Нашите цветя - обща тема 14

• 30 009
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Моите днес ги изхвърлих. Много красиви, но за малко само ме радваха. В сандъчето тези дни ще сложа семена от винки.

# 346
Аз много искам Циганчета, обаче май не са за припек. Помня, че майка ми гледаше на северен балкон и им беше перфектно.
Миналата година имах и три Пламъчета, но бързо помахаха за сбогом, хем по на сянка ги държах.

# 347
Не обичат слънце, вярно е. Аз едно лято опитах, естествено неуспешно.

# 348
О циганчета изобщо не съм си и помисляла да купя, като ги видя с тия тъмни листа, ми е ясно, че няма да издържат.

# 349
В темите назад се оплаквате от мравките, само не разбирам защо? Ядат цветята ли?

# 350
Постоянно донасят листни въшки по цветята.
Нали са си работливи, аз не смогвам да опръскам толкова, колкото те донасят Grinning
Иначе самите мравки не ми пречат изобщо. Даже за божурите са полезни.

# 351
  • Мадрид / София
Подкокоросахте ме за калдаръмчета ама никъде няма ни семена, ни засяти. Поръчах едни семена по интернет, да видим какви ще ги свърша (ако дойдат).

# 352
Постоянно донасят листни въшки по цветята.
Нали са си работливи, аз не смогвам да опръскам толкова, колкото те донасят Grinning
Иначе самите мравки не ми пречат изобщо. Даже за божурите са полезни.

В грешка сте! Мравките са полезни, не ги убивайте, моля Ви! Те се хранят с листни въшки. Ако има листни въшки, измийте цветята със  сапун и вода, оставете на сянка да се изсуши и напръскайте с Възтак.  Купува се от агро аптека, няколко капки във фъскалка с вода и готово. Ако цветята са на задушно и топло място хващат въшки.

# 353
  • София/Варна
Мравките си отглеждат листните въшки, т.е. си ги влачат и редят по растенията. Права си, че се хранят от тях, "доят" ги, а не ги ядат. Спреш ли мравките и ще се спасиш от въшките, не ги ли спреш са много бързи и няма спасение.

# 354
  • София
Калдъръмчета са много красиви цветенца, който цъфтят цяло лято. Досега винаги съм си купувала готови, като си ги избирам по цветове. Може би от семенца до есента са поникнали още много. Миналата година пробвах от семе, нищо не се получи. Сега пак имам две пакетчета, но не разчитам много на тях
От семена успешно сея цинии, астри и сега ще пробвам и с тагетиси. Даже мисля в събота да ги сея. Купувам си германии, карамфил и едни мънички цветенца  в бяло или розово, не знам как се казват. Тях ги садя юли. Е събота ще си насадя и далиите.
Ето я и моята пролетна градинка

# 355
Имам два въпроса:
Взех си универсален тор /от Лидл/ и мисля тази седмица да ги подхраня, но всички цветя поливам само в чинийките. Така ли да го сипя или трябва отгоре да полея? Или пък да ги понакисна в съд за 10-15 мин?
Някой ползва ли такива ... както и да се казват, за капково напояване и вършат ли работа, че почнах да мисля за почивката вече или да назначавам поливач, както обикновено?
Скрит текст:

# 356
Не бях виждала такова чудо по магазините. Мисля да поръчам обаче, да не ги мисля всеки път.

# 357
Момичета,това не знам какво е,но си откраднах. 😆 Дали ще пусне корени във вода?

# 358
  • Бургас
Вид кротон 🤔

# 359
Прилича на кротон,но не знам. Беше в едни големи саксии пред общината и си чупнах това клонче. 🤭😂

Общи условия

Активация на акаунт