162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 69 369
  • 702
  •   1
Отговори
# 180
Изключително много се радвам, че отпадат тестовете! Миналото лято и ние ги правихме къде ли не. Освен логистиката, си има и известна доза притеснение дали някой няма да се окаже позитивен ... Слава богу нямахме проблеми. В България имах чувство, че за пътуване тестовете бяха проформа.

Янажар, ако стигнете до Пловдив, непременно посетете Епископската базилика. Много по американски направена и мисля, че на децата ще им допадне. https://www.plovdivmosaics.org/ Самият град също е великолепен, но аз съм пристрастна. Капана в центъра много е живнал. Старият град ми се стори "опустял" миналата година, но в това има доста чар.

Едира, аз се старая да спя на нощните полети (доколкото успея). Ако все пак пробваш VR да споделиш!

Приятни летувания и безпроблемни полети на всички!

# 181
Миналата година в Америка ни връчиха клечките сами да си ровим с тях в носа.
Дано изискването за ковид ваксини за чужденци отпадне също.

# 182
  • Чикаго / София
Летяхме на 1 Юни през Франкфурт с Луфтханза. Не ни поискаха нито тестове, нито ваксини.

Радвам се, че отпадат и тестовете за САЩ. Поне една логистична задача по-малко.

# 183
Ирка, как беше самият полет откъм разписание и т.н? Закъснения някакви? Един познат е седял 20 часа на летището в Европа да си чака полета (не с Луфтханза). Интересно ми е дали тази година е правило, че навсякъде е лудница и хаос.

Такива Oculus Vr имаме и сме ги ползвали само вкъщи, за полет не се бях замисляла досега. Ще ми е странно сякаш да ги ползвам с всичките шумове  в самолета (капитанът, стюардесата, плачещото бебе, казанчето в тоалетната:)) Но и трябва да е вързано за интернет, нали?

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 04:18 от Aerin

# 184
  • Sunshine state
Аз не мога да пътувам с такива, имам вестибулопатия, която е направо по 100 с такива ВР "очила". 🙄 Винаги пътувам с две хапчета Драмамин, че иначе става страшно.
Предвидили сме да идем 3 часа по-рано тази година на летището за всеки случай, чувам, че е лудница и ще се прежалим.

# 185
  • Чикаго / София
Полетът ни от Чикаго закъсня с повече от час. На чек ина беше страшна лудница и огромна опашка. За пръв път чакахме толкова много да си чекираме багажа, а отидохме там 3 часа преди полета. Във Франкфурт си е винаги лудница. Вторият ни полет закъсня малко - 20тина минути само. Имахме 3 часа между полетите и успяхме да стигнем навреме за втория полет. Дочух, че Луфтханза планират да съкращават много полети през Юли, особено полети през уикенда поради липса на персонал. Дано няма засегнати от това.

# 186
  • Бургас
Аз пътувах сега София-Истанбул—Чикаго-Истанбул-София, никакви закъснения, турското летище огромно и никакви големи опашки, на връщане имах само час и половина за полета до София и въпреки, че имаше да се върви доста до гейта, даже ми остана време, единствена огромна опашка при кацането в Чикаго, час и половина се въртеше опашката, докато стигна до паспортния контрол, беше супер задушно по тези коридорчета и понеже носех ръчна чанта с животни 5 кг направо ми се откачиха ръцете

# 187
Дочух, че Луфтханза планират да съкращават много полети през Юли, особено полети през уикенда поради липса на персонал. Дано няма засегнати от това.

Ние се връщаме точно Юли и точно през уикенда. Надявам се да не ни засегне, защото ще стане много сложно.

# 188
Bur02,

Turkish имат ли някакво по- специфично изискване за документи за превоз на домашен любимец или си е стандартното?

Относно европейските летища: Амстердам е претоварен и нямат персонал. Съветват те да си там четири часа преди полета. Чакането на опашките за паспортен е много. Опашките са по- малки на няколкото кабинки за селф паспорт чек- ин, но там може само ако си носите българския паспорт.
Дъщеря ми ще пътува в сряда от Амстердам за САЩ и ми е притеснено.
Няма да прави тест, дано не ни върнат КЛМ

# 189
  • Бургас
За животни - трябва да имат чипове и  паспорти с отразени ваксинации, на мен човека, който ми ги продаде, ми ги даде готови, мисля, че трябва да има и печат от преглед при ветеринар, че животното е здраво. Само на чекинга в София ги погледнаха паспортите, после никъде никой нищо не иска да проверява, и понеже на полет може да има макс. брой животни - към билета трябва резервация за животното, плаща се билет и за него на гишето на авиокомпанията след като ги премерят на чекинга, аз за 2 бр. котки 5 кг платих 190 долара, това важи за всички авиокомпании, мой познат пътува през Амстердам с котка - същата процедура, но за всеки полет, ако е различна компанията за двата полета- отделна резервация. Иначе е мега неудобно да пътуваш с животно, защото чантата трябва да си я държиш при теб, а пред седалката просто няма достатъчно място

# 190
Момичета, здравейте,

Извинявайте, че нахлуват така в темата ви. Не живея в щатите, но търся информация и опит от там. Става дума за серозен отит при дете. Някоя от вас сблъсквали ли се е с такова чудо?
Интересува ме какви са били подходите в лечението.
Съжалявам ако въпросът ми е спам в темата. Разбирам английски,  но с медицинските термини ми е трудно и затова търся опит от първа ръка.

Благодаря предварително!

(Може би, за да не се разводнява темата ако някой има информация да ми пише на лично)

# 191
момичета,
И по европейските, и по американските летища е лудница! Бяхме с дъщеря ми в Амстердам и тя вчера си замина за САЩ. Само минаването на секюрити в Амстердам ни отне час и половина! Народът снимаше опашките, други се молеха, че изпускат полети. Преброих излитащи 92 полета между 16-18 ч ( когато уж не трябва да е натоварено).
Тя ми е писала, че като е кацнала в Ню Йорк, салонът не го е виждала никога толкова пълен. Всички 54 гишета за паспортна проверка са работели, но не помага.
Вчера ми пратиха, че IATA официално са решили пътниците да се явяват три часа по- рано за полет.
С напредването на лятото натовареността само ще се увеличава.
Пожелавам само положителни емоции

# 192
Ужас. Ние пътуваме във вторник и планирахме да сме там три часа предварително, защото ни е малко и провинциално летището, ама май ще ги направим четири за всеки случай. Като се връщаме ще е голямата забава, Луфтханза отсега се гласи да отменя полети...

# 193
  • София
Ние през Париж бяхме ок, на трансферния полет към София чакахме 25 минути на скенерите, като цяло всичко беше спокойно. Закъсня само полетът от Бостън до Париж с един час.

Но на приятел преди 20 дни с електронно чекиран билет (Пак Бостън-София, пак KLM) му казали, че билетът му от Амстердам за София бил анулиран. Та са го сложили за другия ден, спал е в Амстердам, съответно е излязъл от летището и на другия ден е било някакъв ад, каза, че 6 часа му е отнело от влизането на летището до полета. Явно като е пристигнал предния ден и е видял каква е лудница се е застраховал откъм време.
Но може би лека полека са се отпушили вече нещата.

Светът литна след 2 години пауза.

# 194
Леле хората с бебета или малки деца се виждат в чудо. Аз не мога да си представя с нашите да чакаме на опашка 2ч.
Ще си изберем май Чикаго-Милано директен. Всъщност и Алиталия не си поплюват с организацията. Царе са на закъсненията и отменянето на полети.

Общи условия

Активация на акаунт