162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 73 662
  • 707
  •   1
Отговори
# 630
  • при палмите и алигаторите,FL
Too Good To Go аз ползвам по нашите ширини, Флорида, Тампа ерия. Ползвам за Whoole Foods , но за съжаление има само два вида пакети, от пекарната и от готовите храни, нямаме плодове/зеленчуци. За телефон сме с  Visible, неогранични интернет, разговори, съобщения, няма договор, цената е $25, на мсец.

# 631
Здравейте случайно да има някой който ще се прибира към България скоро за да ми вземе нещо, аз ще го платя онлайн.

# 632
  • София
Би било добре да кажете какво би било то, защото аз например бих взела само книга и то неопакована. Риск не поемам.

# 633
  • USA
Здравейте случайно да има някой който ще се прибира към България скоро за да ми вземе нещо, аз ще го платя онлайн.

прахосмукачка робот...според търсенията...може да си "го докарате" чрез спедиторска фирма.
Аз "техника"  не бих мъкнала, още повече , че в БГ "тока" е на друг волтаж..

# 634

прахосмукачка робот...според търсенията...може да си "го докарате" чрез спедиторска фирма.
Аз "техника"  не бих мъкнала, още повече , че в БГ "тока" е на друг волтаж..

Става въпрос за процесор на компютър кутията е не по голяма от 15 см.

# 635
Здравейте,
Синът ми попадна в много неприятна ситуация - при прекачване на полет от Чикаго си е изгубил паспорта. Ходи в консулството и е заявил загубването му. Казват, че за няколко дена ще му издадат пасаван. Всички се надявахме, че паспортът ще се намери тъй като е паднал в служебната зона, но уви...
С много нерви и денонощни разговори на втория ден от инцидента намерихме човек, при когото да отседне до издаване на някакъв документ от консулската служба. До тогава живот в екстремни условия - без паспорт не можеш нито хотел да наемеш, нито да пътуваш.
Пътува сам и пътуването му е с туристическа цел  като трябваше да стигне до приятели на западния бряг.
Питането ми е - с този пасаван ще може ли да пътува в Щатите или трябва да се прибере незабавно в Бг.

# 636
  • USA
No, as a Bulgarian citizen, you cannot travel to the United States with just your "pasavan" (residence permit); you will need a valid tourist visa stamped in your Bulgarian passport to enter the USA for tourism or business purposes

Аз много не разбирам от ситуация кой паспорт е загубил...Американския ли, бълкгарския ли ..или е българин с "червен паспорт" с виза..тръгнал при приятели и на едното прикачване загубил паспорта.
Ако е така с пасавана в БГ да си извади новия, другия бърза поръчка в БГ консулство в САЩ...но визата как се прикачва нямам идея от консулството ще му кажат какъв е реда на действие.

# 637
Аз много не разбирам от ситуация кой паспорт е загубил...Американския ли, бълкгарския ли ..или е българин с "червен паспорт" с виза..тръгнал при приятели и на едното прикачване загубил паспорта.
Ако е така с пасавана в БГ да си извади новия, другия бърза поръчка в БГ консулство в САЩ...но визата как се прикачва нямам идея от консулството ще му кажат какъв е реда на действие.
Българин с червен паспорт тръгнал при приятели. Неприятна история. Това, което са направили да му вземат отново отпечатъци и са казали, че американската виза е електронна и ще я "прикачат". Той е питал, но в паниката едва ли е задал верните въпроси. После идват размислите.
Казали са му, че може да пътува, но не сме сигурни.

# 638
Той ако има американски паспорт, не му трябва виза.
Не мога да кажа дали може да лети из щатите с пасаван, но е неприятна ситуация.

# 639
Потребител от Канада съм.

Предполагам по описанието, че синът ви вече е минал граничен контрол, тоест легално е влязъл в страната. Питатете дали след получаване на пасавана от българското консулство в Чикаго да остане и да се качи на полет до западното крайбрежие.

