателите ми знаят това. Също им предложих ако искат, да си сменят патрона за тяхна сметка, но нямало нужда. Това е за апартамент.
Във вашия случай обаче - магазин, вероятно с доста стока и каса вътре… не мисля че е редно да имате ключ. Те и наемателите ви вероятно и без това ще си сменят патрона и ще си сложат сот.

# 174
Относно ключа от магазина, може да сложите вашия в запечатан с подписа на наемателите плик и той да се ползва само при, не дай Боже, извънредни ситуации.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 10:25 от :::

# 175
Добър съвет за ключ в плик с подписите на наемателите.

# 176
Какво става, бе хора. Никой ли не търси, никой ли не отдава? След моя пост от 16 джан джук човек не  е писал. Ами споделете бързо ли , бавно ли се намират наематели след хоум офисите. Изисквате ли да бъде така чисто предадено жилище, както е било получено от квартиранти. Или това е практика само в чужбина. А също и да си поправят дребните на вид ремонти, които сумарно са бая главоболие за наемодателите.  И въобще нека някой с пресен опит да  сподели.

# 177
Прави ми впечатление, че наемите в Стара Загора са се увеличили. Следя една група за имоти там: ако преди година 400 лв. се търсеха за и без това рядко срещано ново строителство и съвременни мебели, вече спокойно се обявяват двустайни с 20-годишно обзавеждане за тая сума. Дори и не всички да намерят наематели за тая сума, вероятно ше се споразумеят за наеми по-близо до 400, отколкото до 300.

От последните няколко обяви от София, които случайно ми попадаха, ми правеше впечатлние, че имаше хубави двустайни по 650-700 лв. напук на инфлацията (може и набирателни обяви да са нили).
Обаче двама "младежи" от блока, в който живея, решиха да напуснат жените си, и, за да са по-близо до децата си, потърсиха жилище в същия блок. Трети съсед им оферира двустаен за 900 лв., което набързо ги накара да си преосмислят плановете и да се опитат да си заздравят семействата.

# 178
Аз имам един комплект и наемателите ми знаят това. Също им предложих ако искат, да си сменят патрона за тяхна сметка, но нямало нужда. Това е за апартамент.
Дид, като цяло съм съгласен, само не разбирам каква е логиката да задържаш ключ за себе си, ако си ОК да си сменят патрона (от който вече няма да имаш ключ)?
Не е ли по-лесно да им дадеш всички ключове, да знаят, че нямаш ключ, и да си остане същия патрон, така че като се изнесат, да ти върнат твоите?

# 179
  • Sofia
Нещо, което съм правил - слагал съм на резето електронна ключалка - тя е без ключ, само с телефон. Хазяина не е имал достъп до нея и ако е важно да е заключено - може да я ползваш и нея като допълнение. Хем не си сменил патрона, хем няма втори ключ.
Но най-ценното беше това, че имаше нотификация и лог на влизане/излизане от апартамента. Дори и да не заключиш с нея, се отчита и веднага получавам съобщение на телефона. И това го знаеше хазяина и както се сещате не е влизал в апартамента никога без мое знание Grinning Модела за любопитните е "August Smart Lock Pro".  Сега, по-новия модел е "August Wi-Fi, (4th Generation)".

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 19:11 от julian

Общи условия

Активация на акаунт