Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 207
  • 787
  •   1
Отговори
# 300
Щото много хова са проруски настроени. Но те изобщо не осъзнават ужаса на бежанците, без значение политическите преференции.

# 301
Ядох 3 години корона криза и имам много пресни наблюдения как "родината" помогна. ...та няма какво да се разправяме.  Който може да си дава апартаментите. Радвам се за хората в Бургас малко да дръпнат.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 09:15 от malinkap

# 302
  • Бургас
Абе у нас е факт за всяко нещо, че докато не те засегне лично, не вярваш.

# 303
Могат да се изгонят както всеки нередовен платец.
в това е проблема, че трудно се гони такъв в нашата държава ( не визирам националност )

Подкрепям мнението на Tintina

Чета оплаквания в ФБ, че и наемите във Варна са се повишили, но според позната брокерка няма такова нещо - просто краткосрочните са по високи. Търсенето извън сезона се е повишило. А и основно търсели в центъра хората от Украйна, които могат да си позволят да си плащат - а знаем там какви са цените.

Лично аз нагло поведение досега не съм срещала. Само чувам такива истории.
 В моят вход има едно семейство, което си наемаше въпросният апартамент за летния сезон още от преди пандемията - ни ги чувам ниги виждам. За разлика от бг студентите ...Rage

# 304
Аз имам от доста години комшийка украинка на морето. Цяло лято живее там сама. Ми, има нещо ненормално. Терасата и е отдолу и е по-издадена от нашата, редовно я виждам чисто гола да свири на китара😂
Около 60г. изглежда добре, уж е тиха и скромна, а редовно я изпращат местните дърти гларуси. Веднъж ми се наложи да влезна у тях, половината шкафове в кухнята бяха кой отворен, кой притворен. В единия наред с чиниите мернах триците от монтажа на мебелите... отпреди 3-4 г.🤔

# 305
Чела съм старите теми, от там знам, че наемател чужденец е различно от наемател българин, по отношение формалностите.
Без значение от коя страна е чужденеца, има си нещо, които се правят в повече, когато отдаваш на чужденец....повече формалности и документи са.
Та е добре да се обмисли и това, когато се решава на кого да се отдаде.
Моля да не намесвате войната в темата. Има предостатъчно теми за нея.

# 306
Аз имам от доста години комшийка украинка на морето. Цяло лято живее там сама. Ми, има нещо ненормално. Терасата и е отдолу и е по-издадена от нашата, редовно я виждам чисто гола да свири на китара😂
Около 60г. изглежда добре....🤔

А аз съм виждала дърт гларус-българин на плажа, по карантия, с много пиърсинг по карантията Cold Sweat, надуваше "перки" и се оглеждаше за ефекта... Не е нормално това...Но какво да кажа - че българите са като него ли?

Предплащане за 1 или повече години също крие  рискове. Като са платили, могат да са с п ретенциите, че ще правят каквото си искат - да не поддържат жилището, да пускат под наем на приходящи (да го обърнат на Аврамов дом), да вдигат купони ...Независимо дали са украинци, българи, патагонци...

# 307
Вземете си французин, немец, англичанин, испанец за наемател  и ще видите колко са точни.
Имала съм сърбин, балканска работа, все едно още едно дете имах, беше лепил  хартиенки картинки по стените, на прозореца си залепи комарник, защото ако си поиска си е мислел, че ще му се вдигне наема.

# 308
Чела съм старите теми, от там знам, че наемател чужденец е различно от наемател българин, по отношение формалностите.
Без значение от коя страна е чужденеца, има си нещо, които се правят в повече, когато отдаваш на чужденец....повече формалности и документи са.
Та е добре да се обмисли и това, когато се решава на кого да се отдаде.
Моля да не намесвате войната в темата. Има предостатъчно теми за нея.
Преди всичко договорът трябва да е написан задължително на два езика. Ако е само на български може да бъде  оспорим. Ако чужденецът иска да си извади българска лична карта наемодателя трябва да се съгласи и за адресна регистрация на наемателя, което си е свързано с ходене при нотариус. Отделно и риск, ако напусне и не се отрегистрира от адреса. Ако пък не е жител на Европейския съюз се подписват допълнително бумаги, май към агенцията за бежанците, затова че наемодателя е съгласен чужденеца да пребивава в имота. Чат пат и обаждания от МВР, дали това е така наистина.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 14:53 от Tortilla Flat

# 309
Да, това имах предвид и аз...хамалогия си е.
Добре, че се припомни, който възнамерява, да си провери тези неща и да си прецени....
Ама друго си е да се парадира кой обичал украинците, кой не и такива неща, нямащи общо изобщо към тази тема....

# 310

А аз съм виждала дърт гларус-българин на плажа, по карантия, с много пиърсинг по карантията Cold Sweat, надуваше "перки" и се оглеждаше за ефекта... Не е нормално това...Но какво да кажа - че българите са като него ли?
Ааа, аз не обобщавам, споделям за комшийката само, че нещо май и лопа😆

# 311
Моят избор го направих. Никога повече студенти. Проба-грешка, повече от пет пъти. Повече, не. Винаги казвам на брокерите, не искам студенти и уви -отново и отново..".Ама те са приятели от деца, аз гарантирам за тях, те се разбират много добре". И точно след два месеца вече са се изпокарали и всичко е шит. Депозитът не може да покрие нищо от това, което трябва да направя за да е годно всичко за ползване отново. Връщам им го. То просто е смешка, че нещо мога да си платя с този депозит.Те си мислят, че всичко е наред. Въпреки последното ми мнение, въпреки цялата хамалогия, вече отдавам само на чужденци- дългосрочно. И въпреки многото рискове. Опит от поне 15 години. Не налагам мнение, просто при мен ситуацията е такава.

# 312
  • Бургас
И без опит проба-грешка категорично не искам студенти.
Мой приятел имаше и студентка чужденка - англичанка от индийски произход. Такава мизерия беше оставила в апартамента, че не ще и да си спомня за нея. Яйца беше се опитала да вари в микровълновата. Памуците от почистването на грима си пускала зад леглото. Абе ужас някакъв. Сега отдава на един чужденец, но работещ. Вече е на мнение, че предпочита мъже пред жени. Държали по-чисто.

# 313
  • Варна
Във Варна не забелязвам да са се вдигнали наемите заради войната. Иначе украинци наемат не само в центъра, ами и в Бриз и вилните зони - в скъпи комплекси с паркоместа. Плащат си за спокойствието доколкото е възможно да имат такова, но ги е страх. Свалят си номерата и си ги прибират вътре в колите - на таблото. За да не им ги откраднат нашите тъпаци.
По въпроса защо не бягали на запад при големите заплати - има супер много моряшки съпруги и дистанционно работещи. Тук им е добре.

# 314
И без опит проба-грешка категорично не искам студенти.
Мой приятел имаше и студентка чужденка - англичанка от индийски произход. Такава мизерия беше оставила в апартамента, че не ще и да си спомня за нея. Яйца беше се опитала да вари в микровълновата. Памуците от почистването на грима си пускала зад леглото. Абе ужас някакъв. Сега отдава на един чужденец, но работещ. Вече е на мнение, че предпочита мъже пред жени. Държали по-чисто.
Имах наематели, които си печаха пържоли директно на скарата във фурната. Цялата печка беше в мазнини. В термоканата си вариха кренвирши/намерих ги докато почисвах след тях/. Отделно от това с багажа си бяха докарали хлебарки и заразиха целия блок. Два месеца след това плащах за обезпаризитяване на общите части.
Опс, не бяха българи, но бяха студенти. Нищо лошо като чувство към студентите, но не и като наематели.

Общи условия

Активация на акаунт