162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 69 304
  • 702
  •   1
Отговори
# 165
Виж, съгласна съм, още в началото започнах с уговорката, че на много хора им харесва да живеят в HOA, но че има и такива, които предпочитат сами да си решават как и кога да поддържат собствения си имот. Мнението ми е, че не може да се сравнява община и HOA. Затова казах - не е казано, че трябва да се живее нито с HOA, нито с фанатизирано HOA (аз съм живяла на място, където HOA имаше правило пердетата да са само бели), нито да плащаш на фирми да ти подравняват цветните лего(особено за новодошли това е абсурд), и в края на краищата се съгласяваме, че на никой тук опитът и предпочитанията не са нито правило, нито задължение:)

# 166
Някой пътувал ли е тези дни с Луфтханза през Германия?
На 1 Юни Германия отмени Ковид рестрикциите за пристигащи, но на сайта на Луфтханза вече девет дни продължава да си пише, че негативен тест или ваксина са необходими за тая дестинация.

# 167
  • Sunshine state
Наши приятели точно преди два дни пътуваха до България през Германия. Никой нищо не им е искал. Те не са и ваксинирани.
Ние след две седмици летим с турците. Обадих се и ме увериха, че не трябва нищо. Още повече, че ние сме транзит.

# 168
А, супер, благодаря!
Германия и за транзитните имаха рестрикции, но  отмениха всичко засега. Чудех се дали Луфтханза просто не си обновяват информацията в сайта или аз нещо не вдявам.

# 169
Aerin и на нас HOA на таунхауса имаше изискаване за бели пердета. Бръкнах им в здравето като инсталирах стриплайт с лампички зад пердетата и ги оцветявах в какъвто ми цвят хрумне.
Ние летим с търкиш на края на месеца. Ще ги видим как са.

Edit: Някой да е летял с Oculus VR? Струва ми се добър начин за убиване на време.

# 170
Това за пердетата направо ме шокира! А казват ли гащите ти какъв цвят да са🤦
Трябва да има някакъв държавен или щатски лимит на глуавите правила на НОА

# 171
  • Sunshine state
При нас е голяма свободия и няма подобни ексцесии. В предния комплекс бяха много глътнали бастуна, но бяха предимно възрастни и бездетни двойки, понеже е бивше 55+ кумюнити.  😆 Имаше един дядка от борда, който по цял ден въртеше с 20 из улиците, та да лепи предупреждения за неправилно паркиране. Досадна работа. Там бяхме само под наем и се изнесохме с голям кеф. Като си избирахме после къща специално проучих възрастовия диапазон на района, та да не попаднем на поредните кондо командоси.

# 172
Сегашната асоциация е към строителя и дори не мога да си представя какво правят със събраните средства. Кварталът се разраства, но разходите им не виждам как като дори няма планове за втори басейн или парк за децата. Има фейсбук група на квартала и там има толкова драма всеки ден, че само за това си заслужава вноската. Joy
Мернах статия за отпадане на изискването за негативни тестване преди влизането в страната от 12 юни, което лично мен ме улеснява много.

# 173
  • Sunshine state
Страхотна новина! Идва ни тъкмо на време Simple Smile

# 174
И аз да си цопна отново вакса въпроса 😬 остава ли задължително да е ваксиниран всеки без американско гражданство и ЗК или и то отпада покрай теста?

# 175
  • Бургас
май отпадат само тестовете
International travelers to the United States will still be required to be fully vaccinated.
https://www.nytimes.com/2022/06/10/us/politics/us-testing-travel … vBeQpFT4xMU6_mQOI

# 176
май отпадат само тестовете
International travelers to the United States will still be required to be fully vaccinated.
https://www.nytimes.com/2022/06/10/us/politics/us-testing-travel … vBeQpFT4xMU6_mQOI
Което не е никак малко. Миналата година платихме 300лв за ПСР тестове преди влизане в САЩ. Едно на ръка парите,  друго стреса да бъркат в носа на 3 годишното дете, трето чакане да излезе резултата, все едно си прокажен...
Така, че отпадането на тестовете си е много добре дошло.

# 177
Миналото лято правихме Ковид тестове многократно в 5 държави.

Някъде по-мили, някъде по-груби, някъде по-евтини, някъде безобразно скъпи. Стресът ми беше от логистична гледна точка, останалото е стрес ако сам си го нарекъл да е стрес. Искахме да пътуваме - пътувахме. Имаше правила - спазихме ги. Добре се посмяхме с някои от тях съпоставяйки техниките на тестване в различните държави Grinning Ако щете ми вярвайте, но американците бяха едни от най-нежните, а португалци и швейцарци се изказаха ужасно презрително за претупаната работа на американци и италианци... в крайна сметка въпреки многобройните полети имахме чудесна ваканция без здравословни проблеми.

# 178
  • Sunshine state
Аз намирам, че няма да се изискват нито тестове, нито ваксини за граждани и за зеленокартовци. Ние сме ваксинирани, но дъщеря ни не е.

# 179
Да, изискването да си ваксиниран остава, но не се отнася за граждани и имигранти.
От страницата на CDC:
“ CDC’s Amended Order: Implementing Presidential Proclamation on Safe Resumption of Global Travel During the COVID-19 Pandemic requiring proof of COVID-19 for noncitizens who are nonimmigrants is still in effect.”

Като за да си fully vaccinated CDC не изисква да имаш бустър (както например, в някои Европейски държави, ваксиниран означава последната доза да ти е сложена преди не повече от 6 месеца).

Общи условия

Активация на акаунт