Доколкото ми е известно пасаванът е временен паспорт с малко страници. Важен е срокът/валидността. Нека синът ви попита консулския служител при получаване паспорта дали може да остане до края на визата си или важи само за прибиране към България.

Официален линк за документите за пътуване със самолет.

https://www.tsa.gov/travel/security-screening/identification

Има ли дигитални копия на визата и паспорта  в телефона си? щом визата е електронна- добре.
С номерата на загубения паспорт може си направи online един pdf от официалния сайт за  travel history /most recent  I94:

https://i94.cbp.dhs.gov/home

Не е приятно, но минава.  

Ние от Канада винаги проверяваме как са отразени пътуванията ни.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 22:08 от Dimana12

# 640
  • Down south
Опасяввм се, че ще се наложи да се върне в България.
"Пасаван" има определено значение и не мисля, че подлежи да обсъждане.

# 641
Опасяввм се, че ще се наложи да се върне в България.
"Пасаван" има определено значение и не мисля, че подлежи да обсъждане.
Това, което ми предаде, след посещение в консулството, че този пасаван (не съм сигурна в терминологията) важи 10 месеца в САЩ, а туристическата виза за Щатите запазва своя 10-годишен период.
Дигитална снимка, за съжаление, има само на американската виза.
Паспортът 90% е сигурно, че е загубен в трансферното влакче между терминалите и затова се учудвам, че все още не е открит.
Легално е влязъл, губи паспорта след митническата проверка. Слава Богу, че нашите сънародници на летището взеха присърце проблема му и сега живее в семейството на един от тях.
Има ли някаква процедура при такава ситуация от кого може да се търси помощ. От консулството ясно, че е само за документи, но кой друг може да помогне - имам предвид помощ за нощуване или трябва да живее на летището няколко дена.

# 642
На каква възраст е синът? Има ли документ от полицията за загубения паспорт? Според Гугъл с такъв документ е възможно да отиде в хотел. Има ли в себе си кредитни карти?

Според ето тази информация временният паспорт (пасаван) се издава най-често с валидност от 3 до 30 дни. Консулството ще определи с каква валидност да го издаде, но явно предварително не може да се каже, защото зависи от разрешение на МВнР. Но пасаванът се издава бързо, ако вече са минали два дни той би трябвало всеки момент да го получи, не е ли така?

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 02:23 от ianajar

# 643
На каква възраст е синът? Има ли документ от полицията за загубения паспорт? Според Гугъл с такъв документ е възможно да отиде в хотел. Има ли в себе си кредитни карти?
Но пасаванът се издава бързо, ако вече са минали два дни той би трябвало всеки момент да го получи, не е ли така?
Синът ми е пълнолетен, на 27 г. От гранична полиция нищо не са му издали, подвели са го, че личната му карта е напълно достатъчна до получаването на документ от консулството.  Не знам доколко има документ за загубен паспорт, но в посолството не са му искали доказателства.
Няма кредитна карта, но има дебитна, като сумата в долари е близо шестцифрена и с нея може да се извършват разплащания. Отделно има в кеш достатъчно долари, така че парите не са проблем.

Очакваме най-късно във вторник да получи някакъв валиден документ от консулството и да може да се измъкне от този "затвор". Така, че най-краткият срок е 6 дена, както обясниха - разлика в часовото време. А може и да се окаже повече.
Добре, че намерихме вариант за подслон защото иначе щеше да бъде много тежко.

# 644
No, as a Bulgarian citizen, you cannot travel to the United States with just your "pasavan" (residence permit); you will need a valid tourist visa stamped in your Bulgarian passport to enter the USA for tourism or business purposes

Той вече е влязъл в щатите, горното обяснява друго.

Мисля, че ще е ок с пасаван за вътрешния полет, защо да не е. Пасавана е именно това, времен документ за самоличност. Реално за вътрешния полет му трябва да докаже самоличност, не ги интересува виза и тн.

Общи условия

Активация на акаунт