Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 312
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Mediterraneo
Жестоко! Показвам го на ММ, чиято отдавшна мечта е да купува и реставрира каравани. Поздравления!

# 406
  • Пловдив
Прекрасна сте я направили. Пет звезди 🙂
Време е за пътешествия 🙂
И аз ще лепя такива на пода на нашата тераса, на която готвя. Много е издръжлива тази настилка.

# 407
Ауу! Супер! Поздравления, tunata! Flowers Hibiscus

# 408
Разкошен е Ванката!

# 409
  • София
Дунапрени на парче има на Пиротска, близо до Одрин. Ако се отива в посока пазара Д.Петков, се пада от дясно. Минах миналата седмица и ми предложиха парчета (около 50х50) на цена, колкото е дебелината на парчето - ако е 3 см. - 3 лв/броя

# 410
  • София
Прекрасна сте я направили. Пет звезди 🙂
Време е за пътешествия 🙂
И аз ще лепя такива на пода на нашата тераса, на която готвя. Много е издръжлива тази настилка.

Може ли линк към настилката. А терасата на която ще я слагате остъклена ли е или не.
Защото и аз искам да лепя нещо на стена на тераса, която не е остъклена, но се притеснявам, дали това покритие е подходящо при директно слъчево греене и температурни амплитуди.

Иначе караваната е супер. Браво за търпението и уменията.

# 411
  • Пловдив
Pkrassimira, aз още не съм стигнала до там, но мисля да слагам такава настилка. Можеш да я намериш под наименованието "винилова настилка" или pvc настилка. Предлага се във всякакви десени -като дърво, като мрамор. Водоустойчива е. Става и за стени.
Иначе терасата ми е остъклена.

https://domidesign.bg/produkti/vinilova-nastilka-lvt/
Тук пише какво представлява.

# 412
# 413
Имах такава винилова настилка в едно жилище и въобще не бях във възторг. Вярно, беше преди 20+ години и сега може да е по-добра. Тогава взехме във вид на плочки, като мой близък ме убеди, че е върхът. Като дойде майстор да я лепи, ме попита защо съм взела тоя боклук. За такава настилка също се прави изравняване и замазка на пода, лепи се (поне тогава) с едно много миризливо лепило, загуби си лъскавината след няколко месеца ползване. На цена целият масраф ми излезе колкото да си бях сложила теракот. Оттогава за вкъщи не бих и помислила да слагам такива плочки. За каравана сигурно е практично. Но и двата ми балкона са с гранитогрес.

# 414
  • София
Имах такава винилова настилка в едно жилище и въобще не бях във възторг. Вярно, беше преди 20+ години и сега може да е по-добра. Тогава взехме във вид на плочки, като мой близък ме убеди, че е върхът. Като дойде майстор да я лепи, ме попита защо съм взела тоя боклук. За такава настилка също се прави изравняване и замазка на пода, лепи се (поне тогава) с едно много миризливо лепило, загуби си лъскавината след няколко месеца ползване. На цена целият масраф ми излезе колкото да си бях сложила теракот. Оттогава за вкъщи не бих и помислила да слагам такива плочки. За каравана сигурно е практично. Но и двата ми балкона са с гранитогрес.

Благодаря и на двете за отговора.

Аз питах в Магазин, където предлагат винилови настилки, и ми казаха че не става за отвън. Та си мислех, че е нещо друго.

Иначе на мен ми трябва нещо, което да налепя на стената на терасата, където имам топлоизолация и шпакловка. Много ме дразни, че само да се завъртя малко там и или има измърсено на стената, или има нещо наранено. Но трябва да е леко, плочки не става.

# 415
  • в сърцата на децата <3
pkrassimira, виж PVC ламперия. Не е някаква хубост неземна, но за това, което ти трябва, ще свърши работа. Освен това е евтина и няма да ти е жал да я сменяш когато се нарани.

# 416
Сайдинг е вариант, но на мен не ми харесва как изглежда.
Дървена ламперия, омаслена или с яхтен лак/боя, също е вариант. За да стои по-светло.

# 417
  • София
Здравейте, имате ли идея как може да не промени вида на "русенско" легло, което да не напомня на болница ...?

# 418
Облечи цялата табла с плат, като с калъф за мебел.
Навий цветен плат около металните рамки, за да ги покрие и боядисай таблата.

# 419
Таблите могат да се боядисат или могат да се тапицират с тънък дунапрен/пяна/фибран и плат/изкуствена кожа. Може да им се окачи на металната рамка с ушички от плат някакви тънки възглавници с плат по избор.
Металните рамки можеш да ги боядисаш или да ги оплетеш с нещо - въже, изкуствено въже (за да се забърсват по-лесно и да не се набива прах)...

Общи условия

Активация на акаунт