Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 3

• 17 841
  • 239
  •   1
Отговори
# 75
И ние нямаме нищо организирано за завършването, или поне до момента не са ни информирали. И стихчета нямаме раздадени да учим ( нямам представа дали им дават някакви стихчета за завършването). За празника на буквите в края на Март госпожата беше организирала празник в училище в присъствието на родителите, ( стихчета, песни и грамоти, че са грамотни), а родителите организирахме почерпка в ресторант.

Относно екскурзии, походи или посещения на разни места, нашите деца не са ги водили никъде до сега.

# 76
Нашите ще ходят в Балчик, там има килийно училище, в което ще им връчат тържествено удостоверенията. Мисля, че е достатъчно тържествено. Въпреки това родителите от класа обсъждат събиране през юни. С деца, без деца, още не са решили, на мен това ми идва в повече и не мисля да се включвам. Не може да се каже, че са били лишени от емоции в първи клас. Всяка седмица госпожите публикуваха снимки и клипове как пеят, рисуват, поздравяват другарче за рожден ден или имен ден, играят навън в снега или някоя друга извънкласна инициатива. От моя първи клас имам за спомен само една снимка с класа в края на учебната година. Спомени да искаш. Трупаме снимки, които ще разглеждат след време в продължение на дни.

# 77
За края на първи клас не се говори все още нищо. Ще има "лятно училище" от 1 до 24 юни и мисля да го запиша, тъкмо да продължи да се упражнява.
А за емоции - 100% имаше , но разбираме за тях от детето, каквото сподели това знаем. Госпожата не ги снима, нямаме обратна връзка и като цяло се оказа доста пасивна. Не очаквам да има тържество, а по скоро ако родителите се организират за заведение с детски кът.

# 78
  • София
Ще има малко парти - около час - в училището на 31.5. Преди това ще им връчат удостоверенията. Ще има грамоти за отличилите се деца. Уж и нас ще ни пуснат. Да видим.
Имат екскурзия на 19.05, между дзи-тата.
Нищо не споменаха за лятно училище на рс. А би ми се искало, щото ще пречи на седмокласничката.
А, и ще има класиране за занималня. Мисля, че няма да има проблем. Но все пак... ще видим.

# 79
  • Точно където трябва

elliee, августинке, радвам се, че и тук се засичаме.
Мило ми е като срещам познати лица/ имена/ Heart

# 80
За България 24 май може да е почивен ден (празник), но за учители, ученици и всички в образованието е културата е присъствен ден. По тази причина 25 май е почивен само за тях, компенсация, че не са почивка на празника.
Още два неучебни дни има през май - дните за ДЗИ.
Екскурзията им е на 22.05. За края на годината още май няма организация. Тържеството на буквите в края на март беше без публика в класната стая, имаме заснето видео, ама не е същото пред празните чинове.
И за лятно училище още не съм чула, две години имаше, вероятно и тази ще има. Той нужда да доучва няма, желание - също, та ще видим.

# 81
За края на годината при нас няма да има тържество.Госпожите искат да ги заведат на зоологическа градина или в Котел и евентуално там да раздават свидетелствата.Не е решено и уточнено на 100% .Ще се черпят на някоя пицария.След седмица някъде ще имат проверка от инспектората в Сф,дано се представят добре,че класа е много хубав,буден ,участват,но големи лудетини.☺От другата година само 12 от класа ще могат да са на занималня,защото ще има по 1 възпитател на 2-ва класа.Решиха да подготвят родителите,но не упоменаха критериите,по които ще се класират тези 12.Само чух за копие на работния договор на двамата родители.Аз съм в майчинство и една година ще с мен и брат си ,ами след това? Не ми харесва това на мен.Ами ако детето иска да ходи,приятно му е там със съучениците си?Моят син специално има нужда от социални контакти,обича да е сред хората.Така отделно не се ли превръщат като нещо в аутсайдери?🤔

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 13:33 от believe_

# 82
  • София
При нас децата репетират усилено за тържество, което ще е края на май и ние родителите ще сме поканени. Родителите се организираме да заведем някъде децата да ги почерпим и да им вземем подаръчета, както и нещо за госпожите. Другата седмица са на екскурзия децата с преспиване и е голямо вълнение (и за нас също). Днес получихме информация за лятно училище и сигурно ще го запишем за юни месец, за да е сред деца.

# 83
Днес говорих с класната. Официално раздаване на свидетелствата за завършен първи клас на 01.06. Каза, че и 31.05. се води учебен ден и директорката чак на 01.06 им давала свидетелствата за раздаване. Обмислят да си направят тържество в училище, с малка почерпка от торта и сок от нас. Децата да изпълнят кой каквото може - песен, стих, танц.

# 84
При нас занималнята във втори клас ще бъде с предимство за деца на работещи родители. Ще се прилага служебна бележка от Работодател. Трудовият договор е конфиденциална информация. Не касае училището.

# 85
Не помня какви са критериите при нас, но не помня да съм носила преди 5 години за каката бележка от работодател за първи клас. При нас има критерий за деца с ТЕЛК или съжителстващи с човек с ТЕЛК, така че моите се класират директно по този параграф - каката и майка ми (живеем заедно) са и двете с ТЕЛК. Голямото дете в трети клас я спрях от занималнята. Първите две години беше добре, после смениха учителката, от две групи направиха една и ... стана безсмислено - детето се мотае по улиците, мъчи се само да пише домашни, а от училище дори не ме уведомяват, че не е на занималня. Имаше провокации, проблеми. Спрях я и не съжалявам. Първокласникът само прави пазарлъци да не ходи на занималня. Обаче първия срок на втори клас се засичат с каката и двамата втора смяна и това значи тя да се изтормози съвсем - няма да може да си напише спокойно, нито да си почине и ще ходи изнервена и изтормозена на училище. Та ще се наложи поне първия срок да ходи на занималня, за нея такава опция няма ще е шести клас.

# 86
  • Sofia
Аз съм със смесени чувства към занималнята. Да, пише домашните там, проверяват му ги, но има много грешки и според мен реално не ги поправя. Удобно е обаче заради английския, баскетбола, на които ходи с желание. Вкъши все нещо дообясняваме всяка седмица, няма как иначе. Нямам вариант да не е на занималня обаче и втори клас.

# 87
  • София
При нас нищо засега и се надявам да си остане. Много ме напрягат организации, събиране на пари и драми колко, какво и подобни разправии. Имахме родителска среща преди месец или повее и учителките реагираха по-скоро учудено ще има ли нещо при завършването, даже за свидетелства не споменаха. По-миналата седмица в родителския чат се говореше за подаръци за учителките, все едно не знам какъв подвиг за извършили. Картичка от детето ми изглежда съвсем достатъчно. Подаръци заслужават децата, че се борят с тази система и материал.
Една от майките подхвърли нещо за почерпка за края на годината, но нищо не сме говорили повече.
Предпочитам аз да заведа детето някъде и да си отпразнуваме.
От училището също нищо не се чува, само ни съобщиха неучебните дни.
Дадоха бланка за платената занималня, но няма изнесена програма, затова няма да го записвам. Искам да видя по дни кога какво ще има и да го запиша само за дните, в които ще има нещо интересно. Записах го, иначе, за триседмична занималня в края на юли в училището, безплатно е, по някаква програма от "Заедно в час". Тях поне ги харесвам, имам приятели и колеги от университета, които са учители към организацията.

# 88
  • Sofia
Аз също записах на академията на Заедно в час. Смятам, че ще е полезно да прегледа материала в нова среда.

# 89
Задавам си въпроса дали на някой са му дали или да е виждал касова бележка за муфтенето на родителите като татърчета, снимки, екскурзии, учебници които продават учителите и децата въобще не ползват, празници, зелени училища, платени извънкласни дейности и много други.... Добра далаверка

Общи условия

Активация на акаунт