162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 70 382
  • 703
  •   2
Отговори
# 645
Пасаваните имат по кратък срок на валидност, да провери това.
Иначе не е съвсем на произвола, нали има българска лична карта и шофьорска книжка, това са документи все пак.

# 646
Пасаваните имат по кратък срок на валидност, да провери това.
Иначе не е съвсем на произвола, нали има българска лична карта и шофьорска книжка, това са документи все пак.
Днес получи мейл, че паспортът му е намерен и предаден в "Lost and Found", отиде веднага и взе паспорта. Уведоми по мейл консулството, днес ще отиде лично да провери дали трябва още нещо да направи.
Може би, моите притеснения ви се виждат прекалени за пълнолетен човек, но има и други обстоятелства.
Скрит текст:
Детето ми е оправно и интелигентно, но е на границата (5-6 см го делят) от официалната диагноза на човек с увреждания. А колкото и да казваме, че сме толерантни и широко скроени, винаги има едно такова кофти отношение.
С личната карта (няма шофьорска книжка) не можа да се регистрира в хотел, въпреки уверенията на Консулството, че може.

# 647
  • Чикаго / София
Чудесно, че се е намерил паспортът. 

И аз мисля, че с пасаван и европейска лична карта може да пътува с вътрешни полети, но ситуацията се е развила добре и паспортът е намерен.
Децата си ни остават деца, независимо на колко години са и разбира се, че ако може да намерите информация и да му помогнете е по-добре.

# 648
Радвам се за положителната развръзка.

# 649
Много се радвам, че така са се развили нещата! Дано оттук нататък да са само приятни приключенията!

# 650
Всичко е добре, когато свършва добре.
Ще си позволя да дам един  позакъснял съвет, но може да послужи занапред.
Алтернатива на хотелите са Airbnb. При тях веднъж щом създадеш и верифицираш акаунта, няма регистрация с документи на рецепция както при хотелите. Даже на някои места ти пращат код за да влезеш и не виждаш хазяите си. Но аз съм била и в стая в обитаем апартамент и не са ми искали документ за самоличност.
Просто може да си направите регистрация за всеки случай там, макар да ви пожелавам вече никога да няма подобни проблеми.

# 651
  • Spain
Здравейте бях ви писала преди с много въпроси относно студентски бригади и тези дни пък си говорихме за транспорта.  дъщеря ми се очаква да бъде  на студентска бригада в  Delaware, жилището,  което им предлагат е на около 4 км  от работата , но според google map няма автобус,  зоната е с семейни къщи,  но пък пешеходно доколкото разбирам не може да се стигне и това ,което им предлагат е наемане на колела . Толкова ли е разпространена практиката да наемаш колело в  САЩ? Не съм търсила подробно , но едно бързо търсене не ми даде представата Как се наема колело- за ден ?за седмица? за месец? Не е ли по-добре да си закупиш и после да го подариш или продадеш например?  Ако са повече младежи не е ли по-изгодно да си наемат кола ? защо предлагат колела? Дъщеря ми поне има книжка от европейската общност - испанска  - дали е валидна в САЩ ? Също при нас е разпространени много електрическите скутери, за които изобщо няма нужда от книжка, и каквито при нас може да закупиш от 100 до 300 евро . За един  electrick scooter  трябват ли и някакви разрешения  в USA?  Благодаря за отговорите

# 652
  • Sunshine state
Да си купи втора ръка от маркетплейс - тонове колела за продаване и подаряване. Никакво разрешително не трябва за скутер, тук има за по $300 и това е чудесно решение също, да погледне в маркетплейс пак. Книжката зависи от щата колко време може да кара с нея - при нас във Флорида например е 30дни след което трябва да си изкараш тяхна. От щат до щат има разлика. Успех й желая!

# 653
Здравейте!
Бях писала преди половин година, че ММ има предложение за релокация в Уисконсин. Е, прие предложението. Вече и визите са ни готови. Запазена квартира имаме. Само social security number остава да си извадим дни, след като пристигнем. Всичко останало е що годе готово.
Понеже сме с малко дете (под годинка) търся информация за пътуването със самолет и най-вече частта със столчето за бебето (тук трябва да проверява авиокомпанията за изискванията, предполагам) и от опит да споделите има ли по-кратко пътуване ( с по-малко чакане за прекачване)?
Ще се радвам, ако някой има опит с полети и малко бебе, че това ми е най-притеснителната част по всички параграфи.
Благодаря предварително!

# 654
  • София
В презокеанските самолети има специални легълца (кошчета), които се закрепят за стена пред седалката,  кошчетата ви ги дават стюардесите. Предполагам, че когато купувате билетите, уведомявате авиокопманията, че пътувате с бебе (на сайтовете при резервиране на билетите има специално описване на възрастта на децата, с които пътувате):

https://annaeverywhere.com/airplane-bassinet/

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 23:54 от Sharky*

# 655
Дано се включи някой пътувал с бебе.
Съвети от моя опит с множество пътувания ( не малко са били до САЩ), но без бебе.

1) До Уисконсин не виждам полети с едно прекачване. Защо това е важно:
Пътуващите с визи до САЩ трябва да минат паспортна и митническа проверка на първата точка на влизане в САЩ.
Което ще рече, че където първо кацнете в САЩ до там трябва да ви е чекиран и багажа. Да се наредите на една обща , километрична опашка за паспортна проверка, после да си изчакате багажа и да се чекирате отново за вътрешния полет. Ако си изпуснете полета, авиокомпанията не носи отговорност.

Какво бих направила : Бих търсила полет до Чикаго с 1 прекачване в Европа ( избягвайки Париж и Лондон). Добри места за прекачване са Мюнхен, Виена, също стават Амстердам, Франкфурт.
Варшава също бих я пропуснала ( при евентуално закъснение, почти няма опция за премаршрутиране).
С някаква почивка в Чикаго поне за вас с детето поне ден- два и после да се продължи за Уисконсин.

* В самолета, ако детето плаче, опитайте да дадете първо водичка. Малките бебета ги заболяват ушичките най- вече при излитане и кацане. За да им попремине, трябва да преглъщат.

Пътуването е служебно и над 5 часа, би трябвало компанията да е поела бизнес класа билет?
Вие нямате грижа за седалка на бебето.
Дори да сте в икономи, при излитане и кацане ви дават допълнителен колан за бебето, който се закача към вашия, а бебето е в скута ви. Местата за хора с бебета са в началото на салона, където към стената, която разделя двата салона в самолета, закачат кошче и бебето може да спи в него. ( това е за презокеанския полет).

Всичко ще е наред. Не се притеснявайте. Летяла съм от Сингапур до Ню Йорк и имаше малки деца в самолета. Полетът е над 23 часа  Simple Smile

# 656
Изобщо не бих се притеснявала. Презокеанските полети имат условия за бебе. Носете си вода, формула, биби (ако ползватe), памперси, мокри кърпи в ръчния багаж.

# 657
С бебе се пътува най-лесно. Изобщо не ви трябва нито почивка, нито да си избирате къде ще кацнете на влизане. Имам три деца, всичките са пътували до България и обратно като бебета.

Столче за самолета ви трябва само, ако купувате отделно място за бебето. Иначе ще трябва да го чекирате. Повечето компании няма да ви разрешат да държите бебето в столче при излитане, кацане и турбулентност, ще трябва да си го държите  скута, омотано с един измислен колан, който нищо не държи. Практически всички компании имат бебешки кошчета. Те обаче могат да се ползват само ако не купувате отделно място за бебето и ако сте го резервирали при купуването на билета. Ако има много бебета на полета, може да не се доредите. Това е за икономи, в бизнес класа идея си нямам.

Прекачването ви по-добре да не е съвсем кратко, за да имате време за почивка и придвижване. Както росс е казала, на първото летище тук е паспортен контрол. В зависимост от летището опашките могат да са епични и никой няма да ви даде предимство заради бебето. Аз винаги си давам минимум три часа, ако кацам в Чикаго или Ню Йорк, два часа във Вашингтон. И пак в Чикаго сме изпускали връзка (което не е краят на света).

Препоръчвам за самолета биберон, ако детето използва, любими играчки, шише или чаша за течност (за регулиране налягането в ушичките, ако не е кърмено бебето) и дрехи за смяна и за бебето, и за вас (пътувала съм цялата оповръщана е не е забавно). Ако носите количка, ще ви разрешат да отидете с нея до самолета и ще ви я чекират на гейта. Ако не носите количка, силно препоръчвам кенгуру, за да имате свободни ръце. Това сигурно и сами си го знаете, всъщност.

Проверете как ще се привижите в Уисконсин до крайната си дестинация, тук общественият транспорт не е на ниво и таксита почти вече не съществуват.

# 658
Благодаря ви за изчерпателните отговори!
Засега се гласим да пътуваме до Франкфурт и после до Чикаго. От Чикаго ще сме с rent a car до Шебойган.

# 659
Добре сте го измислили!
Не се притеснявайте! Всичко ще е наред!
Навсякъде ще ви помогнат с бебето!
Америка е една от най- гостоприемните към чужденци държави!
Късмет.

Общи условия

Активация на акаунт