Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 523
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Велико Търново
Нали обичате зелено и зелено, сетих се за вас Simple Smile
Имам 2 ролки тапети на зелени листа, които нз защо съм купувала и за къде.... Така или иначе вече не ми трябват и ако някоя има интерес към подобни флорални фреш тапети, може да пише на Лс, бих ги дала на съвсем символична цена, колкото да влязат в употреба и да не ги складирам само.
Извинявам се ако не е уместно да пиша такива неща тук, ако искате ме докладвайте!

# 481
Вижте и в Корал спектър за такива сенници https://coralspektar.com/product-cat/sennici-coshnica/

# 482
Естествено, че се подменя плата на показаните сенници.

# 483
  • при него
Звънче, проблема с въженцата е, че са отвън, слънце, вятър, дъжд...
Плата се шие много трудно, заради формата и нагъването, питайте производителя какво би станало (или по-скоро какво ще Ви отговорят) ако след време поискате да се смени... и каква ще е цената съответно.
По принцип, това което пази най-добре са външните щори. Разбирам Ви напълно и ние имаме 2 помещения западно изложение. 2-3 лета бяхме само с външни щори, след това се появиха климатици. Сенник, ще Ви пази сянка, но като си отворите прозореца пак ще влиза горещ въздух. Помислете за климатик. Иначе, ако е само за красота... Simple Smile
Температурния проблем няма да го решите със сенник. В това отношение, външната щора е най-доброто, а Вие го имате вече. Другото е климатик.

# 484
В Средиземноморските държави прозорците стоят затворени цял ден, докато не залезе слънцето. Външни щори, дървени капаци, дебели пердета, в допълнение. Отварят прозорците след залез слънце, преди това дори и със сенник, както е написано вече, отвън влиза горещ въздух, който стопля стените и те започват също да излъчват топлина.
С външните щори, ако има възможност, могат да се спускат наполовина, все пак да влиза светлина.
Иначе и на мен много ми харесват тези сенници, много са красиви.
Имам жилище с източно изложение, на партер, към вътрешен двор. Лятото слънцето вече не пече в прозорците след 10,30 ч. Но въпреки това, ако оставя прозорците отворени през деня или без плътни пердета, от самия горещ въздух, дори и от градина, влиза горещ въздух и вечер на хлад пак няма прохлада без климатик. Ако оставя пуснати дебели пердета и отворя вечер към 19-20 ч., вече е друго.

# 485
  • софия
Навила съм си го на пръста от няколко години. Ще взема да пратя запитване за цена и пак ще го мисля.
При външни щори, когато са наполовина пуснати, пак влиза слънце и жега. Дори при затворени прозорци.
С източните помещения няма проблем, в броени дни при наистина голяма жега е топло следобед. Сутрин пускам тънки пердета, докато превали слънцето. На балкона съм направила перде от тензух. Идеално пази да не се напича навътре и въздухът циркулира спокойно. Интересно е, че там винаги има някакъв ветрец.
Благодаря за отзивите и фирмите.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 20:15 от zvаnchе

# 486
  • при него
Звънче, с най-добри чувства, според мен само ще си дадете парите.
 Но, разбира се, поискайте оферти, поговорете с фирмите.
Аз съм за климатик, има много красиви Simple Smile

# 487
Това с климатиците не е толкова въпрос на естетика - много хора просто не им харесва да им духа. Или предпочитат естественото подухване на вятъра. То и аз харесвам подухване на вятър и прохлада от вън, а не климатик, ама няма, поне не и в центъра на София.
Гледала съм по няколко фасади на стари сгради едни стари чупещи се външни щори - долната част до полвината излиза навън, някъде на 45 градуса, в Атина, Рим и подобни градове - също. Но не съм срещала да се предлагат от фирми у нас, по-скоро са останали от едни други времена. Така хем е засенчен целия прозорец, хем от долната част влиза малко светлина и въздух. 
Звънче, щом е тераса, защо не помислиш за водна мъгла с резервоар (предполагам, че до терасата няма тръба за вода)? Така ще разхлажда повече. Ето примерно, можеш да разцъкаш в нет-а.
 https://www.veranda.bg/mistfans.html

# 488
  • софия
Гледала съм по няколко фасади на стари сгради едни стари чупещи се външни щори - долната част до полвината излиза навън, някъде на 45 градуса, в Атина, Рим и подобни градове - също. Но не съм срещала да се предлагат от фирми у нас, по-скоро са останали от едни други времена. Така хем е засенчен целия прозорец, хем от долната част влиза малко светлина и въздух. 
Уцели ме в сърцето. Съчетават капаци (които също са ми много на сърце) и външна щора.
Скрит текст:
Ако намеря тук някой да прави подобни, веднага бих сложила. Дори се бях замисляла да проверя дали не мога да поръчам в Сърбия, но чак толкова още не съм изчаткала Grinning Последно пак ги зяпах там, Хърватска и Словения. Навсякъде около нас имат, само тук - не. Не знам защо. Механизмът ми изглежда прост. Старите са с тънки дървени ламели, а новите са алуминиеви или подобен материал. Явно там продължават да ги правят.
Точно, че не харесвам въздухът от климатик и за това продължавам да се инатя да не слагаме.
Сенниците са за западните прозорци, не за балкон. Там е изток и е идеално, намерила съм му цаката (с тензухените пердета през лятото сутрин).

# 489
Мисля си че не се правят тук, защото са ни много “плитки” первазите. Навсякъде където съм ги виждала са били на дълбоко поставени прозорци.

# 490
  • софия
Има логика, не се бях замислила за това. Въпреки че на втората снимка (от нета) прозорците не изглеждат дълбоко поставени.

# 491
Аз виждах на прозорци на балкон някъде в Лозенец... нови. Та явно се правят. Имаше "става" долу да може да се чупи или да стои права.

# 492
  • софия
Пеневааааа, ако минаваш пак може ли да се позагледаш, моля! Или кажи къде, ще ходя да звъня на вратата да питам Simple Smile

# 493
Ще пробвам следващите дни да минавам пешеходно не по най-обичайните маршрути, че да го мерна пак къде е... Загледах го, че на единия прозорец стоеше право, а на другия счупено и се зачудих и огледах защо и как.

ПП: Ще питаме един познат на колежката дограмаджия и "щораджия"  за идеи и възможности, но виж какво намерих:
https://solis.online/produkt/vunshni-al-shtori/
точка 11. ДОПЪЛНИТЕЛНА ЕКСТРА - ЧУПЕЩО РАМО
Прозвънявай!

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 09:29 от peneva_a

# 494
Тук също го пише
http://www.master-plastik.com/външни-ролетни-щори/

А камакс имат някаква публикация в туитър😎 с такава снимка
https://mobile.twitter.com/kamaxbg/status/629581630387171328

Общи условия

Активация на акаунт