🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 5 (20.03 - 27.03) 🌴

• 32 767
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
  • Другата България
Даволо, знаеш ли какво означава хендикап?
Недостатък?

Иван, ясно.
Не съм стигнала до "зад кадър" и гостуванията му, вероятно няма и да стигна.
Мерси.

# 766
Много е хубаво да използваме завъртяни чужди думички и така написаното има по-академично звучене, но е хубаво да знаем значението на тези думи и в какъв контекст се употребяват. Отдавна го ползва Дяволът тоя хендикап и много се дразня, защото всъщност казва точно обратното на това, което има предвид.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 17:48 от Анонимен

# 767
  • София
Писал съм какво означава, може да видиш на предната страница.
В случая излишни глупости са това, смисъла е ясен.
И този хендикап се ползва масово от журналистите точно в този смисъл, в който съм вложил.

# 768
Щом казваш...
"В областта на спорта хендикапът е известен като недостатъци, наложени на най-добрите участници, за да се изравнят техните възможности по отношение на най-малко фаворитите."

# 769
  • София
Да, но само там. Същия термин се използва и то от много хора, които не се неграмотни или необразовани точно в този смисъл, който вложих.

# 770
Провокираш ме
https://bg.encyclopedia-titanica.com/significado-de-h-ndicap
https://bg.warbletoncouncil.org/handicap-1796
Diavolo хендикап не е споменат. Но си пиши каквото искаш. Уф 😂

# 771
Kari’s Calling - Епизод 20 "Сървайвър - въпроси и отговори"

# 772
  • София
Е, то това е ясно и го описахме вече, но тънката разлика е, че този спортен термин може да се използва в смисъла, който вложих. Ако някой подходи като буквалист може и да е прав, но там е работата, че фигурира в много ревюта в статии из различни медии или като видео ревюта в ютюб. Simple Smile

--> Карин отговаря на въпроси за Сървайвър <--

Таман я пускам да видим какво ще отговори.

# 773
  • Велико Търново
Хм... преди време като потърсих значението на думата, първото, което ми излезе и което ми се е запечатало в съзнанието, беше, че е "(условно) предимство". Така че и аз го възприемам в контекста, за който пише Diavolo. Чак сега видях, че значело и "недостатък".

# 774
Само една вметка за хендикапа.
В спортните залагания хендикап се дава на аутсайдера срещу фаворита, за да направи залога по-интересен и по-непредвидим.
В разговорния(уличен жаргон) език значението на думата се е изменило, наложила се е като предимство, въпреки, че не означава това.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 16:06 от Bengun

# 775
  • София
Именно и съм го описал на предната страница (отново).
В случая я разбирам Азалия в конкретиката, защото няма как Ванко/Карин/Зоран да имат хендикап спрямо останалите щом ги обвиняваме, че имат или протекция, или се познават, т.е. имат предимство спрямо тях.
Но в случая термина има двуяко значение и се използва много.
Да кажем така: Имаме 'хендикап' ситуация. Някои са едни гърди пред другите, а трябва да имаме равен старт.
Налице е предимство за Х спрямо У. Иван (фаворит) има хендикап пред Петкан (слабак). Ако сме в бет365 ще е 'защита' за Петкан (да изравнят силите като задават на по-силния да победи с по-голям резултат (примерно)), но извън спортната терминология е чуждица за това, че Иван има предимство пред Петкан независимо от причините. А тук причините са две: евентуални познанства в реалния живот или някакъв план на самата продукция (което аз лично не го вярвам, но си имам едно наум).

# 776
  • USA
Handicap не е предимство.Ползва се в смисъла на минус/спънка за този,който го притежава.В случая Карин и Ванко,тъй като се познават от преди това или Бо и Йо като неразделно дуо,което трябва да се разбие.
Така винаги съм си го превеждала.

# 777
Престанете да се излагате с този хендикап и си проверявайте думичките, ако не ги знаете предварително. И да ги знаете, пак ги проверете. Предимство….

# 778
Интересен подкаст от Карин, струва си времето.
Хареса ми, че лекичко удари една критика на правилата в играта с избутването. Съжалявам, че въпроса ми за идола и реакцията и след намирането му от Алекс останаха незасегнати в подкаста Simple Smile Загубила е шест килограма от теглото си за времето прекарано в играта.

# 779
  • Варна
Не може ли просто да използваме български думи.Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт