Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 965
  • 382
  •   1
Отговори
# 135
  • Terra incognita
Да, защото работят с определени фирми, които ги пращат по екскурзии.
Същият филм съм го играла. За обикновена настинка в България са ни изписвали по 1 торба добавки и ненужни лекарства като противоалергични. Накрая в аптеката оставяш между 25- 50лв за нищо.
Тук само го преглеждат и ни изпращат с някоя морска мода.

# 136
  • Германия
И това го приемат, като Нормално и Правилно. Имам роднини, които искат да ми пращат лекарства за детето, щото тук нали не давали лекарства. Върви обяснявай, че не дават когато няма нужда. Цяла бременност изкарах само с фолио. Ужасени са как лекарката не ми изписва добавки и витамини, че и чайчета за бременни.
Забравих: не дават лекарства в Германия, щото нали са безплатни. Да не се набута държавата. 🤯

# 137
  • София
Тука лекарите са ми двете крайности. За захранването специално като започвахме и се чудих кое и как, реших да попитам педиатърката за съвет и да се съобразя с нея. Тя ми каза "Ами дай на ХИП пюрето с картофи". Ся първо, че това пюре е с картофи и сметана и второ за 3 лъжици цяло бурканче няма да отворя и да го хвърля.
Както като се е разболявала сме били и при двата вида педиатри - хомеопатия и антибиотик.... Пила е антибиотик ама не за един прост сопол.

# 138
  • Terra incognita
Същото срещам по наборноте групи. Ама как така, бебето с настинка, пък нищо не му изписват? А в България се започва: Авирон, вит Ц, калциев глюконат, Виброцил, противоалергичен сироп, и някой мощен антибиотик "да не стане беля". И се почва едно велико изследване на всеки потекъл сопол. Просто така сме свикнали, че ако лекар не ти предпише 1 ферман, значи не е никакъв лекар и не ти обръща внимание. А всъщност не е точно така. Повечето неща, които предписват, освен, че нямат ефект, могат и да навредят.
И като ги питам защо ги дават есички тези неща- е, как? Нямало да си правят експерименти с децата. Западният модел не им бил по вкуса.

# 139
  • София
Тука много много рядко се изписват инхалации с физиологичен разтвор. А за мен по-безвредно от това няма реално. Иначе той сопола и с тия неща и без тях ще си върви определено време. Всъщност тук точно това правят експеримент с децата, ако детето не се повлияе няколко дни включват антибиотици ( не, че и те знаят защо ама ей така да се застраховат). Съжалявам не е по темата, но продължава да ми е абсурдно това.

# 140
  • някъде в орбита...
Не мисля, че може да се направи лесно и категорично сравнение, защото са много различни системи. И това си е наистина делене на изток и запад. Всяка система си има предимствата и недостатъците, въпроса е коя пасва на теб. Мен българската ме побърква, винаги е било така, и не си представям пак да вляза в бг-болница. Но имам познати тук които се лекуват само в Бг, отказват дори за рутинни прегледи да видят лекар или зъболекар тук.

# 141
Ей сега си пуснах лекция на едно училище за родители за храненето на кърмачето и хванах изречението "на втория месец е най-добре да махнете нощното хранене, и за бебето ще е по-добре, и за вас, разбира се."
Как ще е по-добре за детето да стои гладно/жадно, не зная. Как ще е за мен по-добре вместо да я накърмя за 10-15 минути и да спим пак и двете вместо да се съдира от плач и всички да сме на крак, също не зная.
Не зная и защо дават поле за изява на всякакви капацитети.

Офтопик съм, но за мен немската здравна грижа има сериозни недостъци и понякога неглижира проблеми. Българската, че не е китка е ясно, но не бих аплодирала особено и немската.

# 142
  • София
Не казаха ли "Дайте водичка, за да не плаче" Grinning Обикновено яденето се заменя с водичка Grinning

# 143
Не знам, реших да не слушам повече, че се подразних. Grinning

# 144
  • София
Помня, че като се разревеше детето главната мисъл на роднини беше , че или е жадно или му е студено.

# 145
  • Terra incognita
Винаги съм се чудела как става това махане на нощното хранене. Все едно имат копче, натискаш го и край.

# 146
  • София
С водичка Grinning Тъпчеш корема с водичка докато не се изнервоса съвсем детето.
Или ако е на АМ съм чувала да слагат бисквити в него, за да засищало повече. Моята дъщеря се отказа на след 2-рия месец от това хранене през нощта, и си го върна на 10-тия месец до годинка Grinning Не съм се опитвала да го махам или да я будя, за да и давам.

# 147
  • Terra incognita
Ами като не иска водичка, а се дере? 😅
Синът ми до 3 навършени години търсеше нощем АМ. Накрая м иписна и му ксзсх, че в магазина е свършило 😆 примири се.
Дъщеря ми спря да се буди нощем,след като се самоотби на 10м.

# 148
  • София
Не мога да кажа… Има си майки дето са амбицирани да заменят хранене с вода.

# 149
  • София
Последния път, когато малката се разболя, отидохме до извънработния център към нашата лична. Лекарката ни посрещна на вратата с "хайде бързо, че имам и друга работа". Не препоръча дори капки за нос, а на молбата ми да погледне ушите на детето, защото последните два пъти сополът прерасна в ушна инфекция, отговори, че тя от уши не разбира, а личните лекари са твърде надменни в самооценката си, затова преглеждат ушите на децата (с по-профанен език, който обаче не помня). Предпочитам да изпишат 5 неща, от които някои да не дам, отколкото да не изпишат нищо и да не мога да реагирам през уикенда поради липса на рецепта.
Но да, баща ми, пие антибиотик при първи симптом, за старата школа антибиотикът е панацея и това е крайно вредно.. И двете крайности не са правилни и затова се редят по 3 часа на опашка пред личната ни, защото тя не изпада в такива и считам, че лекува адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт