Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 494
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Ена етажерка

# 511
яма проблем дървесен под и дървесна кухня, въпросът е да си отиват двата вида дърво цветово.

# 512
  • София
Явно ще се наложи да е бетонено... не знам кое да прежаля, да са 2 вида под, т.е. в холо-кухнята и коридора да е бетоненото и в спалните и офиса дърво, или да е еднакво навсякъде и да ме дразни, че не е уютно в спалнята и детската...

А има ли винил с дървесна шарка в същия нюанс като шкафовете? Един черен цокъл на шкафовете в кухнята ще обере разликите в дървесните нюанси, дори ако подът е една идея по-светъл, ако общо си пасват цветово.

# 513
Явно ще се наложи да е бетонено... не знам кое да прежаля, да са 2 вида под, т.е. в холо-кухнята и коридора да е бетоненото и в спалните и офиса дърво, или да е еднакво навсякъде и да ме дразни, че не е уютно в спалнята и детската...

А има ли винил с дървесна шарка в същия нюанс като шкафовете? Един черен цокъл на шкафовете в кухнята ще обере разликите в дървесните нюанси, дори ако подът е една идея по-светъл, ако общо си пасват цветово.

Да, точно, ние ще имаме такъв цокъл, просто не знам какво дърво да е...
Прилагам снимка на примерен ламинат, който харесахме до 2 плоскости за кухня, избрахме лявото за кухнята.
Не мисля, че изглежда много добре. Според вас какъв тип дърво ще стои добре и няма да прави "шарения"?

Скрит текст:

# 514
Ами има разни снимки в нета.

Ако трябва да съм честна- хич не ме кефи. Няма ли вариант долния ред шкафове да направите като плота, а горните да са въпросното дървесно. Тогава дори да има разлики няма да си личи

# 515
Или светъл под или по-тъмен.Сходни нюански гледате и ще е сложно.

# 516
Ами има разни снимки в нета.

Ако трябва да съм честна- хич не ме кефи. Няма ли вариант долния ред шкафове да направите като плота, а горните да са въпросното дървесно. Тогава дори да има разлики няма да си личи
Съгласна съм и аз гледах такива снимки - не е хубаво.

То проблема е, че мъжа ми държи да е черен гранитен плот Unamused и не ми звучи добре да са черни шкафовете отдолу + острова с такъв плот отгоре, и като добавим, че стената отзад и тя ще е с обърнат плот и ще стане много черното...

Ето го плота:
Скрит текст:

Така като гледам ще се наложи да прежаля дървесното в тази стая, просто не виждам как да стане.
Или ако не го прежаля ще трябва да е "дървесно", ама в цвят, което пак не ми харесва. Като ще е сиво, поне да прилича на камък или бетон.

# 517
На мен ми харесва избраната от вас (възможна) комбинация с черен праг долу... Щом ще е с тъмен перваз, тъмен плот и гръб, аз бих сложила дървесен под, малко по-тъмен от шкафовете.

# 518
Аз този път бих била в опозиция на peneva, въпреки че обикновено мнението ми съвпада:-)
Предлагам под много по светъл.

# 519
На мен лично не ми харесва два вида дърво в едно помещение, особено ако са много близки нюанси, без някаква ясна граница между тях. При нас даже исках изобщо да избегна дървесното в мебелите, но накрая залитнах по един вариант за горните шкафове, дано не ме дразни много след време.

# 520
А защо долните шкафове не са в цвят,не дърво?

# 521
Малко по-нагоре отказа дамата.

Видях че пода е от Берг, кухнята там ли ще правите? Ако да- защо не помолите за визуализация в различни цветове?

# 522
  • Пловдив
А защо трябва да са черни, ако са в цвят?

Може нещо друго, дори и бяло, или цветно, ако сте по-смели...

# 523
А защо трябва да са черни, ако са в цвят?

Може нещо друго, дори и бяло, или цветно, ако сте по-смели...

Цветно със сигурност не, просто целия апартамент ще е в горе-долу неутрални нюанси.
Бяло ме притеснява, че ще се цапа много.
Като цяло едва ли ще променим концепцията за кухнята, просто ще нагодим пода около нея.
Дали наистина ще е много зле, ако имаме 2 вида под в апартамента - т.е. сивото като бетон в коридора и кухня-хола + дървесно в другите стаи? Или пък да е сивото само в кухня-хола и дървесно и в коридора и другите стаи?

За да стане още по ясно прилагам схемата на апартамента :
Скрит текст:

Кухнята ни я прави друга фирма, мислех си да искам визуализации, но нямаме много време.
Работата ще започне началото на юни, а идеята е да сме горе-долу готови за края на август, т.е. трябва буквално да поръчаме подовите настилки този уикенд...

# 524
На мен лично не ми харесва два вида дърво в едно помещение, особено ако са много близки нюанси, без някаква ясна граница между тях. При нас даже исках изобщо да избегна дървесното в мебелите, но накрая залитнах по един вариант за горните шкафове, дано не ме дразни много след време.
А защо да са два вида? При мен в едно помещение имам под дъб "натур", малко по-тъмен (не в друг нюанс, просто по-тъмен) от мебели с дъб "арлингтън". Сравнявам да не розовее, да не жълтее едното спрямо другото...
В предишно жилище подовете бяха светли с много контрастна шарка "сърцевина ясен", много добре си пасваха с мебели с неконтрастна шарка (бреза, калвадос, орех табак, бук... и други има без наситени ясен контраст на шарката) в някой от цветовете от пода. Имах някои налични мебели и държах всички стаи да са с еднакъв под (без коридора и под кухнята) и измислих това.
Сега пода ми е пак еднакъв във всички стаи, но ненатрапчив и съгласуван с после поставените мебели...

ПП: При така показаното разпределени спокойно може да си сложите коридор и хол/кухня с едни подове, спалните с друг. Визуални и пространствено разделяне има на дневния сектор на жилището от спалните Hands V Dървото което е в хола/кухнята (или подобно) може да се сложи като под в другите стаи.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 09:44 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт