Да вдигнем чаши за последно, че после няма да е редно ! ~бебеправене 404~

• 34 453
  • 715
  •   1
Отговори
# 405
Не ги виждам резултатите.

# 406
Момичет,здравейте!

Включвам се и аз с резултати от Наследствена тромбофилия-Риск от тромбози+ нарушен фолатен метаболизъм.
Имате ли идея какво значат или трябва да ходя при репродуктивен и да ми обясни? (което така или иначе ще стане след седмица)

Благодаря ви отново!
Оправих линковете на снимките. Бананово листо, добре е консултация с хематолог, възможно е да се наложи терапия при забременяване.

# 407
Здравейте момичета ,на мен ми мина пункцията вчера.8 яйцеклетки извадиха.Ембриолозите сега се обадиха ,че само двечки са ставали за оплождане .Оплодени са и сега чакаме да видим докъде ще стигнем Confused
Стискам палчета на всички,време е за положителни тестчета!

# 408
  • София
Дени силно стискам!!!!

Пълнолуние не се притеснявай за кортикостероидите и аз бях на медрол миналата година, нямаше драма освен че беше много горчив

# 409
Благодаря, момичета. Успокоихте ме.

Sunshine Не съм напрегната, просто много ме е страх да не се върне целият ад отново. Над 3 години живях с болки. Последната особено беше ад. Не можех да спя от болка, не можех да държа прибори, имаше период ядях с ръце без прибори. Лекарите просто ме тъпчеха с каквото се сетя. Ортопеда ми показа какво се случва със сухожилията при прием на кортикостероиди. Беше спортен ортопед и се занимаваш предимно с възстановяване на професионални спортисти. Закрепиха ме едвам след месеци лечение. За това ме е страх. Не казвам, че е оправдан този страх.

В другата тема ми вкараха мухата за Зарзиото. Е вече се напрегнат, наистина. Калчев сигурно ще победнее, че ще го питам какви рискове крие за мен и за плода, ако се получи бременност. Честно казано, не знам дали да не тръгнем към Турция, ако пък там предлагат алтернатива.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 16:02 от Пълнолуние

# 410
Здравейте и от мен !
Наистина е тихичко тук, надявам се скоро да има бейби бум !
При мен нищо ново , чакам Ц и да действаме с инвитрото .
Вчера спрях дуфастона и сега само се моля да не ми дойде в петък или събота, защото няма как да си запиша час,  а ако го направя в понеделник ще ме запишат за вторник,  а ако ми дойде в петък ще ми е 5ти ден от мц и ще бъде късно за стимулацията (така си мисля) .
Също така се притеснявам от качеството на Я и дали ще има нещо за оплождане.
Дали някоя от вас с ПКЯ и ИР е успяла от първия опит инвитро ?
Също така колко Я са извадили , колко са били качествени и колко са се оплодили  ?
Попитах в темата за инвитрото ,но там никой не ми отговори , търсих информация ,но нищо не успявам да намеря .
Знам ,че при всеки е индивидуално,  но това ,че съм в неведение ме побърква !
Иска ми се да можех да предсказвам бъдещето .....

Дриймър, ако си по къс протокол, стимулацията започва на 2-ри или 3-ти ден от началото на МЦ. В коя клиника си? Би трябвало да имаш връзка с твоя инвитро доктор и още първия ден в който ти дойде, да му се обадиш, за да ти запази час за начало на стимулацията. Моята беше около 14-15 дни, може и по-малко, докторът ми уцели правилната доза. На 42 години тръгнах с 19 антрални фоликула ( повечето момичета тръгваха с 8-10), като на пункция извадиха 13 Я. от който 7 зрели. От тези 7 цели 5 се оплодиха, до трети ден бяха живи, но до пети ден оцеляха само 2 ембриона. Качеството няма никакво значение за имплантацията и развитието им. Забременях от първи път. Ние сме с мъжки фактор и затова толкова малко ембриони се оплодиха, м/у трети и пети ден за оцеляването на ембриона има значение качеството на сперматозоидите. Аз съм с ПКЯ и ИР от години, наднормено тегло, високо ТСХ, но ето, случи се от първия път - БОЖА РАБОТА. Друг е въпросът, че завърши неуспешно с мисед в 18 г.с. Имай предвид, че ако си в нова клиника, първия път е по-скоро опознавателен. Но пък колко ембриона ще имате си зависи от вас. Аз бях със свеж трансфер, но ми казаха, че ЗЕТ е с 10-15 % по-голяма успеваемост. Самото оцеляване на ембриона при размразяване говори за това, че е качествен и щом е издържал замразяване и размразяване има потенциал.

# 411
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но нищо ново покрай мен по отношение на бебе правенето. Тъкмо ми свърши цикъла и овулацията я чакам на 12-ти,но ще пропуснем следващите няколко месеца, защото започвам нова работа и се местим в друг град.

Все пак ви следя и стискам палци на тези от вас, на които им предстоят процедури или правят опити.

Темата малко е в затишие, надявам се скоро да има положителни тестчета!

# 412
Момичета днес ми излезна tsh 3.080,но другата седмица имам час при ендокринолога.Доста е високо нали?За забременяване трябва да е по 2 или не съм разбрала правилно?

# 413
Не съм се включвала отдавна, но ви следя. В темата е наистина доста тихо.
Tornado, да 2 и под 2 трябва да е, но ако се вземат мерки сега, не е проблем още този цикъл да се забременее.
Поне така знам аз, без да съм специалист.
Стискам палци на всички ви независимо в или пред процедура, правещи естествени опити или изчакващи нещо.
Много се радвам, когато прочета, че въпреки минаващото време и срещани трудности, има дами, които не се отказват.
Знам колко е трудно и също така знам, че дори и да имате момент, в който сте загубили надежда, имате сила да вдигнете глава и продължите.
Само накратко ще споделяза тези, които ме помнят, вече съм в 12 г.с. Имам отлепване, което вече е по-малко. Тази седмица си пуснах пренаталния тест и чакам другата седмица резултата.
Няма да се оплаквам, че ни е трудно в момента, но се оправяме някак си. Стискаме зъби, защото си заслужава.
Прегръщам ви и ви пожелавам скорошно забременяване.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 12:33 от m-angel

# 414
  • София
аз сутринта препишках един тест - очаквана дата на М утре - самотна черта висеше.... та чакам М...

# 415
Момичета днес ми излезна tsh 3.080,но другата седмица имам час при ендокринолога.Доста е високо нали?За забременяване трябва да е по 2 или не съм разбрала правилно?

На мен също са ми казвали, че ТСХ трябва да е под 2, но моят ендокринолог ми е казвал, че и с по-висок от 2 може да се забременее, ако няма други проблеми. Важното е да се следи по време на бременност Simple Smile

# 416
Високо е. За забременяване АГ и репродуктивните специалисти държат да е под 2. Ако нямате Хашимото си направете тест за Инсулинова резистентност понякога оказва влияние както е при мен. Успех.

# 417
Да ,каза че ще ми пуска обременяване с глюкоза.На доста места четох ,че е по добре да се смъкне.Поне от някъде започнах🙂Минзухарче на теб какво ти изписаха за понижаването?

# 418
Л тироксин 25мг, Инофолик комби и Метфогама. Стандартната терапия.
Да ,каза че ще ми пуска обременяване с глюкоза.На доста места четох ,че е по добре да се смъкне.Поне от някъде започнах🙂Минзухарче на теб какво ти изписаха за понижаването?

# 419
Високо е. За забременяване АГ и репродуктивните специалисти държат да е под 2. Ако нямате Хашимото си направете тест за Инсулинова резистентност понякога оказва влияние както е при мен. Успех.
На мен в репро клиниката ми го искаха да е под 2,5. В Турция го искат да е под 3. Определено не е толкова високо и бързо ще го коригираш с минимална доза хормон.

Общи условия

Активация на акаунт