🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 5 (20.03 - 27.03) 🌴

• 32 789
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте и от мен, от самото начало следя предаването и темата, но чак сега намерих време да пиша.
Фаворити са ми Драго и дуото Йоана / Борислава.
По въпроса за журито - да, 9 се дели без остатък на 3, но какво пречи ако са 8 пак да има равенство (между двама) - например 3 + 3 + 2 или пък 4 + 4. Какво се случва тогава?

# 736
  • София
Йо, Бо и Зоран + Ванко
Ганка, Анелия и Карин + Ванко (но в един по-късен етап, Ванко ще е една идея по-лоялен към тази коалиция)

Според мен Денис и Джулиана ще бъдат привлечени от коалицията на Йо, Бо и Зоран. И така стават петима (с Ванко шест).
Мила е ясна, отива при Ганка и Анелия и стават четирима (с Ванко пет).

Алекс и Драго са единаци и е трудно да се прогнозира къде биха отишли. Алекс по-скоро при Йо и Бо, защото не харесва Карин и Ванко, а те вървят с Ганка и Анелия, а Драго го чухме, ще иска да се присламчи към тези, които му биха шута.

На пръв поглед Йо, Бо и Зоран биха имали хипотетично предимство ако така се разпределят силите, но дали ще стане точно така един Господ знае.
Обаче коалицията на Ганка, Анелия и Карин сякаш е по-твърда и сигурна, защото Зоран е доста рисков и солов играч, който не се знае какво ще му щукне.

Има и друго. Анелия леко загатна, че би играла играта с Йо и Бо. Карин също си имаше приказка с тях в стария Бонток и бяха в нещо като съюз, т.е. Мила също ги има за потенциални съюзнички и явно ги харесва. Т.е. Йо и Бо имат по-голямо влияние и са хвърлили пипалата си почти навсякъде. Докато Ганка и Анелия нямат това влияние, така че за тях ще е много по-важно да вземат някакво, макар и леко предимство още в началото.

От огромно значение е кой ще намери идола и как ще го отиграе.
И разбира се коя от двете основни коалиции ще пусне първа кръв!

Очаквам още по време на партито да имаме совалки между лагерите и който удря пръв, удря два пъти, така че сивите кардинали да внимават и да се ослушват! 🙂

# 737
По въпроса за журито - да, 9 се дели без остатък на 3, но какво пречи ако са 8 пак да има равенство (между двама) - например 3 + 3 + 2 или пък 4 + 4. Какво се случва тогава?
Има два варианта, които са актуални.
Първия вариант е цялостно прегласуване, в което може да се гласува само за двамата финалисти с най-висок вот. В гласуването участва с глас и третия финалист.
Втория вариант е третия финалист получава директно правото да избере победителя между двамата с равен вот.

По същество и двата варианта в същината си са едно и също, но технически се различават и се прилагат в зависимост от резултата.

В примера ти при 3-3-2 първия вариянт е по-добър и справедлив, а при 4-4-0 втория.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 22:33 от Bengun

# 738
Аз не мисля, че по никакъв начин продукцията се опитва да пробута един участник напред - било то Зоран, Ванко, или Карин. Давам ги за пример, защото те са хората с вече съществуващи връзки в БТВ, но това което опорочава играта е именно съществуващите взаимоотношения между някои от участниците. Някои дори директно си признаха като Драго и Пейо. Пейо бързо отпадна, така че това реално не рефлектира на играта по никакъв начин, но ето, Ванко и Карин имат отношения още преди "Сървайвър". Самият Ванко е фитнес инструктор на Иван Христов и си яде вечерята с Гала, така че очевидно е въвлечен с български знаменитости, тъй че колко му е и да се познава със Зоран, който е режисьор на много проекти и съпруг на разпознаваема българска актриса. Е, това не ме кефи мен. Ясно е, че не могат всеки да го държат в отделен хотел, на отделен самолет и отделен автобус, но едно е някоя друга седмица преди самото предаване, когато вече малко, или много участниците са влезли в играта, дори и без камери, но съвсем друго е да вкарват дългогодишни познати и приятели. Изобщо не трябва да се вкарват хора, които има дори минимален шанс да се движат в сходни кръгове.

