Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 738
  • 382
  •   1
Отговори
# 285
Ооо, индустрията не спи, имаше кърпички за почистване на гърди, подобни на бебешките хигиенни. 😀 Аз навън носех цедена кърма, когато успявах да изстискам нещо със зверски усилия и след ядене на овес и орехи до повдигане. Пък що лактогонен чай изпих, майкооооу! Бъбреците ми са прочистени и за следващия живот! Малкото чудо не засукваше навън, много се разсейваше, а и махаше с ръце, та и всякакво прикритие заминаваше.

# 286
  • Варна

Ох падам. Сода и мед на новородено бебенце (въпросът е от Септемврийските бебета 2022).

# 287
  • София
А защо искат да го чистят въобще? То, ако е млечица, съвсем друго е лечението. На баткото беше постоянно побелял, ама и много киснеше на гърда, сега и малкия така

# 288
  • Terra incognita
Много майки са вманиачени да почистват езичето. Това си е част от майчинския фолклор, разпространява се от уста на уста. Побелелият език е нещо нормално, Ася Демирева веднъж говори' за това.
Млечницата е гъбички и не се предотвратява с изплакване с водичка, търкане със сода и т.н.

# 289
Всъщност натъркването със сода помага.
На моя езикът му беше станал с доста плътни налепи от гъбичките и изписаното лечение не помогна. С марличка със сода успях най-накрая да му изчистя езика.
Но това си бяха гъбички, не само побелял от млякото език.

# 290
Да ви споделя и моите топ бисери:
 1. Внимавай, като се изцеждаш с помпата. Възможно е да ти издърпа гърдите и да станат остри Close
 2. Слагай си истински сутиен, не този за кърмене. Ще ти увиснат гърдите...
 3. Ако не кърмиш повече от три часа кърмата се хвърля, защото лятото прокисва (в гърдите).
 4. Мий си гърдите със сапун преди и след всяко кърмене. Слюнката на бебето има вещества, които разраняват зърната (това е от лекар, неонатолог).
 5. Не храни бебето през нощта. Нека коремчето си почива. Така ще си почиваш и ти...

# 291
През цялото време докато кърмих носих само сутиени за кърмачки, а бюстът ми си е абсолютно същия като от преди бременността. Нито увисна, нито стрии получих. Явно ставало и без да носиш истински сутиен😄
А това с "да си почива коремчето през нощта" е тотално погрешно. Помня една лекция на Ася Демирева, която казваше, че органите в човешкото тяло никога не почиват и ако някой орган реши да си "почине" (да речем сърцето или Белия дроб), това никак не е добре.

# 292
Да, и гърдите ми не са остри от помпата, а бях залепена за нея в продължение на месец Grinning

# 293
Това с острите гърди и с вкисналото мляко в гърдите са нов връх... Или по-точно дъно в глупостите.

# 294
Имахме турболентна и безсънна нощ, та скролвайки си из фейбсук, попадам на пост от някаква група Майки 2021/2022, на която не съм член, но не е скрита.
Дама пита какво може да направи за неизхождащо се 3-месечно кърмаче, което вече 10 дни не се изхожда по голяма нужда, а предишният път е бил 14 дни. Не иска да дава вода, да прави клизма и да ползва обичайния набор от инструменти, препоръчвани от бабите и групите.
И отдолу 135 култови коментара, че е ненормалница да не дава вода, че всичко е мода, че ще си умори детето, че водата предпазва от афти, гъбички и чума, да дава АМ, понеже не стига кърмата... 90 процента са за темата.
Скрит текст:

Но този от една дама, която се е титуловала доктор осбено много ме впечатли.
Скрит текст:
Какво по-подходящо за бебе на три месеца от захранване с глутен, че и подсладеничко за всеки случай?

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 12:46 от Welt

# 295
  • Terra incognita
Много прост народ има по тази земя.
Мъжът й да я бие с шишето...овес, захар...като може просто да направи бебешка клизма. Макар че, казват, 10 дни за кърмаче не е нещо необичайно.

# 296
  • някъде в орбита...
Макар че, казват, 10 дни за кърмаче не е нещо необичайно.
Не, не е необичайно.
И защо ако реално има проблем тези хора не отидат на лекар, а правят всякакви простотии и клизми? Честно, не го схващам...

# 297
Проблема е, че като отидат на лекар и повечето педиатри им дават същите малоумни съвети. Много съм благодарна на нашата, че за същия проблем, ми каза аз да ям по разхлабващи храни и да не се притеснявам, защото е нормално.

# 298
  • София
Да бе точно пък от педиатър не съм чувала да препоръча въпросното мушкато Simple Smile Дъщеря ми имаше проблем и ни беше препоръчана Лактулоза, но тази тъпотия не!

# 299
Това за коремчето ме убива. После защо плаче вечер, а спи през деня (като е нахранено), не е ли урочасано, за това през нощта така да плаче…

Аз съм чувала, че преди много години педиатрите са казвали на майките как антитела в кърмата има само първите няколко месеца, после не. Така че след това може да замениш с АМ или кисело мляко. Sad

Общи условия

Активация на акаунт