Нашите цветя - обща тема 14

• 30 025
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря, Добри! Отивам да ги садя. Не знам какви са защото са от общинската градина до нас и ги режат зверски. Като плет ги подържат, цвят не съм видяла до сега.
Моите плумита и те се опитват да се събуждат. Купените, резниците още спят. Но поне не гният. Обаче вместо листа едното прави цветонос, не знам ще го задържи ли.

# 466
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нямам идея за цветоноса. сигурно ли е, че не са зачатъци на листа?
ще разгледам внимателно тукашните фраджипанита, ако мога да стигна до някое клонче Simple Smile Simple Smile Simple Smile вертикално ощетена съм. Simple Smile

# 467
Цветонос е със сигурност. Аз държа връзка със собственика на палм центъра, много ми е полезен. Обаче според него е рано да се радвам още. Каза да започвам да торя. И да поливам по мъничко.

# 468
Моля дайде идея за лавровишня как се размножава от резник. Моите растат насред друг храст и им се виждат само ушите отгоре, искам да а сложа някое да расте само, че да се вижда, не да си играем на криеница.

# 469
Купих фуксии за балкона. Малко разнообразие - до сега мушкато и сакъзчета гледах.

Преди години гледах, но се напълниха с въшки и ги изхвърлих, защото не можах да ги излекувам и ме беше страх да не заразят и другите ми китки. Който има опит с тях, ще се радвам на съвети.

# 470
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
можеш ли да свалиш някое клонче на земята?
ако да, това е най-лесния и безотказен начин - с отвод.
накланяш до долу, покриваш с почва, притискаш с нещо за да не се вдигне обратно и чакаш да пусне корени. Simple Smile режеш и садиш където искаш когато е добре вкоренено, обикновено след година.

при рускините съм виждала интересен начин за вкореняване, пробвах, стана с дифенбахия, корделине и фикус лира. други не съм пробвала, но не виждам причина да работи при тези, а да не работи при други.
на клончето, което искаш да отделиш, връзваш найлонов плик, като го увиваш около клончето, да направи торбичка. пълниш с пръст и връзваш и от горната страна. поливаш, така, че пръстта да е постоянно мокра. корените се виждат през торбичката Simple Smile когато се напълни с корени, режеш и пресаждаш.
ще се опитам да намеря и снимки.

тук има обяснения

а тук на картинката има и двата метода

# 471
Пипи, от два дни имам фуксия и никакъв опит. Наредила съм я зад дипладениите на сянка тепърва ще видя какво как. Има много пъпчици, не знам ще ги отвори ли или ще ги изхвърли. Ще обменяме информация с теб явно.

# 472
С удоволствие, MagniМ!
Аз ще ги насадя в сандъчета на източен балкон, до обяд грее яко слънце.
Като каза дипладения, днес имаше изобилие от дипладении - червени, розови и бели. Та се зачудих дали да не си купя още някоя, да прави компания на червената от миналата година. Проблемът е, че моята е доста голяма вече, а тези са мънички. Ще помисля още малко, но почти съм сигурна, че ще купя.

# 473
  • Бургас
Купувайте цветя,момичета!
Винаги има място за още!

# 474
Та се зачудих дали да не си купя още някоя, да прави компания на червената от миналата година. Проблемът е, че моята е доста голяма вече, а тези са мънички. Ще помисля още малко, но почти съм сигурна, че ще купя.

Как ти оцеля миналогодишната? Къде я държа и ряза ли я? Аз май не ги режа както трябва.

Аз се чудя дали да не вадя всички цветя навън. Тези дни го дават 23 градуса, което се усеща като българските 30.

# 475
  • Мадрид / София
можеш ли да свалиш някое клонче на земята?
ако да, това е най-лесния и безотказен начин - с отвод.
накланяш до долу, покриваш с почва, притискаш с нещо за да не се вдигне обратно и чакаш да пусне корени. Simple Smile режеш и садиш където искаш когато е добре вкоренено, обикновено след година.

при рускините съм виждала интересен начин за вкореняване, пробвах, стана с дифенбахия, корделине и фикус лира. други не съм пробвала, но не виждам причина да работи при тези, а да не работи при други.
на клончето, което искаш да отделиш, връзваш найлонов плик, като го увиваш около клончето, да направи торбичка. пълниш с пръст и връзваш и от горната страна. поливаш, така, че пръстта да е постоянно мокра. корените се виждат през торбичката Simple Smile когато се напълни с корени, режеш и пресаждаш.
ще се опитам да намеря и снимки.

тук има обяснения

а тук на картинката има и двата метода

Пропусна един момент: да махнеш едно пръстенче (2-3см) от кората. Това място се покрива със субстрат в черна торбичка и тогава чакаш корени.
За въшки и други гадинки - естествен враг са им калинките. Ако можете да им пуснете повечко наоколо ще се отървете от напастта.

# 476
Имам си нови красотички.

Калата за градината ми казаха. Ще издържи ли зимата? Не съм имала до сега кала,та нямам идея какво да я правя.

# 477
Ефибуш в момента успивам малкия, но направих една бърза снимка.
Миналата година решихме да отделим една част от градината за детска площадка,  направихме го с лавровишни 🙂
Миналата година ММ насади резници с вкоренител и направо в почва , в едно сандъче  нищо не стана, всичко изгни.
Тази година, сложи резниците във вода, вече всички имат коренчета.🙂
По късно, или когато се сетя ще снимам и тях, бебетата- лавровишни 😁

# 478
Та се зачудих дали да не си купя още някоя, да прави компания на червената от миналата година. Проблемът е, че моята е доста голяма вече, а тези са мънички. Ще помисля още малко, но почти съм сигурна, че ще купя.

Как ти оцеля миналогодишната? Къде я държа и ряза ли я? Аз май не ги режа както трябва.

Аз се чудя дали да не вадя всички цветя навън. Тези дни го дават 23 градуса, което се усеща като българските 30.

Държах я пред вратата на жилището, на последен етаж сме и има прозорец на тавана, та не е съвсем тъмница. Поливане - съвсем пестеливо, веднъж седмично. Не съм рязала нищо, сега ще я режа. Вече я изнесох на терасата, въпреки температурите.
Мисля да не я пресаждам, а да махна малко от старата и да добавя нова пръст. Ще помисля и за някакво подхранване.

# 479
Пипи, може ли да ни я покажеш? И аз се влнувам как изглеждат след зимуване. Облистена ли е?
Ох как ще си купя още една. Много дразните, да знаете 😡

Общи условия

Активация на акаунт