Приморско 2022 г. – море, весело лято и хубави емоции!

• 48 197
  • 495
  •   1
Отговори
# 435
Аз се сещам за ресторант Чайка, който е в парка, а там има много уреди за деца. Но ресторанта не съм го посещавала и не знам каква е кухнята.

Зачеркнали сме го още преди 3-4 години.
Обслужването беше отвратително. Сервитьорът се държеше толкова арогантно, че когато ни донесоха нещата, помолихме за кутии и си хапнахме  в хотела. За първи път попадахме на човек, който ти е крив още като те е видял. Бяхме с ММ и двете деца.

# 436

Хора отседнали в къща за гости "Кети", биха ли споделили впечатленията си от нея?
Приятна, спокойна вечер!
Предимства: Близко е до входа на Северния плаж на относително тихо място. Има малък паркинг.
Недостатъци: Високи стъпала на стълбищата. Сравнително тесни стаи. Малки хладилничета и архаични телевизорчета.
Става за непретенциозни туристи като мен. Laughing
Амчи, ний си намерихме с външен асансьор, под звездите!

# 437
Ако е хубаво времето  през септември, дали повече хотели ще работят, за да се направи още едно море?

# 438
Ако е хубаво времето  през септември, дали повече хотели ще работят, за да се направи още едно море?

Някои хотели спускат кепенците, но на вас ви трябва един хотел, не "повече". Харесайте си някой и им звъннете да ги питате.

П.П. Искам да благодаря на потребителката, споделила за турската пекарна на ул. "Иглика". Много сме доволни.

# 439
Препоръки за място за спане до плаж Перла?

# 440
Препоръки за място за спане до плаж Перла?
Горичката до плажа. Laughing

# 441
Мерси, запазена е за теб. Някой друг с полезен пост?

# 442
На Перла не може да се спи. Най близо са хотелите на първа линия на северн плаж.

# 443
Кристи, погледни на картата къде е плаж Перла и къде започват хотелите на Приморско и ще разбереш отговора "горичката до плажа". Най-близките хотели са на 20-ина минути пеш.
Преди години бяхме в Златен лъв до Северния плаж, наистина много близо до плажа, но Северния, и на спокойно (поне тогава) място. До Перла ходехме с колата.

# 444
Да, и аз не можах да открия нищо за без кола, затова питах за проверени места "най-близо". Ако ще е с кола, ще си спим в Алюр или Голдън дюнс, както всяка година. Там поне сме си доволни.

# 445
Да, и аз не можах да открия нищо за без кола, затова питах за проверени места "най-близо". Ако ще е с кола, ще си спим в Алюр или Голдън дюнс, както всяка година. Там поне сме си доволни.
За без кола няма. 4 километра са си 4 километра от разклона на Приморско дел сол до Перла.

# 446
Мерси, запазена е за теб. Някой друг с полезен пост?
Понякога срещаш такива принцеси, че ти идва да се ожениш за първата срещната жаба. (По мотив от Руската народна приказка «Царевна-лягушка») Smile

# 447
Сигурна съм, че и в това си бил отличник Kissing Heart

# 448
И нашата почивка в Приморско приключи. За втора година отсядаме в апартамент в ''Helios luxury apartments", близо до северния плаж. Доволни сме от чистотата, обслужването и оборудването на апартаментите. Домакините са грижовни и много внимателни. Организираха ни трансфер от летището. Както и миналата година, при заминаването ни приготвиха изненада за закуска.
Тази година ме премързя да готвя, та основно се хранихме по заведенията. Предните години често се хранихме в "Анита" на обяд и вечеря, тази година останахме разочаровани и не повторихме. Поръчахме пиле по ловджийски и свинско със сос грейви и картофки с чесън. Месото и в двете порции беше много сухо, особено пилешкото изглеждаше приготвено предварително и доста престояло.
Посетихме и "Стария капитан". Много вкусни миди и калмари, прясна риба. Но цените ни се видяха високи за грамажа. Трябваше да поръчаме 5 порции риба, морски дарове и картофи, за да се наядем.
Веднъж бяхме в "Кума Лиса". В салатата зеленчуците бяха нарязани много на едро, а доматите бяха от "пластмасовите". Специалитетът във висящо гърне беше вкусен, нещо като сач.
Опитахме да вечеряме в "Ламбрино". Както и миналата година, нямаше кой да ни даде меню. Сервитьорът беше зает изключително с чехи на голяма маса, та отидохме в "Амиго". Там вечеряхме няколко пъти и всичко ни хареса - и храната и обслужването.
Посетихме "Капри" на ул. Перла. Пицата беше много солена. Ястие с пиле и рьощи става, но и там месото не беше приготвено на момента.
Най-близкото до нас заведение за обяд беше "Стамополу". Вкусно, но много малки порции, направо детски. И малцинствата изглежда се обслужват с предимство, щото са много народ. Една ромска фамилия си го хареса това заведение, бяха шумни и направо се качваха на главите на другите посетители.
Благодаря и аз на съфорумката, коята сподели за турската пекарна. Успяхме да се вредим за баница с кайма от втори опит. Много вкусна! Баниците са до към 10 часа, така ни каза собственика, после остават само сладки неща, гевреци, козунаци и друго. Всичко ухае божествено!
Покрай бленуваната баница открихме чудесно място за обяд с вкусна българска кухня, адекватни порции и бързо обслужване. Заведението е точно преди турската пекарня, ако се движите в посока ул. 3 март. Малко ни беше далече, но си заслужаваше разкарването. Обедното меню е с голям избор. Много местни посещават това заведение за обяд.
Няколко пъти купувахме риба от "Рибко". Лефер, ватос, акула, бейби сепийчета, много вкусни.
Като цяло изкарахме добре въпреки 2та дъждовни дни. Обикновено почиваме в Приморско в началото на юли и сега ни се видя доста пренаселено на северния плаж. За първи път видяхме там малцинствата, но се държаха прилично, като цяло. Както и лагерниците, две големи групи, като влезнат едновремено във водата и става лудница.
Подразни това че под един чадър се стоварват по 4-5 и повече човека, ама буквално от всички страни и почти не остава дистанция между групите плажуващи. Да видиш само двама човека под чадър направо е рядкост. Да не говорим, че някои чужденци, и не само, опитваха да се настанят безплатно между чадърите.
Да предупредя да внимавате в магазинчето с алкохол и други неща срещу входа на северния плаж. На водка с цена 11,45 лв върху бутилка на касата излезе 18 лв. Като попитах как на бутилка от 1 литър цената е 15 лв, а на 700 мл 18лв, момичето заяви това са новите цени очевидно и като не ни се изнася цената да не купуваме. В другите магазини цената е около 11 лв, даже и по-ниска.
Въпреки че сезонът е към края си, надявам се споделеното от мен бъде полезно за някой.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 15:20 от bubanka

# 449
За без кола няма. 4 километра са си 4 километра от разклона на Приморско дел сол до Перла.
Километрите от Приморско дел Сол до Перла са два. Четири са до Бегликташ.

Общи условия

Активация на акаунт