Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 3

• 17 842
  • 239
  •   1
Отговори
# 60
Би било хубаво. Нашият празник на буквите беше пред празна стая, т.е без да присъстват родителите (март месец). За нас класната го снима и качи, но не е същото. Ще ходят края на май на еднодневна екскурзия. Искам да запиша малкия на частна занималня през юни, кака му е до 15.06.на училище,  а аз до 30 юни на работа, ама не ще и да чуе.

# 61
  • София
Аз да попитам дали някой смята да праща детето на лагер лятото с преспиване. Ако да, дали сте набелязали опции. Моето дете се отказа от единия спорт и отпада опцията за екскурзия с клуба, а в училище имат оферта за чужбина. А детето иска да ходи и тепърва ще проучвам.

# 62
Миналата година сестра ми изпрати племеничката на лагер близо до Елена. Тази година ще я праща в района на Лъки. Забравих как се казваше мястото. Чудих се и за моята дали да запазвам място, но ми идва малко в повече за бюджета и то точно преди лятната ни почивка. За следващата година мога да си помисля, но ще трябва да заплануваме разходите по навреме в бюджета.
А и още не мисля е е готова.

# 63
  • Точно където трябва
И аз много мислих за един до Елена. Точно по нейните интереси. Обаче ми е странно. Как да си закарам детето някъде, да се доверя да го гледат госпожи, които никога не съм виждала и с напълно непознати деца. И да я оставя и да си тръгна.

# 64
  • Варна
Момичета, къде трябва да погледна за резултатите от Варна? Благодаря Simple Smile
Тук пише, че и за Варна са качени:
https://danybon.com/obrazovanie/ek-2022/
Здравейте!

Няма ги вече резултатите ,разрових сайта ,но така и не намерих нищо.
Някой да знае къде да търся?

# 65
Нашите днес за на екскурзия до Пазарджик и ми е леко напрегнато Grinning

# 66
  • София
Нашите бяха в Пазарджик във вторник 🤣 Хареса им, въпреки че времето беше кофти.
Аз май писах някъде назад, че нямаме празник на буквите, учителката по БЕЛ ги записа с телефон как казват някакъв стих.
Няма да има тържество за края на учебната година, реагираха с мигане и чудене, като ги питаха ще има ли нещо за завършването в края на май.
Аз искам да свършва вече учебната година, откровено ми е писнало да ставам рано сутрин, да приготвям кутии, да тормозя детето да пише, а и да я изтрайвам тази по БЕЛ. На родителската среща пак имаше изцепки, но няма да се оплаквам , че само се ядосвам Grinning

При нас имало някаква лятна занималня, която се прави в училището и ги водят по екскурзии. Може да се плаща за период от време, можело и за отделни дни. Но няма още никаква информация, не намирам и от минали години в сайта на училището.
След 15.07 пък имало някакви безплатни неща по програми, но и за това нямало информация.
Ако има интересни екскурзии ще го пускам, но няма да ходи всекидневно, не искам да стои в училище и през ваканцията. Евентуално ще го пратя за малко и при майка ми, но сам или с брат му, че и с племенницитр става какафония и се напряга много.
Ходи на логопед, днес си говорихме с дамата, която му води терапията и тя има съмнения за дисграфия. Ние рядко разговаряме (защото го взимам от училище, после го връщам и вечно бързам)и може би малко закъсняхме, но се уговорихме, че ще го обследват по-цялостно, за да може да преорганизират терапията и да не работят само за езика и инфантилното гълтане+ някои когнитивни затруднения, но и за тезу обучителни затруднения, които явно има.
Вкъщи ще се пробвам да рисуваме, очертаваме някакви неща, но ще трябва да е много тактично и деликатно, защото той мрази(явно, защото му е трудно) да се занимава с арт истории. Бих го записала на някакви арт занимания, той вкъщи не иска, но някъдр навън според мен ще е съгласен.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 22:03 от Дези.

# 67
Привет!  Класът на щерката ще са в Пазарджик на 18.05- явно е актуален паркът там.😀 Тържество ще имат на 23.05, а за края на годината се готви нещо като парти в театър в София, с разни лакомства и музика. Във вторник ще са в местната библиотека към читалището и там ще рецитират стихчета,   което ще бъде реално като празник на буквите. Малко се натъжих даже като слушах стихчетата, все едно сега осъзнах колко са големи вече и как бързо минава времето...

