🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 5 (20.03 - 27.03) 🌴

• 32 772
  • 786
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Получавам war-flashbacks от промото в "Игри на волята 2", в което се питаше кой е спечелил имунитет на фона на кадър на Ваня, носеща огърлицата. Защо?

Както и да е, изгледах епизодите зад кадър с Жоро и Иван. Хубаво интервю - това на Георги, харесаха ми думите му за Карин, дано не е прав за второто си предположение, но аз подозирам същото.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 19:49 от La Vikinga

# 751
Нещо което ми направи впечатление в няколко епизода на "Survivor зад кадър".
При редакцията на видеата премахват стика от ГоПро-то на Ваня, но не и отраженията му в огледалата/стъклата Simple Smile

# 752
  • София
При редакцията на видеата премахват стика от ГоПро-то на Ваня, но не и отраженията му в огледалата/стъклата Simple Smile
Сигурно има причина за това решение, но винаги изглежда адски странно, защото ръката на Ваня е протегната и изглежда, че държи нещо така или иначе.

# 753
  • Другата България
Нищо не е ясно докато не се случи.
Дотогава всичко са предположения, които всеки един може да направи.
Както и се случва всъщност  - доста хора, които гледат редовно, правят верни предположения, които после стават реалност.

# 754

Те една огърлица не се сещат да изрежат, когато трябва, ти за стика се чудиш. Smiley

# 755
Според мен Кари и Мила трябва да се коалират. Двете са силни играчи,които всички ще опитват да гонят рано или късно, За съжаление никога не попаднаха от едната страна на барикадата. Яд ме е, че Мила също с това въртене на племената се оказа дале от хората с които можеше да направи добри коалиции.За съжаление, още наивно си вярва, че има някъде гръб (за това и отказа последната коалиция с джулката ). За съжаление и подливат доста вода , дори Док - вероятно за да се подмаже в новото племе. Той лично с това доста ми падна в очите, така, че никак не съжалявам , че отлетя. Не виждам в нито едно от действията и и поведението , което да отговаря, на описанията

# 756

То премахването си става "от само себе си"
Виж:
https://www.youtube.com/watch?v=Eoif6FRLrso

# 757
Аз не мисля, че по никакъв начин продукцията се опитва да пробута един участник напред - било то Зоран, Ванко, или Карин. Давам ги за пример, защото те са хората с вече съществуващи връзки в БТВ
Аз пък го мисля, поне имам основателни съмнения за това.
Пример: играта Зоран и Иван за палене на огън.
Изключвам това, че Зоран, като луд тренираше точно палене на огън. Да приемем, че тази игра често се е разигравала в подобни ситуации в Сървайвър в цял свят и просто човекът е подготвен какво да очаква и си го тренира, а не му е било подсказано от продукцията.
Не това ме наведе на мисълта, че е подбутван, а материалите, които им дадоха за огъня. Пълна кофа с кокосови влакна, които са лесно запалими и правят бързо голям огън. Нещо, както мнозина тук споменаха никога и никъде другаде не е правено. Дори тук при  същата игра между двете племена, пак се разчиташе да се направи огън от дървени подпалки, а не основно от кокосови влакна, които се разгарят много лесно и правят буен огън за секунди. И има логика да не се дават, защото тогава играта се ограничава само в скороста на запалването от кремъка и който пръв получи искра автоматично печели. Затова и играта продължи по-малко от минута. Така са минимализирали риска, че тяхното "момче" ще изгори.
Да, ще кажете ама те и двамата разполагаха с еднакви материали т.е. имали са равен шанс, просто Зоран е бил по-добрия.
Да ама не. Направи ли ви впечатление, когато Зоран тренираше да запали огън, какво тренираше - бързина и само бързина при запалването с кремъка, а не да си построи добра клада, както би си очаквало да прави. Защото при нормални условия не е толкова важно кой с няколко секунди по-бързо е успял да запали огъня, а кой си е построил по-добра клада. Така беше и при същата игра на двете племена, Жорката запали пръв, но не беше подредил добре дръвчетата и другия отбор спечели.
Идва и следващия въпрос, как Зоран е знаел, че ще е важно не как да си подреди кладата, нещо което той не тренираше, а е важно колко ще е бърз в самото запалване, та да тренира само точно това.

С тази врътка хем продължи запазвайки позициите си в двете коалиции, негласувайки за никой, отделно си сложи незаслужено ореол на герой.

Мисля, че бг продуцентите, не само в този формат, много подценяват интелигентността на зрителите си и се изкушават да пробутват протежетата си без свян.

П.П. Ще бъда крайно изненадана, ако някой различен от Зоран или Кари, в  краен случай, ако стане някой сакатлът Ванко, който го виждам, като втора резерва, не спечели играта. Картите им са наредени ходове напред.
Разачарована съм много.
Не ви ангажирам с мнението си, много харесвам играта, но искам феърплей, а не типичното за нашите ширини връзкарство. За съжаление явно не е възможно, толкова си можем.

П.П. Иначе адмирации за Карамазов толкова достолепен, спокоен, обективен и много, много готин във всеки смисъл на тази дума, за разлика от карикатурите от  ИВ........ и двамата.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 16:54 от sineva 1

# 758

Мисля, че бг продуцентите, не само в този формат, много подценяват интелигентността на зрителите си и се изкушават да пробутват протежетата си без свян.

П.П.Иначе адмирации за Карамазов толкова достолепен, спокоен, обективен и много, много готин във всеки смисъл на тази дума, за разлика от карикатурите от  ИВ и двамата.

Да, но разликата между интелигентността на средния зрител и тази на списващите в темата е колкото от земята до небето. 
Това едно на ръка.
Второ, аз мисля че понякога просто толкова си могат. Вярвам, че понякога не е нито явно, нито скрито побутване, на свой човек, а просто начина по който са сглобили нещата ги прави да изглеждат такива. Но само за по-интелигентния зрител. За пред средния зрител няма никакъв проблем и слабостите просто остават незабелязани. Това си е чиста проба - премерено управление на риска.  Тоест когато рискът за пред болшинството аудитория е минимален, няма нужда да се хвърлят още ресурси за допълнителното му намаляване.

Владо и карикатурите от ИВ - именно, именно. Писах същото неколкократно.
Това което още не бях писала - вярвам, че въпросните карикатури са такива 90% благодарение на продукцията и безумната режисура и само 10% от себе си.

# 759
Аз в доста игри за палене съм виждала подредено огънче и от там като се почне едно дялкане на тоя кремък и няма, и няма , и няма запалване... Това е доста важно, да можеш да го запалиш бързо, защото на място те са притеснени и изнервени, и са доста по-вързани в ръцете, отколкото ако никой не ги пришпорва за време. На Зоран му трепереха ръцете като се събра с племето и се поздравяваха след играта.

# 760
  • София
Survivor зад кадър: Епизод 20 - Интервю с Евтим Милошев

Доста хора и на няколко места (не само тук) почват да си мислят, че отново имаме тикани напред участници. И навсякъде фигурират едни и същи три имена, но в разбъркан ред: Зоран/Карин/Ванко.

Господа продуценти, знам че четете:
За Бога, спртете да каните участници, които се познават в реалния живот, защото после каквото и да се случва хората винаги ще ви имат недоверие и отделно, ако случайно някой от тях спечели, винаги ще има съмнения за сезона и той по някакъв начин ще олекне. А вие гоните имидж главно, нали? Не толкова рейтинг, поне за този по-скоро опипващ почвата сезон. Очевидно е вече, че Зоран, Карин и Ванко се познават преди предаването и това им дава много голям хендикап спрямо останалите участници, което не е справедливо за последните. За Ванко и Кари е на 100% сигурно. Не стига, че са добри в игрите и атлети, а и явно уважавани от останалите само защото са ''известни'' ами и това...

Аз лично не мисля, че определен участник се бута напред и има някаква протекция от проукцията, но според мен от всичко видяно дотук ми се струва, че Карин е така да се каже удобния и идеалния вариант за телевизията победител по ред причини, които няма да изброявам. Интелигентните хора сами ще се сетят. Жокер: Карин почти не общувала с останалите а от поднесения монтаж едва ли не излиза, че е сред най-силно социалните играчи. И непрекъснато ни се повтаря как била харесвана от всички. ОК, разбрахме вече, стига толкова, стана досадно.

# 761
просто селфи-стика е от тези, които сами си махат дръжката (:

# 762
  • Другата България
Това, че не общувала с останалите откъде дойде?
Иначе аз многократно писах, че я виждам на финал.
А стигне ли там - защо не и победител.
А не ми допадна още от самото начало.

# 763
Даволо, знаеш ли какво означава хендикап?

# 764
  • София
Иван Док го каза, а аз му вярвам, защото е сред най-честните и първично-глуповати участници, които си казват всичко и нямат цедка на устата.

п.п. Азалия, естествено, че знам какво означава.
Означава, че продукцията волно или неволно дава предимство в играта на едните спрямо другите. Това е жаргонен термин в подобни риторики и идва от спортните залози, където има леко по-различно значение (по-слабия отбор е защитен от къщата като му се дава прозорец в който да загуби с определен резултат и да не е на загуба, всичко това като игра на крайния потребител - типстърите), но в конкретния случай означава именно това. Нека не влизаме в конкретика.
Ще го кажа по друг начин: Карин и Ванко, както и Зоран имат предимство пред останалите играчи. Това не означава, че ще победят или че ги бутат (за някои значи), но не са с равен старт определено.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 13:02 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт