162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 69 454
  • 702
  •   1
Отговори
# 195
Всъщност и Алиталия не си поплюват с организацията. Царе са на закъсненията и отменянето на полети.
Те не фалираха ли отдавна?

# 196
Не съм запозната, предполагам. Виждала съм техни самолети тук и там по летищата. И то големи за презокеански полети. Съществува такъв полет за сега Чикаго-Милано, но не обърнах внимание с коя компания е. Гледам ги през cheapoair

# 197
  • Sunshine state
Да, Алиталия фалираха. Сега се подвизават с друго име Ита еъруейвс или нещо такова. Да видим как ще е при нас с турците. За сега не чувам нищо притеснително, но знае ли човек.

# 198
Алиталия навремето бяха абсолютен кошмар и летището в Милан беше като в лабиринт, пълна неразбория. За турците никога лошо не съм чула, за съжаление не са ни опция.

И аз смятам минимум 4 часа по-рано да отида, летището ни и без тоя хаос си е едно от най-натоварените.

# 199
  • София
При Турците е проблем ако пътува дете без родители или човек с disability. Понеже са страната на бакшиша, тези, които трябва да помагат, никакви не се появяват, въпреки че са заявени предварително.

# 200
Доста често сме пътували с турците и винаги супер доволни сме оставали, летище, обслужване в самолета…всичко. От претенциозните сме.

# 201
  • USA
При Турците е проблем ако пътува дете без родители или човек с disability.
Шарки, сподели по-подробно, моля, за това. Как така не се появяват, въпреки, че е заявено?

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 08:25 от SkyBlue

# 202
  • Sunshine state
Два пъти свекървата и майката на най-близката ми приятелка са пътували с придружител с турците и до сега не е имало подобни изпълнения.

# 203
  • София
Случи се с 16-годишно дете, което пътуваше за лятна програма в Щатите (в Харвард). Просто не са се появили, въпреки заявката.

За човека на инвалидна количка ми разказа позната. Чак след като тя е вдигнала скандал, са се появили.

А аз понеже имам спомени от почивка в Анталия уж all inclusive , където се оказа че уж включеното кафе за да се превърне от кафява пот в еспресо, трябва да оставиш предварително бакшиш, та навързах две и двеста и ми стана ясно защо  обслужването на летището куца.

# 204
Аз съм с прекрасни впечатления от Търкиш, летяла съм с тях преди ковид, и са били нива над другите авио линии. Летяла съм с бившите АлИталия, Луфтханза, КЛМ, Аустриан, Бритиш, Катар, Върджин. Имам база за сравнение.
Сега юли ще пътуваме, и най удобните полети бяха с турците. Надявам се да мине добре.

Относно инклузива, на много места включеното кафе е т.нар. шварц, или негърската пот. За еспресо се доплаща, но не виждам връзка между турските авиолинии и хотелския инклузив...
И тук в щатите дават този бълчоч без пари, но ако искаш италианско еспресо, плащаш.

# 205
След неприятния ми опит на летене със Спирит тази пролет, доста трудно някоя компания може да ме изненада. Очакванията ми за качество отдавна са доста занижени. Моля се само да ме закарат и да ме върнат жива и здрава.  Закъсненията и отменените полети явно ще ни преследват още дълго време. Това засяга почти всички авиокомпании и не знам как може да се избегне. Global Entry помага много в случаите, когато се прехвърля полет в САЩ. В случай на закъснели полети и големи опашки може да ви "спаси" и да успеете да се качите на следващия полет. Останалото е доза късмет, малко зен и здрави нерви ако пътувате с малки деца.

Спокойно пътуване и приятни ваканции на всички!

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 00:29 от Анонимен

# 206
Най-противни са ни немците, без изключение. Нагли до безобразие!

# 207
Прехвалените турци са ме докарвали до точка на кипене повече от веднъж, но определено най-гнусния къстъмър сървис имат французите - и на борда и на ШДГ - неописуемо безхаберие и непукизъм! А аз съм човек, който дори дебелашките шеги на немците не могат да извадят от добро настроение. Швабите колкото и да дуднат си вършат работата съвестно.

# 208
  • Sunshine state
Всеки с опита си явно, защото и аз не понасям немците - ни Луфтханза, нито Остриън ми харесват. За мен Търкиш си остават едни от най-добрите и винаги са ни първи избор.

# 209
Не отвратителни, а и нагли немци. Истории не ми се разправят. Десетки са.
Така си е, всеки с преживяванията си.

Общи условия

Активация на акаунт