Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 479
  • 382
  •   1
Отговори
# 375
На същото мнение съм ,само дето такива неща ме вбесяват и тя го знае,но въпреки това продължава да го мели,няколко пъти дори стигнахме до скандали ,защото си е позволявала да ми каже ,,от днес повече не го кърми,край" ,коя е тя да ми казва дали ще го кърмя ,все едно нейните гърди ползваме

# 376
  • София
Можеш да и кажеш, че педиатърът те насърчава и ти се стараеш да следваш препоръките на хора, които са медицински лица и са в крак със съвременните достижения на науката. Знаем каква е реалността с педиатрите, но тя ако няма досег с него, нищо не пречи да я поизлъжеш.
Аз такива-близки и непознати ги лекувам с прекалено много информация за кърменеро. Ако всеки път и плясваш един ферман(може и да си копираш и преправиш) на тема имунна система и кърма и няколко линка. И да не го прочете цялото, след втория път ще види, че няма смисъл да пише/говори и ще и стане досадно. На живо също, само трябва да си прочела и да си сигурна в монолога си.
На втората минута почват да гледат на заето и да се чудят къде да се дянат. Аз ги и разпитвам, разказвам им за лекаеи, пък препоръки на МЗ, за книги и ги питам "Искаш ли да ти пратя линк? Да ти дам книга". Под угрозата от това да трябва да четат, предпочитат да не споменяват повече.

# 377
Дези, топ 🤣

# 378
По темата защо не давам сладко (храни с добавена захар), не ми се занимава със зъболекари и като цяло го намирам за нездравословно и ненужно за дете на 1г 9м, свекърва ми казва:
- тя давала всичко на синовете си и не ги е водила на зъболекар
- тялото си иска от каквото има нужда (разговорът тръгна от парче матча кекс, което отказах да дам на дъщеря ми - а тя даже не го беше видяла да го иска)
- аз съм много сурова и строга

# 379
  • София
По принцип е добре детето да се заведе още при първото зъбче на зъболекар. Така свикват от малки. Дори да не виждаш проблем, препоръчва се профилактично да се води-детето да свиква и да се хванат проблеми от рано...с пастичка и полиране се оправя някое петно, вместо с инвазивна работа.
Иначе знам колко е кофти да се разправяш и със зъблекари, които не са прочели една дума за кърменето и карат на нещо, което 70 годишен професор им е казал...последно прочел го той преди 50 години.
Големият ми син беше с дисплация на млечните зъби и сме обиколили много зъболекари, доста нерви съм потрошила. Но в крайна сметка е важно да свикват, да нямат страх и ако има проблем да се оправи. И някак да намериш зъболекар, с който не се караш постоянно. Тези, които имат знания за кърменето са малко, аз лично познавам 2 български...една трета не познавам лично, но следя.

# 380
Кои са зъболекарите с актуални познания за кърмене?

# 381
  • Terra incognita
Сладкото че е вредно, вредно е, но проблемите със зъбите са с комплексен фактор. По лични наблюдения водещи са генът и някои липси в организма.

# 382
  • София
Ами за София само Цвети Дучева знам, че се интересува от темата кърмене - зъби. Иначе и моята “нехранителна” кърма ни спаси от влизане в болницата при вирусна пневмония и бактериална инфекция на горните дихателни. Началото на лятото и номер две да е бил на година и 8. Като вземат много да мрънкат за това кърмене. Нали не го правят те. Човекът на всичкото отгоре изкарва последните кътници, как ли пък няма да съм жестока и да се чудя с какво друго да го успокоявам. С брат му се кърмихме до 3г и 10м. И се отбихме за седмица, защото забременях и имаше опасност за бременността, но беше останало само вечерното Simple Smile за приспиване. Мен вече не ми се спори и обяснява, и с първия беше така. Загубена кауза, просто ще пратя ММ.

Общи условия

Активация на акаунт