Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 54 737
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Еееее, златни сте, много благодаря. Сега съм замислила и да си направим сами легла в детската стая, моя мъж ме обяви за луда, ама това е друга тема.
Бороконтакт имаме мисля цяло шише от лятото, когато боядисвахме трапезарията и не можахме да махнем докрай старото тъмно тук там от стените.

# 721
Махали сте боята от стените ли?
Никога не махам боя от стените, без значение цвета. Боядисвала съм върху наситено бордо тефлоново светло лилаво мат. Обикновени български бои, всичко си покрива с две ръце.
Леглата - какво имаш предвид сами да ги правите? Предполагам ще ги купите или ще ги поръчате за разкрой и ще ги сглобите. Или?
Ако е сглобяването - обикновено не са някакви сложни конструкции. Синът на 13 и дъщерята на 7 сглобяваха сами бюро и скрин икейски.
С ММ правим всичко вкъщи сами от ден 1, майстор не е влизал в нас.
Така че всичко може, обикновено не е толкова сложно, когато започнеш да го правиш.
Малко инструменти и повече спокойствие и нерви, като за начало 😁

# 722

Боядисвала съм с  боя на Vivecrom лъскав шкаф, без шкурене, без грунд, директно.

Тъкмо щях да пиша, че ти боядисва директно върху лъскава повърхност.

# 723
Правили сме прозрачно бяло върху всякакви повърхности. Минава се със скоч брайт, колкото да матира лаковото покритие. Откакто го открих, не съм ползвала шкурка.
Има го в железариите под 5 лв парчето, грубо, средно и фино.
Върши много работа, защото само се изтупва от прах и с него става бързо.

Това е някаква плоскост, мината с него и отгоре с Левис сатен лак с двоен бял пигмент.

Нанасяно е с дунапренено мече, но изисква и работа със суха четка, за да не става на черти.

# 724
Супер! Много интересно, благодаря ти, silver pearl!

# 725
Бях рисувала върху стените на детската стая с акрилни бои - едно огромно дърво и маша и мечока 😁, дървото беше тъмно кафяво. Ако цялата стена беше един цвят, нямаше да шкуря изобщо. Но сега, въпреки че е почти навсякъде махнато, пак има отенък отдолу. Ама гледам да не се взирам много.

# 726
Истината е, че е доста работа и сега не бих се хванала, а и ми омръзна да ги гледам. Сега тези мебели са на място с ламинат и шарките на двете повърхности ми идват в повече. Сега бих ти покрила с равен цвят боя сатен.
По - лесно и бързо е, а и по - хомогенен вид ще има.

Да попитам, някой боядисвал ли е кухненски плот и гръб. На място, което не се ползва често е и ще е много работа да смени.
Много ми се иска да стане някакъв меден металик, но все пак е покрай котлони, дали е възможно и с каква боя?

# 727
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз съм боядисвала плот, изтри се за 3-4 години, не помня точно, стана много грозно

# 728
Как ги правят тези бели тухлички по гърбовете на новите кухни? Някакъв по бюджетен вариант няма ли?

# 729
Как ги правят тези бели тухлички по гърбовете на новите кухни? Някакъв по бюджетен вариант няма ли?
Най-бюджетния е фолио с принт тухлички.
Следва пвц 3-Д фолио с принт тухлички
Самозалепващо се 3-Д фолио с тухлички
Плочки
Камък
Но не е само до бюджет.

# 730
Здравейте, моля за идей как да претапицирам тези столове. За седалката знам, правили сме го и преди. Но искам да ги променя тотално и да облечем и облегалката. Гледах клипчета в you tube, но облегарката винаги е до седалката, а нашата продължава надолу.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 10:03 от big_67

# 731
Момичета  някой ползвал ли е на Витекс боята Аквавит еко-гланц?
Да покаже как стои!
Боядисах с нея, но няма никакъв гланц?

# 732
Аз да попитам, с акрилните бои за картини, може ли да се боядиса кутия за бижута дървена?

# 733
Може, разбира се. Просто грундирайте преди това.

# 734
  • Варна
Аз да попитам, с акрилните бои за картини, може ли да се боядиса кутия за бижута дървена?

Може, аз си боядисвам разни дреболии, последно рамки за картинки си боядисвах, пластмасови евтини някакви от Пепко. И върху дърво няма проблем. Без грунд.

Общи условия

Активация на акаунт