Проблем с мъжа в семейството

• 14 655
  • 215
  •   1
Отговори
# 135
  • California
Де да имаше бутон „Безполезно”...

Аз съм била в ситуацията на жената и тъй като семейните терапевти и честните разговори не са приложими в случай с разгневен и раздразнен ежедневно съпруг (който просто ще откаже и дватада варианта), искам да дам на дамата само останалите си две идеи, които наистина работят:
1. Смазвайте го системно в спалнята (колкото и вулгарно да звучи)
2. Отидете на почивка само двамата, ако можете да оставите детенцето при роднините. Ако не можете, вземете го с вас. Скъсвайте се да правите снимки и по-натам ще си спомняте заедно преживяното.

Ако съпругът Ви не се съгласи с нито една от тези идеи (за 1. може в началото да му е странно и да се дърпа малко😄), споделете и ще Ви пиша пак.🙏💖

По-малоумни съвети не бях чувала Laughing

# 136
Здравейте мами, синът ми е на 5 год. Снощи започнахме да се боричкаме на игра с мъжа ми. Детето беше на дивана до нас и играеше нещо на телефон. Аз започнах да викам: Мами, помогни ми, помогни… той скочи взе един пистолет и го захвърли по баща му и го удари в горната част на носа. Мъжа ми излезе от стаята ядосан без да обели и дума. Аз започнах да се карам на малкия и да му обяснявам че не се хвърля нищо и така нататък. Детето разбра че е виновно. Татко му си легна в леглото и повече не стана, тоест заспа. Тази сутрин тръгна за градина с него. Обърнат враждебно срещу детето и съответно изкара мен виновна и ми надрънка един куп глупости че ще ми отнеме колата и т.н че ще ходя пеша. Казах му че и той трябва да обясни че не се прави така. Моля за помощ и съвети. Какво да направя

# 137
Каква помощ за такъв дребен проблем? Ако сами не се научите да си ги решавате, и още повече да не си ги създавате, как да ви помогнем, като не знаем всичко? 99% съм сигурна, че разказаната теза не е съвсем точна и има пропуски, дали защото ги смяташ за маловажни, дали за да изградиш защитна позиция.

Най-общо, изчакайте да мине деня и довечера превърнете дефекта в ефект поне за детето, като поговорите и му обясните за закачките, за удрянето в семейството и т.н. Сега то поне ще е повече в настроение да чуе.

# 138
Каква помощ за такъв дребен проблем? Ако сами не се научите да си ги решавате, и още повече да не си ги създавате, как да ви помогнем, като не знаем всичко? 99% съм сигурна, че разказаната теза не е съвсем точна и има пропуски, дали защото ги смяташ за маловажни, дали за да изградиш защитна позиция.

Най-общо, изчакайте да мине деня и довечера превърнете дефекта в ефект поне за детето, като поговорите и му обясните за закачките, за удрянето в семейството и т.н. Сега то поне ще е повече в настроение да чуе.

Проблема е дребен, но от мухата става слон в семейството. Мисля че детето се опита да ме защити, тъй като баща му преди време ме удари пред него. А също от малък той самия удря детето с възглавници на игра

# 139
Охооо, почват да изплуват неприятните неща - мъжът ти те бил удрял някога, детето явно е  запомнило и има травма, респективно реагира защитно. Бащата заплашва...  Ми, не са ви добре нещата...

# 140
  • Sofia
Ударил Ви е пред детето, заплашва, че ще Ви отнеме колата (само защото детето е реагирало по определен начин!)... Според мен проблемът изобщо не се крие във въпросната случка.

# 141
  • Сф
При положение,че мъжа ви ви удря , играете на бой на шега и викате детето за помощ? Вие госпожа, не сте наред генерално..

# 142
Горкото детенце. Я се постави на негово място (на детето)?!

# 143
Ти и мъжът ти създавате връзка , прераства в семейство и се развива, но център сте и винаги ще останете вие двамата. Всички останали гравитират около вас, търсете проблемът и решението във вас.
 Детето е 5 годишно, не е малко и осмисля и запомня всичко , реакциите му са огледални на вашето поведение и възпитание . Замислете се какъв човек възпитавате?!

# 144
Ударил Ви е пред детето, заплашва, че ще Ви отнеме колата (само защото детето е реагирало по определен начин!)... Според мен проблемът изобщо не се крие във въпросната случка.

Явно беше защитна реакция от страна на детето. А относно това че ще ми вземе колата е заплахата от негова страна. Обвинява че за всичко сме виновни аз и мойте родители, което не е така. Дразни се че детето предпочита тях пред другите баба и дядо

# 145
  • София
И тези проблеми откога?

Да се озлобява към детето не е добре, не знам дали осъзнавате.

# 146
Авторке,
на фона на първия ти пост отпреди 1 година и обяснението ти за удряне, си тръгнала да се тревожиш, че мъжът ти заплашил да ти вземе колата? Вярно ли? Я се прочети сама, какво си написала още в началото на темата и се запитай, защо той реагира така и защо още стоиш с него. Детето ви било виновно.

# 147
Той те е ударил пред детето и ти още си с него??????

# 148
Абе ти нормална ли си бе?!

# 149
  • Sofia

Явно беше защитна реакция от страна на детето. А относно това че ще ми вземе колата е заплахата от негова страна. Обвинява че за всичко сме виновни аз и мойте родители, което не е така. Дразни се че детето предпочита тях пред другите баба и дядо
"Защитна реакция" на детето - именно, изплашило се е, реагирало е както е могло (първосигнално). Те все още са много малки и не могат да реагират по-адекватно, като възрастни. Нямат все още емоционална зрялост и житейски опит. И това е нормално за едно дете. Но това не е причина бащата да се настрои враждебно към детето си. Ето това обаче не е нормално!

Да де, заплаха от негова страна. ММ никога не си е позволявал да ме заплашва, че ще ми вземе колата.

Едно дете се възпитава и от двамата родители, не от бабите и дядовците. Ако не му харесва дадено поведение, ще трябва да се включва в обгрижването и възпитанието на детето. А не да чака наготово ти да му възпиташ детето по негови разбирания, и като не се получава да те обвинява, че ти си виновна.
Щом се притеснява, че детето предпочита твоята страна от родата, топката е в неговите ръце. Вместо да се озлобява срещу детето, да вземе да прекарва повече време с него, да играят заедно, да го извежда на разходки и да го води при неговите родители. Те ако имат желание да общуват с детето и да се грижат за него, да го глезят, детето само ще усети това отношение. Но без качествено общуване с детето няма как да се оправят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт