Да вдигнем чаши за последно, че после няма да е редно ! ~бебеправене 404~

• 34 536
  • 715
  •   1
Отговори
# 90
Аз днес се разписвам с М. Личният ми лекар ми даде направление за ПКК (че да си има за тази година) и сега се чудя дали да не си пусна отново гликиран хемоглобин и инсулин. Последно си пуснах преди месец, като малко след това ограничих захарта и тестените изделия. Преди малко повече от 2 седмици почнах да пия Инофолик Комби и Метфогамма по предписание на ендокриноложката ми. Според вас има ли смисъл да ги тествам толкова скоро?

# 91
Fayona, изчакай да минат 3 месеца. Рано е.

# 92
Здравейте в новата тема! Дано е успешна за всички!
Вчера пусках някои изследвания. Това каето ме озадачи е нивото на витамин Д. Започнах от декември с вигантол по 18-20 капки, като свършиха почнах спрея на Бетер Ю, вече към месец с него. И стойността на Д от 29 е станала 28 след почти 3 месеца без спиране на приема. Приемам всякакви идеи, съвети и евентуално някакво обяснение..

# 93
Ивка, колко единици взимаш на ден? С каква храна го приемаш?

# 94
Спрея две впръсквания - 6000 единици. С обяда, като гледам да мушна залък със зехтин или масло ако реша, че не съм яла нещо мазно.

# 95
Аз взимах от спрея с K2, пак така с по-мазна храна и от 13.5 скочи на 110 по спомен за 4 месеца. Надявам се някой друг да може да даде идея. Аз нямам, съжалявам Hug

# 96
Нямаше ли мутация за усвояването на вит Д 🤔 При такива дози за мен е необяснимо защо спада. А може би не го приемаш с К2... Той е важен при високи дози.

# 97
Не съм правила изследвания за мутации. Даже не знам какво да пусна.
Спрея е комбинирания с К2.
Да допълня: попрочетох, имало мутация VDR, която пречи. Това е рецептора за разпознаване на този витамин.
Нямаше ли мутация за усвояването на вит Д 🤔 При такива дози за мен е необяснимо защо спада. А може би не го приемаш с К2... Той е важен при високи дози.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 21:57 от Yvka

# 98
Yvka, две впръсквания са 2000 единици, а не 6000. На моите спрейове досега винаги е имало несъответсвие между описанието на български и английски. Според това на български, една доза е едно впръскване и е 3000 единици, но когато отлепиш етикета и видиш описанието на английски, виждаш, че всъщност едно впръскване е 1000.

# 99
Yvka, две впръсквания са 2000 единици, а не 6000. На моите спрейове досега винаги е имало несъответсвие между описанието на български и английски. Според това на български, една доза е едно впръскване и е 3000 единици, но когато отлепиш етикета и видиш описанието на английски, виждаш, че всъщност едно впръскване е 1000.

Никога не би ми хрумнало да отлепям етикета, за да гледам оригиналния..
Научавам по нещо ново всеки ден, прекаран във форума.

# 100
  • София
Почти на всички добавки ми се случва да има разминаване, затова гледам оригиралният етикет.

Мен пък ме боли зъб... мразя да ходя на зъболекар....

# 101
Аз да ви кажа не вярвам много на писанията по етикетите на добавките. Тоест вярвам, но знам, че не всичко се усвоява. Аз например в момента пия 8000 единици през ден и успях да стигна 49 на изследванията. Ето тези пия:
https://readyforlife.bg/asortiment/7632-24680-kfd-vitamin-d3-800 … BA%D0%B0-200_tabs

Четох в съседната тема, че някои момичета вече имат известия от Еконт за заповедта от фонда. Много се надявам тея дни и нашата да дойде.

# 102
И аз не съм се сещала да разлепям етикети, но явно това е станало. Приемала съм по-малко отколкото си мисля. Но въпреки това не всеки разлепя и чете, а си приема доза според горния етикет и вдига стойността дори и малко да е. А аз обратно 🙄

# 103
Аз в началото на бременността пусках вит Д и беше 16.5. сега на последните изследвания - 76.  Постигнах го с комбиниран Д и К на natural factors + вигантол.
Yvka, може да си изследваш онази мутация, ако не е много скъпа.

# 104
В Геника е 150лв. Малко ми е скъпичко. Ще пробвам още месец, като увелича  дозата или ще сменя спрея с таблетки и тогава ще го мисля..

Общи условия

Активация на акаунт