Да вдигнем чаши за последно, че после няма да е редно ! ~бебеправене 404~

• 34 393
  • 715
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Добро утро момичета!

Тази седмица ни е важната на нас, гледайки приложенията О трябва да нстъпи 22-23, ще следя и с тестове разбира се. Но на мен АГто ми каза през ден секс, пратих ММ на лекар и той му казал през два - каква схема ползвате? Ясно, че когато ни се прави, желание бол, ама ММ е контузен отгоре на всичкото....

# 586
Fayona, няма да е през май... май Joy Лекарката ми иска да правим ЗЕТ заради поликистозата и многото фоликули. Притесняваше се да не ме хиперстимулира, макар че засега съм добре. Но за ЗЕТ сме говорили само. Предполагам, че утре, когато ми е поредният преглед при нея, ще коментираме, но засега гледам единствено към пункцията. За нея само съм се настроила. Но ако каже свеж трансфер, правим го.
С твоята ИР какво стана?

# 587
Здравейте момичета,не съм ви чела няколко дена сега ще върна за да видя какво става при вас🤗Аз се връщам от ендокринолога,оказах се с хипофункция на щитовидна жлеза,пусна ми обременяване с глюкоза .Но в сряда ще мога да го направя!С такава диагностика по трудно ли се забременява?,Преди 4 г ми бяха изкарали ИР ,и резултата си го знам предварително Незнам как да се настроя  въобще,дори ми минават мисли дали пък да не се откажем.

# 588
stonefaced, на режим и на лекарства съм от малко над месец вече. Контролата ми е чак септември, че почнах от почти 30, та въпреки, че се изкушавам да проверя как се движи инсулинът, не съм го проверявала.
В четвъртък имам преглен на ЯМР заради високия пролактин, макар че ендокриноложката ми е сигурна, че той също е следствие от ИР. В края на месеца пак съм при нея с резултатите, за да видим за него дали ще се прави нещо. След това се надявам да си дам малко почивка от изследванията до контролата чак.

tornado, моето разбиране е, че високата кръвна захар и инсулина съсипват качеството на яйцеклетките, та е по-голям шансът за забременяване след като се вкарат в норма. Ние и сега продължаваме да не се пазим, но съм се настроила психически, че преди есента няма да ни се случат нещата. Не се отказвай, с правилния режим и терапия ще се справиш, дори и да отнеме повече време, отколкото ти се иска!

# 589
tornado И аз съм с високо тсх от ИР. Пусках контрола на тсх и беше 2. Другият месец ще изследвам глюкоза + инсулин и други неща които трябва да пускам за контрола. Не се отчайвай, ограничи до колкото е възможно захар и тесто. ❤️
Признавам, че на мен ми е трудно понякога ми се прияжда много. Сега по празниците особено.. 😪

# 590
Точно това четох сега за сладкото и тестото,а аз основно на това карам всеки ден.И движение почти нямам😐Всичко което не трябва го правя с пълна сила!Много ще ми е трудно да превключва на друг режим .С какво свали tsh?

# 591
Инсулиновата резистентност влошава на качеството на яйцеклетките и може да е пречка, както при забременяването, така и да е причина за при ранни аборти - отново заради качеството на яйцеклетката. Хубаво е да се хване навреме и да се вземат мерки - моята лекарка винаги ми казва "нисковъглехидратно хранене, двигателен режим, инозитол". За ТСХ знам, че искат да е под 2 при забременяване и вероятно има причина за това, но честно казано не знам каква е.

# 592
И преди съм писала,бях с тсх 4,55. След теста с обременяване при мен излезе, че го вдигам от ИР, нямам Хашимото. Терапия - Л тироксин 25мг дневно 1 час преди кафе. Инофолик комби който също така е за тсх и за ИР и Метфогама. Но като човек който обича сладко ми е трудно да го откажа изцяло. Ендокриноложката ми разреши само сутрин. Ще видя другия месец дали има ефект лечението.
Пожелавам ти успех. 🌸

# 593
Звъннаха от Селена преди малко,андроложката и сменяли графика с ден назад,за 28-ми,а аз вече уредих всичко за 27-ми.
Разбирам човек да няма късмет,ама аз хич нямам.

# 594
Малката лисичка,
С д-р Даскалова ли ще правите консултация и в Селена ли е правена СГ? Извинявай, ако си писала, но не си спомням.
Миналото лято бяхме при нея, ако искаш, пиши ми на лично да ти кажа какво да очаквате.

Успех! Simple Smile

# 595
Малката лисичка,
С д-р Даскалова ли ще правите консултация и в Селена ли е правена СГ? Извинявай, ако си писала, но не си спомням.
Миналото лято бяхме при нея, ако искаш, пиши ми на лично да ти кажа какво да очаквате.

Успех! Simple Smile
Да,при нея щяхме да сме.
В селена е правена СГ.
Може ли и втората СГ да е там,ако случайно ни насочат за инвитро?
Мисля че отпадна това СГ да са от две различни болници?

# 596
Обременяването с клюкоза трябва да е в интервал 0;60;120 Сега видях ,че доктора ми е писал само 0 и 120 или аз нещо не разбирам!

# 597
Да първо се взима кръв на гладно, след това лаборантката ти дава да изпиеш прахчето но се приготви на веднъж 🤣гадничко е, вземи си вода да имаш след като го изпиеш. После сядаш 1 час и чакаш, следи си часа много внимателно. Пак ти взима кръв, и след 1 час пак почиваш, и пак ти взимат кръв.

# 598
Обременяването с клюкоза трябва да е в интервал 0;60;120 Сега видях ,че доктора ми е писал само 0 и 120 или аз нещо не разбирам!

Изследването е тежко за тялото и за да имате пълна картина за инсулиновия отговор искай
0 мин (на гладно) - захар, инсулин
60 мин - захар, инсулин
120 - захар, инсулин

Всичко останало ще бъде непълно. Може да си поискаш и гликиран хемоглобин - той показва каква е била средната стойност на захарта в последните 3-4 месеца.

Между 0 и 120 мин. е хубаво да нямаш много физическа активност, най-добре да седиш на стол (или в колата) и да си четеш нещо. Също така да не пиеш много, много вода.

# 599
Да, някои така назначават, но са важни и показанията на първи час. Тъй че в лабораторията си кажи, че искаш да е трикратно, а не каквото са ти написали.

Общи условия

Активация на акаунт