# 68
  • Sofia
Нашият клас ще има родителска след празниците. Малко ме е шубе, но си ги виждам проблемите - той просто блее в час. Вечерта вкъщи като обясня нещата, си схваща, но как всеки ден да е така. Има дни, в които явно само тялом е там.
Нашето училище уж има занималня за юни месец, вероятно ще се възползваме. После ще е страшна организация по други занимални, едната баба, отпуски, ад с една дума.
Днес бяха на театър, харесало му е. Нашата екскурзия е през май във Враца и Леденика. Дано им е хубаво времето.
Ние ваканцията ще трябва да погледнем това-онова. Бях го оставила няколко седмици сам, еми пролича си… а пък неговата логопедка е много доволна от него,  много добре напредвал, добре бил с разбирането на текст, амбициозен бил, въобще да се чудя за него ли става въпрос 🤣

# 69
  • София
Аз се очертава да съм вкъщи и да уча лятото, та няма да има проблем да не ходи никъде. Виж, брат му е голяма досада Laughing и ме мамосва ежеминутно, за него мисля да си ходи на градина. Но голямото обича да си стои само, да си ръчка Лего и не би ми пречил. Ще излизаме, като можем, ще се занимаваме нещо. Чакам с нетърпение 😅 Едни преобразувания се случват във фирмата, в която работя, или ще ме наемат новите собственици наесен пак, или ще си търся работа по това, което уча сега. Та гледам с надежда напред към лятото, харесва ми, че ще съм си вкъщи пак без ангажименти в работа и ще мога да прекарвам време с децата. Най-вече с първокласника, който е един буреносен облак и съм с надежди, че ще му е интересно, ще се чувства добре, ще се разбираме. Но знам ли 😅 Отделно тази занималня, на него ще му хареса да ходи по еднодневни екскурзии.

В Пазарджик е приятно, ние сме ходили семейно в парка. Но повече ми харесва парк Рила, там сме ходили 2-3 пъти и си мисля, че на децата би им харесало много.

# 70
  • Sofia
Какво се предвижда за края на годината в класовете на вашите първокласници?
При нас ще има раздаване на свидетелства и после ако е хубаво времето - в парка.
В групата днес попитах родителите кой какъв опит има - почерпка, подаръци, НИКОЙ не ми отговори… явно ще е поединично.

# 71
  • Пловдив
Парти в двора на Новотела (или както му беше новото име). Поне това предложиха майките, ако не му мине котка път и на него, че никога не се знае.
Едната беше написала нещо от сорта, че децата били лишени от емоции на празника на буквите (който беше без публика заради все още действащите ковид-мерки), поне сега да им остане положителен спомен от първи клас. Ще рече човек, че иначе целият първи клас е само мъка и скука. Wink

# 72
Още не съм разбрала какво се предвижда при нас. Със синът ми (тогава 1 клас приключване на 24.05.) им раздадоха свидетелствата в класната стая с присъствие на родители, после си бяхме организирали почерпка в близко заведение с детска площадка. Сега не сме го обсъждали още.
Дадох два дни почивка на децата. Че си взехме коте и няма отлепяне от него. Днес ще ги тормозя да пишат домашни.

# 73
При нас след раздаването на свидетелствата, следобед от 3 имат парти в някакъв куклен театър - 90 минути разни забавления, почерпка. Вече е организирано даже от класните на двата класа 😀.

# 74
  • Варна
Ах, че хубава тема, а аз чак в края на годината я откривам.
Завършването.. още нищо не е организирано.. чакаме директорката ни и по нейната програма да организираме празненство, ако все още има нерезервирани места.
За екскурзиите завиждам. Не мисля, че скоро ще ги заведат някъде.
Сега организираха един поход съвместно с летни лагери(правят си реклама хората), за който казаха 3 дни по-рано и естествено повечето деца не присъстваха.
За 25.05 дали се организира нещо или просто си е един неучебен ден по необясними причини.
За 24.05 е ясно.

elliee, августинке, радвам се, че и тук се засичаме.

Общи условия

Активация на акаунт