162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 68 856
  • 702
  •   1
Отговори
# 660
  • Чикаго / София
Tanq25  успех  с пътуването и настаняването. Момичетата са дали чудесни съвети и няма да се повтарям. Ще ви трябва столче за кола за колата под наем, така че ако не си носите от Бг, проверете, дали имат налично в компанията за коли под наем.

Ако след кацането в Чикаго, имате някакви проблеми и ви се наложи да преспите в Чикаго, пиши ми, живеем сравнително наблизо до летището и има място в нас.

# 661
Здравейте, момичета! Вече успешно се релокирахме!
От 3-4 дена съм тук с децата, а ММ от няколко месеца. Дойде си по Великден да ни вземе. Пътувахме София - Истанбул, Истанбул - Чикаго със самолет. Всичко мина що годе добре, но съм изпаднала в кулинарен шок... Споделете в Милуоки кой е най-добре зареденият магазин, в които може да открием българско сирене и кисело мляко и сухари или хляб. Децата (едното е бебе) трудно приемат, че тук няма хубав хляб и българско сирене.

# 662
  • Miami
Здравейте и добре дошли!

Нямам представа в Милуоки какви магазини има за европейски стоки, но можете да си поръчате онлайн от Малинчо доста неща (сухари, сирене, лютеница, колбаси) https://malincho.com/?srsltid=AfmBOoon0bFyVitQo033ziarXxX0f2p5Mp … INbdFgSbU3VINhYlR

Кисело мляко Trimona или White mountain може да потърсите в Whole Foods.

# 663
Сирене има и в Костко. Хляба е мъка, опитайте чабата, има в повечето хранителни магазини.
Другата опция е да си правите домашен. Ако семейството консумира повече пресен хляб, машина и мая от Амазон и сте вие.

# 664
  • Miami
В Costco има и хляб https://www.youtube.com/watch?v=pguLzps7JqQ Хубав е.

# 665
Сега се сетих, че може да опитате да потърсите european grocery market near me. Все ще изкочи нещо.

# 666
Ние с таткото не ядем хляб, но децата търсят - къде за печен сандвич, принцеса или попара.
Харесах си хлебопекарна и ще си приготвяме вкъщи. Само като чета етикетите на хлябовете и ми се завива свят... Но да, ще свикнем някак.
Благодаря ви за насоките!

# 667
  • София
Ако имате наблизо турски магазини, също имат няколко вида хляб. Ние си купуваме един френски хляб с квас от локален магазин и той се установи като най-вкусен за нас. Не можем без хляб изобщо. Най-много харесваме киселото мляко на Данон - има го в Уолмарт, Таргет.

# 668
Oт Costco преди доста години купувахме един пълнозърнест вариант, който бабите гостуващи от БГ много харесваха, децата също. Но не зная дали още го предлагат...

Сега предпочитаният вид у нас е All Natural Artisan Rustic Whole Wheat Tuscan Pane (има няколко версии). Признавам си, че дори аз се изкушавам понякога за проста препечена филийка от него със ирланско масло - много е вкусно!
https://www.jessicasbrickoven.com/?fbclid=IwY2xjawKJiklleHRuA2Fl … g7Yb7rNU-ehlZ9iPg

Френска франзела и чиабата също купуваме!

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 20:10 от Agent Provocateur

# 669
Tanq25, добре дошли! Бързо и приятно адаптиране ви пожелавам!
Предполагам , че и при вас всяка хранителна верига, без Уолмарт, пекат приличен хляб в техните си пекарни в магазина - френски, италиански, селски ...и т.н.
за сухари се сещам за едни мини филийки- Ile de France Toasts, Mini, Grilled Parisian, но не са при детските храни, а при делито със сирена и маслини, където слагат коктейлни допълнеия и кракери.
сигурна съм че има и други марки в стандартен размер, но обикновено май не седят на детските щандове.
сега гугълнах и ми излязоха доста видове -един доста попоулярен Bimbo Toasted Bread

# 670
"Take & Bake" хляб, който е доста хубав. В пекарните също има добри варианти, но определено ако ви се занимава да си правите сами вкъщи, това е доста добър вариант. Моите племенници като идват на гости никога нищо не харесват - дано вашите деца не са толкова капризни Sunglasses

За сирене - това в Костко е изключително добро!

