Нашите цветя - обща тема 14

• 30 025
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас

Ехааа,искам и аз да спасявам цветенца !
Успех момичета!
Днес си чоплих цветята! Мисля да преместя няколко мушки от саксии в едно сандъче.
Изкъпах шефлерата.

Честита,здрава и много цветя ти пожелавам,Ени!

# 451
Ени, честит рожден ден и от мен! Да е цветен животът ти Heart
Нат, това каланхое лациниата ли е Rolling Eyes и аз имам, но не цъфти.

# 452
  • София
Моето каланхое такава листна маса е направило.... И е виснало, бори се за пространство!
Обаче не знам какво да го правя. Да му сложа ли една пръчка да се увива около нея, или да го оставя така? Страх ме е, че ще се счупи. А искам да цъфне.

# 453
Аз откакто преместих каланхоеата на южен прозорец над радиатор, тръгнаха много да растат. Само едното обаче цъфти добре. Другите имат пъпки, но много малко. Две извадих на терасата, където ги валя и сняг, освен че беше много студено. Вадят и те нови листа, но няма изгледи за цъфтеж.

# 454
Нищо още не съм вадила, но минах да ги полея. Листенцата едни мекички, а имам едно сандъче дето изкара зимата на балкона, неговите свежи и твърди като салатки. Ще трябва след 1 седмица най-късно и аз да ги изкарам, ама нали балкона ни е открит, като вали всичко е върху тях, а са ми много, няма къде да ги сложа ако се развали времето за 10-тина дни.

# 455
Аз изкарах преди 2 седмици моите сакъзчета на открита тераса и софийската буря ги отвя😥
Миналата седмица купих нови + едно калибрахое - бях ги позиционирала на терасата , но днес като видях , че вали сняг и е 2 ° бързо- бързо ги прибрах вътре. Сандъчетата със семенцата останаха отвън - дано оцелеят , че точно са се показали.

# 456
Сняг? А аз се ядосвам на силните ветрове.
Ени, честит рожден ден! Бъди здрава и всичките ти цветя да те радват с много цветове и зеленина!
Моят виртуален букет за теб!

# 457
И моите са изкарани когато още беше топло, после зимата се върна, духа ги ураган, валя ги суграшица и градушка...
Не мога да ги разнасям вътре-вън, все ще оцелеят някак. Малко са смачкани, като се затопли ще дръпнат пак.

# 458
Утихнало е вън малко…

# 459
  • Стара Загора
Моята зебринка вече е готова за новия сезон 😊
 Преди :

След:

# 460
И при мен днес е тихо, но прогнозата е за още ветровити дни през седмицата.
Добри, още ли трябва да растат тези мустаци?

# 461
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
засаждай. Simple Smile поддържай постоянно влажно поне първите дни, докато се настроят да са в почва Simple Smile
след това вече нормално поливане. Simple Smile
какви цветове са? тукашните жълти вече започнаха да избиват нови клончета,  Simple Smile бяха ги остригали нула номер Wink
и плумериите изкарват нови листенца. Simple Smile
днес, още на първо кафе на балкона, гледам един хубавец се метна да реже стрелициите. направих му знак с един пръст, като детска учителка, вие да не си помислихте нещо друго, а той се ухили широко и ме поздрави.
Simple Smile после и на регистратурата ме похвалиха, че защитавам цветята. Simple Smile  той ги бил отрязал за фоайето.

# 462
  • Бургас
Хммм,ще взема пак да се пробвам със зокумите.
На работа имаме,страхотни цветове. Миналата година не успях да ги захвана. Едните даже оцеляха на открито,без да са покрити. Страшно наперени и свежи цяла ззима.

# 463
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при вас, в Бургас, може и да оцеляват зимата, в останалата част от България трябва да са на топло Simple Smile
опитай, нищо не губиш, но както при китайските рози, резникът трябва да е от по-старите клонки, не най-младото клонче, а поне от миналата година. Simple Smile и като го отрежеш махни най-долните листа да не загниват във водата и да пречат. Simple Smile

# 464
  • Бургас
А,Добри,те са в Созопол, на едно страшно ветровито място.
Едните зокуми,които са пред плажа са завити,че те няма да оцелеят иначе.
А тези въпросните - бяха в едни стари и грозни саксии,поизсъхнали,не вървяха добре. С колежката решихме да ги прехвърлим в градината. Орязахме ги,засадихме ги и тръгнаха много добре. Надявам се,това лято да ни зарадват и с цвят.

Общи условия

Активация на акаунт