# 739
Аз не мисля, че по никакъв начин продукцията се опитва да пробута един участник напред - било то Зоран, Ванко, или Карин. Давам ги за пример, защото те са хората с вече съществуващи връзки в БТВ, но това което опорочава играта е именно съществуващите взаимоотношения между някои от участниците. Някои дори директно си признаха като Драго и Пейо. Пейо бързо отпадна, така че това реално не рефлектира на играта по никакъв начин, но ето, Ванко и Карин имат отношения още преди "Сървайвър". Самият Ванко е фитнес инструктор на Иван Христов и си яде вечерята с Гала, така че очевидно е въвлечен с български знаменитости, тъй че колко му е и да се познава със Зоран, който е режисьор на много проекти и съпруг на разпознаваема българска актриса. Е, това не ме кефи мен. Ясно е, че не могат всеки да го държат в отделен хотел, на отделен самолет и отделен автобус, но едно е някоя друга седмица преди самото предаване, когато вече малко, или много участниците са влезли в играта, дори и без камери, но съвсем друго е да вкарват дългогодишни познати и приятели. Изобщо не трябва да се вкарват хора, които има дори минимален шанс да се движат в сходни кръгове.
Не мисля, че има как да разберат дали участниците се познават отпреди, да не говорим, че ходят и по общи кастинги. Няма как да предотвратят такива контакти.
Но съм съгласна донякъде с теб. От това, което чувам от мои познати, предаването отблъсна много от кежуъл зрителите с това, че още в първите епизоди вече имаше изградени контакти и не видяхме как се случват нещата. На мен също ми отне време да вникна, а по принцип задълбавам в нещата, които гледам, дори гледам епизодите повече от веднъж.
Ако има следващ сезон, нека направят нулев епизод и да се постараят участниците да пътуват по-изолирано едни от други. Разбирам, че в американския формат го няма, но публиките са различни.

# 740
Oliboo, според мен това, че Драго вече се беше групирал с Пейо му повлия на играта,въпреки че Пейо си тръгна бързо, защото му попречи в самата игра да изгради взаимоотношения с другите участници на място и според ситуацията. Ти влизаш вече пазейки гърба на някого, не се разбираш с хората, с които той се кара, не си в състояние да оцениш другите си съплеменници, отвъд отношението им към този, към когото вече си станал лоялен и т.н. Това се отнася не само за Драго, но за една голяма част точно от хората, които си тръгнаха рано, рано. Те влязоха с някакви нагласи от преди самата игра и съответно така и не успяха да се адаптират, и да завържат различни, добри връзки при сформирането на племената. Вярваха на разговори от преди това, сърдеха се, че не е са удържани някакви обещания, реално дадени преди старта на самото състезание...

# 741
Аз не виждам - добре ще гледам пак Simple Smile

Аз - хем тъй - хем обратно.
Нищо не видях и реших да не гледам пак  Simple Smile

# 742
За коалицията Йо-Бо-Зо.
Да, Зоран понякога прави каквото си иска, но мисля, че Бо ще успее да му влияе и той да не се отметне от коалицията. Освен това, Зоран показа, че е човек на честта (решението му той да бъде изгонен, според мен беше повлияно от подхвърлените думи на Иван "ще дойдеш ли на дуел"). Бо постъпи правилно като гласува както той иска и мисля, че така заздрави доверието му към себе си.
За коалицията Га-Ан-Ка.
 Нямаше как Ани и Ганка да изгонят Кари на този етап, защото така щяха да отслабят своята коалиция. Струва ми се, че това е по-нестабилната коалиция, първо защото Ани подсказа, че може да играе и с други, второ защото Ани и Ганка виждат, че Кари е по-силна от тях и може да ги победи в индивидуална игра и трето, че са три жени, пък битува мнението, че жените не сме много лоялни една към друга (ще се радвам да ме опровергават за последното).

# 743
# 744
Няколко страници назад прочетох, че Сами си хванал багажа и тръгнал за Бразилия и Мила по негов пример решила да тръгне неподготвена за другия край на света. Само че.... да участва в Сървайвър е стара мечта на Мила и това не е първия кастинг, на който се явява.

# 745
  • София
Аз го написах, но друга беше същността на поста ми, не само да участва в Сървайвър, а да участва неподготвена. Както той е тръгнал с една раница, така и тя е тръгнала без да изгледа и един сезон и да се подготви.

Играта ѝ сега също е супер хаотична, тя за мен прави най-нелепите изказвания вътре за съюзи.

# 746
Още любопитни отговори от Йо
Скрит текст:

# 747
И аз се чудех защо ги дават, че се прибират по светло, като съвета е вечер, но вече имам отговор. 🙂

# 748
Аз го написах, но друга беше същността на поста ми, не само да участва в Сървайвър, а да участва неподготвена. Както той е тръгнал с една раница, така и тя е тръгнала без да изгледа и един сезон и да се подготви.

Играта ѝ сега също е супер хаотична, тя за мен прави най-нелепите изказвания вътре за съюзи.
Не е вярно, че не е гледала Американски сезони Мила.
Съгласен съм, че играта и към момента изглежда много разхвърляна.
Но продължавам да смятам, че
Цитат
И ми се струва, че Мила ще съумее да балансира точно от трета позиция и на двата алианса играта си. Поне като план изглежда трудно осъществим, но добър.
За мен има шанс както и да е една от първите изгонени, така и да стигне много напред в играта. Един от най-интересните персонажи за наблюдаване поне лично за мен, защото ходи по ръба на покрива Simple Smile

# 749
  • София
Понеже няма смисъл чак от снимка, Йо, Бо и Денис са се намерили покрай американските сезони, защото са се усетили и са имали обща приказка и мислене относно играта. Ето още едно доказателство за това което мисля е ясно, че Денис ще играе с тях занапред в играта.

Изкусителна Ганка, ммм 🤗😚

Общи условия

Активация на акаунт