Кисело мляко - аз вече забравям вкуса на българското. Има Bulgarian Yogurt на доста места. Не съм го купувала от години. https://www.amazon.com/White-Mountain-Organic-Bulgarian-Yogurt/dp/B015HVYMAU  Тримона също може да ви допадне - https://www.amazon.com/TRIMONA-FOODS-Plain-Bulgarian-Yogurt/dp/B07813CPN5  При желание, кисело мляко също можете да си правите вкъщи.

Успех с адаптацията!

# 671
Здравейте, момичета! Вече успешно се релокирахме!
От 3-4 дена съм тук с децата, а ММ от няколко месеца. Дойде си по Великден да ни вземе. Пътувахме София - Истанбул, Истанбул - Чикаго със самолет. Всичко мина що годе добре, но съм изпаднала в кулинарен шок... Споделете в Милуоки кой е най-добре зареденият магазин, в които може да открием българско сирене и кисело мляко и сухари или хляб. Децата (едното е бебе) трудно приемат, че тук няма хубав хляб и българско сирене.

Добре дошли, бързо адаптиране.

Виж дали имате Трейдър Джо наблизо, там има ок опции. Ако разполагаш с време и желание- домашен Simple Smile

# 672
Благодаря ви за отговорите и съветите!
Открихме един хляб в Уолмарт, който що годе го бива след препичане на тостер. Фета намерихме в Уолмарт и Алди. Млякото на Данон също го открихме в Уолмарт. За начало е окей, докато поръчаме от malincho.com.
Сега да ви попитам за здравеопазването. Имаме застраховка на цялото семейство в Anthem от фирмата, в която ММ работи. Избрала съм педиатър за децата и предстои да ги запиша. Подготвила съм им международен имунизационен паспорт. Другата седмица ще ходим за social security number. До тук всичко е окей. Но как се процедира със спешната помощ например? При нужда, може ли да се отиде в болница за оказване на първа помощ? Личните лекари предлагат ли онлайн консултация също?
Споделете, ако имате опит.

# 673
Таня, относно бърза помощ бих се обърнала към тях наистина в "изключително" спешен случай - на живот и смърт. Разбира се, че може да се отиде в бърза помощ, но в повечето случаи тяхната цел е да запазят пациента жив и след това пак го пращат да се лекува при лекар/специалист.  Разгледай опциите за urgent care при вас. Цените там са доста по-разумни и аз лично често съм ги изпозлвала за децата - пукната глава, съмнения за нещо счупено, т.н.  Доста от лекарите предлагат онлайн консултации. Разгледай добре типа застраховка и условията какво покрива и къде.

# 674
  • София
Освен личния лекар за децата, може да изберете и за вас, имат и онлайн консултации.
Urgent care = нашите поликлиники в бг, работят през деня, приемат без час, имат и лекари (общопрактикуващи), имат и мед.сестри.
Emergency room = нашата спешна помощ, 112 в бг, 911 в САЩ, в болниците са, денонощно се работи, всякакъв вид помощ предлагат, но както е писала дамата преди мен, това е в най-най-краен случай.
Minute clinic at CVS - също може, приемат с час и без час, преглед, ваксини и т.н.
Това, с което аз още свиквам е, че в 95% от случаите ще бъдете приемани от разл.вид. Мед.сестри. Ние сме свикнали от бг все с лекари да общуваме, но тук не е така.
Всички изписват лекарства и ги изпращат към посочена от вас аптека. Ако ползват програма, отиват автоматично, а ако не ползват - пишат на ръка и вие си носите рецептата в аптеката и след определено време си ги вземате. За децата лекарствата на прах се разтварят в аптеката.

Общи условия

Активация на акаунт