Приморско 2022 г. – море, весело лято и хубави емоции!

• 48 422
  • 495
  •   1
Отговори
# 135
Аз не знам какво се иска и къде кълве риба, ама редовно виждам ентусиасти всяка година на крайбрежната алея в края или в средата мъже да чакат нещо да се закачи с разни такъми разположили се и са вероятно почиващи. Не вярвам нещо да им искат. Вероятно и на други места има, но аз там съм виждала и се разходете да видите. На кея също има , но най-много на крайбрежната съм виждала и съм се чудела.
Как е водата, в понеделник ще се метна и аз там надявам се.

# 136
  • близо под тепетата
За гостите на Приморско сега има международен младежки фолклорен фестивал - започват от 20 часа на центъра. Утре закриват втората част, имат един ден почивка и после пак три дни танци. Интересно е, но ние сме за първи път в Приморско, така че не сме кой знае какъв критерий Grin

# 137
Здравейте искам да попитам има ли риболов в Приморско и къде по - точно може да се лови, понеже моите младежи са упалени риболовци?
Благодаря ви предварително!
Каква е ориентировъчната възраст и риболовен опит на младежите?

# 138
На 15  и 11 години,  любители са на риболова от 1-2 години не с много голям опит

# 139
Здравейте! Имам въпрос за апартаменти Хелиос лукс. Ако сте ги посещавали дали са близо до плажа,как е хигиената и допълнително каквото се сетите. Благодаря!

# 140
Здравейте! Имам въпрос за апартаменти Хелиос лукс. Ако сте ги посещавали дали са близо до плажа,как е хигиената и допълнително каквото се сетите. Благодаря!
Ако става въпрос за Helios Luxury Apartments на улица "Зорница", то знам къде се намират. Не е далеч от входа на северния плаж. Моя позната беше там преди няколко години и ми го препоръча, което ще рече, че няма нещо фрапиращо. Не знам, обаче как е с паркирането - уличката е тясна.

Изобщо, опасения за лоша хигиена може да има за голям хотел с калпав мениджмънт и мързелив персонал. В малките хотелчета, където собствениците лично наблюдават малоброен персонал нещата са добре.

За риболова.
Любителския риболов във водите на Черно море може да се практикува без риболовен билет. Имаше опит да въведат билет и там, но май не мина. Поне в Lex.bg не намирам подобна информация в закона за рибарството и аквакултурите.
За река Дяволска билет е необходим.
Река Ропотамо от моста на шосето до устието е в резерват и риболова е забранен.
11-годишният млад колега-риболовец има право на безплатен риболовен билет със срок на валидност до навършване на 14 години, но трябва да има придружител с валиден билет.
По-възрастния колега има право на билет на половин цена и тогава може да изпълнява ролята на придружител на по-младия.
Лятото, поради топлата вода по крайбрежито е най-лошия сезон за черноморски риболов.
Обикновено се ловят кефалови (платерина и илария). Друга риба си е чист късмет.
В Приморско младежите може да пробват на пристанището, от плажа, на вълнолома на Перла и на реката.
За опит за по-претенциозен морски риболов трябва ходене към залива Мириус и по-нататък към Маслен нос.

Лапина на бял червей на вълнолома на Перла.

# 141
Да ви попитам според вас къде в Приморско е най - хубава рибата? И в Косатка или Рибко рибата е за предпочитане?

# 142
  • София
Не бих казала, че някъде в Приморско има наистина хубава риба. За дълбоко замразените пържени риби пък въобще не знам какво може да се коментира.

# 143
  • София
Да ви попитам според вас къде в Приморско е най - хубава рибата? И в Косатка или Рибко рибата е за предпочитане?

Навсякъде е мазньоч! 🤮
Пържен пресен чернокоп сме хапвали в бистро "Никола"... и мидите им бяха страхотни (но беше началото на септември).

# 144
Здравейте искам да попитам има ли риболов в Приморско и къде по - точно може да се лови, понеже моите младежи са упалени риболовци?
Благодаря ви предварително!

Нашите преди ловяха на река Караагач. Иначе рибари виждам навсякъде, даже и на алеята.

# 145
  • София
Някой дали знае актуални цени на чадър и шезлонг на Перла? И как е водата като чистота?
Тези дни на Арапя се появиха медузи и се чудим накъде да се преместим.
П. П. Не ми дава да пусна ново мнение, редактирам се.
Да си отговоря, може да е полезно за някого:
Цени плаж Перла
Чадър 6 лв
Шезлонг 6лв
Но във водата много щипалки. Май този сезон има навсякъде. Ако някой знае плаж без ( по на юг), моля да сподели.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 08:08 от Jiema

# 146
  • Пловдив
6 лв? В неделя бяхме до Перла. 30 лв за чадър и два шезлонга беше. Вие ходихте ли дотам? От къде е тази информация?

# 147
  • София
Да, бяхме вчера. Тези цени бяха пред дървеното заведение (не знам име за съжаление) - с дълги дървени маси и пейки. Шезлонгите са дървени със синкави меки възглавници отгоре. Имаше и шатри по 25 лв. Вляво същите цени (по 6лв, комплект 18) - бели пластмасови шезлонги, отново със сиво-синкави възглавници. А вдясно на следващото заведение шатрите бяха по 30 лв, но др пак по 6 лв.

# 148
  • В.Търново
Някой дали знае актуални цени на чадър и шезлонг на Перла? И как е водата като чистота?
Тези дни на Арапя се появиха медузи и се чудим накъде да се преместим.
П. П. Не ми дава да пусна ново мнение, редактирам се.
Да си отговоря, може да е полезно за някого:
Цени плаж Перла
Чадър 6 лв
Шезлонг 6лв
Но във водата много щипалки. Май този сезон има навсякъде. Ако някой знае плаж без ( по на юг), моля да сподели.
На Перла не са тези цените. Там е по-скъпо.
Да не би да сте били на плаж  “Стомополу” ? Мисля, че точно на  “Стомополу” бяха дървени шезлонгите.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 00:14 от Русалка_1

# 149
Ламбрино бих препоръчала аз.
И аз. Ако някой минава покрай ресторанта, моля да сподели цените как са тази година.

Специално от ламбрино имам менюто:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт