🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 5 (20.03 - 27.03) 🌴

• 32 775
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
обикновено разрушават само единия лагер и отиват в по-добре уредения. чакам с нетърпение да видя какво ще се случи.

# 691
Малко извън темата на епизодите, но се натъкнах на този доста забавен блог пост, който сравнява Сървайвър с родителството и май си е точно на място тук (дори аз като баща го оцених)

# 692
Малко извън темата на епизодите, но се натъкнах на този доста забавен блог пост, който сравнява Сървайвър с родителството и май си е точно на място тук (дори аз като баща го оцених)

Направи ми деня! Grinning Благодаря!

# 693
Йо
Скрит текст:

Карин
Скрит текст:

Мила
Скрит текст:

# 694
  • София
При мен след седмица 5

++
Бо

+
Анелия, Йо, Карин, Мила, Алекс, Ганка, Зоран, Драго и Ванко

=
Денис и Джули

При мен за първи път от 3 г. насам откакто правя тези класации с плюсчета и минуси в темите за ИВ, Фермата и Един за друг имам седмица в която нямам нито един участник на минуса! Ами, браво на играчите!

Бо ми е личния фаворит за момента. С всичките плюсове и минуси и с всички верни и грешни направени ходове мисля, че нейната игра е най-близката до перфектната. Не е перфектна, има грешки, но просто ми се набива на очи и прави разликата спрямо останалите.
Анелия изпадна от двата плюса, защото започна да мисли прекалено наивно, но тя си е дете още и е простено.
Тъй като плюса стана прекалено голям ще направя подкласация само за него. Да, по една или друга причина тези хора в конкретния момент са на плюса, но между тях имам малко по-големи фаворити спрямо другите.
И така:
Анелия, Йоана и Зоран > Ганка, Мила, Алекс и Драго > Ванко и Карин
т.е. Ванко и Карин са най-близо до 'равното'
Специално Ванко отиде на плюса, защото ми хареса как се държа в новото си племе в което беше избран като за заколение. Да, беше подпомогнат от Зоран, но и той направи всичко, което можеше да направи. За разлика от един Иван например. Макар че Иван имаше много по-малък шанс, тъй като Карин не е Зоран...

На Джулката и Денис махнах минуса защото се доказаха като адаптивни и мислещи. Усетиха, че са доста слаби в игрите, а и останалите ги имат за аутсайдери и веднага спретнаха съюз поне в новото племе да имат някакво предимство. Докато Мила и Алекс се бяха заели да се изясняват за Доктора... Явно това е по-важно отколкото оцеляването в играта... Ако двамата се държат като двойка и се присламчат към някоя коалиция (дано да е тази на Йо, Бо и Зоран) ги виждам да прогресират още напред в играта.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 13:40 от Diavolo

# 695
Diavolo, много благодаря за клиповете с Иван.

Не му бях фен, но ми хареса какво каза.
Карин прекарвала много време насаме - това не са го давали.
Зоран в началото се е опитвал да се коалира с него - не си спомням да са го показвали. Псувал го, уж, не знам доколко да вярвам.
Разстрои се на видеото с наранената Алекс.

Това са ми като цяло впечатленията Simple Smile

# 696
  • Козлодуй
Diavolo, първия клип не ми се отвори от твоя линк ама втория ме прати в сайта и там изгледах и първия Simple Smile

# 697
  • Варна
Наблюдение от промото за сл. седмица
Скрит текст:
струва ми се, че Драго носи огърлица след играта и си е спечелил имунитет

Господ здраве да ти дава и тук-там някой друг любовник 😂

# 698
Зачудих се за нещо по отношение на Драго. То има голяма вероятност именно него да застигне внезапното изгонване в понеделник, но все пак ми направиха впечетление думите му, че се е замислил над грешките си, платил си е и сега начисто ще иде да говори ... с Ганка и Ани! И нещо за Ванко там спомена...
Нито дума за евентуална коалиция с Алекс, Джулката..... Може би Жоро му разказа, че тяхната позиция е аутсайдерска.
Та Драго иска да е с тези, които всъщност го изгониха. Може би вижда повече перспектива там.

# 699
Още не са качили новото промо на сайта на Сървайвър, а почти не гледам телевизия и е малко вероятно да го засека, така че ако някой се сеща по време на кое предаване са го давали, ще каже ли, за да си го върна? Искам да видя дали има някакви жокерчета какво ще стане, че 3 дни са много време Grinning

# 700
Ей никой не прочетох (както за Ивана да каже  , че битката е била нагласена за Зоран)
Е то това беше толкова очевадно.
Дано бъркам, но за мен Зоран е човек на продукцията. От техните среди е, режисьор, работил е за същата телевизия. Извън бекграунда му за мен ясно си личи подбутване от продукцията
В такъв формат може много да напреднеш, ако ти снасят информация, знаеш кога кой и как и с какво да натиснеш. За мен той е готвен за победител, имам тези съмнения от няколко епизода назад, но последния напълно ми отпаднаха и последните колебания. Карин е резервен вариант, ако стане някой сакатлък,че в подобно предаване всичко може да се случи.
Бих била истински изненадана, ако някой различен от Зоран или Карин спечели.

п.п.За огъня какво да кажа, в битката не можа да запали огъня сума ти време, а видяхме, че човекът е тренирал паленето още от Бг. Докторът предварително обречен в тази битка с предизвестен финал.

# 701
Дълъг пост ще стане Joy

Ето положението при мен след края на миналата седмица

След четвърта седмица

два плюса - Анелия
плюс - Мила, Карин, Ганка, Бо, Зоран, Йо
равно - Иван, Драго, ПъмпРън, Георги
минус -  Александра, Денис
два минуса - Джулиана

И резултата при мен след едно дълго обмисляне след пета седмица

След пета седмица

два плюса - Анелия
плюс - Мила, Карин, Ганка, Бо, Зоран, Йо
равно - Драго, Ванко
минус -  Александра, Денис, Джулиана
два минуса - няма

Накратко казано - без промени, само извадих Джулиана от двата минуса, защото закотвянето и там беше прекалено лично решение. Ще опитам да се обоснова защо не правя никакви промени след една доста изпълнена със събития седмица.

От двете племена Ифугао и Бонток се родиха три племена - обновените Ифугао и Бонток и четиримата от запаса останаха в трето племе, без име.
Предполагам, че резултатите от обработените анкети ще са интересни да ги има на страниците на форума. Та ето ги.

Бонток
Зоран - 17 точки
Мила - 14 точки
Док - 12 точки
Йо - 9 точки
Бо - 7 точки
Денис - 7 точки

Ифугао
Карин - 17 точки ( без вот срещу себе си на племенен съвет, Анелия има 2)
Анелия - 17 точки
Ванко - 16 точки
Ганка - 12 точки
Алекс - 4 точки
Джулиана - 0 точки

Бонток - Зоран, Ванко първи избор, Бо втори избор, Йо трети избор
Ифугао - Карин, Док първи избор, Анелия втори избор, Ганка трети избор

Започвам от колибата на преговорите. От тримата посланика на преговорите само Йо имаше ясна представа какво цели. Постигна това, за което отиде там и реално Мила и Карин нямаха ход, с който да и попречат на решението да няма арбитри през тази седмица.

Бонток - първоначално цялата стратегия беше насочена към елиминирането на Ванко, независимо от резултата на играта за племенен имунитет. Всичко необходимо беше подготвено и хоп - изненада от Зоран, който реши да се изправи на битка за оцеляване срещу опонент от Ифугао, за който беше поне на 85-90% сигурен, че ще е Док. Отделно беше сигурен и за играта с огъня, защото Йо/Бо са си написали добре домашните. И беше сигурен, че ще спечели.
Какво спечели Зоран от този ход ?
1. Най-важното според мен е голям плюс към резюмето му  при един евентуален финал.
2. Лоялостта на Ванко. За мен тук има едно извесно колебание, защото в алианса Карин-Ванко водещата роля според мен е на Карин и за мен тя ще човека, определящ основно как и с кого ще играят. Но в никакъв случай не подценявам мъжкарското в поведението на Ванко и съм сигурен, че Зоран може да разчита на неговата подкрепа поне на първите два или три съвета безусловно.
Какво загуби Зоран от този ход ?
За мен подкопа доверието на Йо и Бо доколко сигурен играч е и до каква степен може да се разчита на него. При изградена стратегия и предприети ходове, целящи едно той самостоятелно реши да направи нещо друго. Няма как това да не се отрази на отношенията им и няма как да не светне една лампичка в главите на двете дами. Защото от разговорите стана ясно, че техните погледи са насочени много повече към привличането на Денис и Джулиана, отколкото към градене на алианс с Ванко и Карин.
В резултат - силен, интересен ход, чиято стойност напълно би се разкрила ако Зоран е сред тримата финалисти. Самото предприемане на този ход в разрез с основната стратегия на племето ми дава още една увереност, че Зоран няма да част от финалната тройка. Затова позицията на Зоран в класацията ми остава непроменена. Ако стратегията на Йо без арбитър / Ванко със загасена факла беше проработила щях да я кача в зоната с два плюса. Да не говорим, че можеше самосиндикално да вземе това решение с помощта на идола, но реши да е отборен играч. Затова и Йо и Бо също остават на местата си. Ванко за мен оцеля случайно, вярно е, че направи всичко възможно това да се случи, но реално не беше в състояние да се противопостави на първоначалната стратегия на Йо и Бо. Затова не се мести едно ниво нагоре, той също остава там където беше.

Ифугао - Няма да се спирам подробно колко различно можеше да бъде, ако Ганка и Анелия бяха предприели ход срещу Карин. Но и Анелия, и Ганка играха много на сигурно, отделно показаха лоялност към Карин. Така трите дами влизат в обединеното племе в добри отношения, даже ще отида малко по-далеч и бих казал в троен алианс. Нито една от тях не допусна грешка ( това, че Карин остана без глас нямаше как да бъде предотвратено в колибата ), нито една от тях не направи ход който да ми даде вариянт да променя позицията им в моето класиране. Остават си там, където бяха.

NoName - Победата на Мила и Алекс в играта за племенен имунитет спаси една от двете от изгонване. Много навреме дойде и за двете тази победа, бяха в ръцете на Джулиана и Денис. Ако трябва да оценям кой е бил по-застрашен от двете бих казал, че е Мила. Денис и Джулиана се промъкнаха до обединението. Нито един играч не направи запомнящи се ходове, затова само изкарвам Джулиана от зоната с двата минуса, където беше повече заради личното ми отношение към простите, първосигнални и агресивни жени, а не заради играта/постъпките и през последните две седмици.На мен Мила ми е интересна в положението,в което се намира сега. Може скоро да напусне играта или да стигне доста напред.Но има проблем с доверието към нея,което е сериозно подкопано. От трета/четвърта позиция в алианс е много  трудно да се измъкнеш, но опитите и ще са ми много интересни за гледане. Умерен оптимист съм за нея.

Карабао
За мен има два явни алианса в играта.
Йо,Бо и Зоран е първия. ( А1 )
Анелия, Ганка и Карин е втория ( А2 ).
За мен втория алианс е по-стабилен като ниво на доверие между всичките му членове.

Ванко ще е лоялен на първите два или три нормални (закрит вот) съвета на А1
Мила ще е лоялна на първите два или три нормални (закрит вот) съвета на А2
Денис мисля, че ще бъде привлечен на страната на А1

Алекс, Джулиана и Драго са ми неясни като нагласа. Може би Алекс не би била в един алианс с Мила или Ванко. Джулиана я виждам много по-близо до А1, основно заради отрицателното отношение на Ганка и Анелия към нея.
Тези трима играчи са най-вероятните мишени при откритото гласуване в понеделник. Защото глас срещу тях няма да носи открито послание към А1 и А2, практически гласуване срещу един от тези трима играчи е безопасно за останалите.

Та така, извинявайте за дългия пост Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 19:42 от Bengun

# 702
  • Sofia
Още не са качили новото промо на сайта на Сървайвър, а почти не гледам телевизия и е малко вероятно да го засека, така че ако някой се сеща по време на кое предаване са го давали, ще каже ли, за да си го върна? Искам да видя дали има някакви жокерчета какво ще стане, че 3 дни са много време Grinning

# 703
Стига с тези съмнения за побутвания на този или онзи във формата. Май в България сме свикнали, че ако нямаш вуйчо владика, не можеш да станеш поп.
Това е класическа игра в Сървайвър. Йо е гледала формата и го каза. Моля, не бъдете толкова мнителни.

Последното мнение на Дяволо съвпада с моето. Бо се издигна в личната ми класация. Йо е втора, Ани трета. Засега, която и от трите да спечели, ще се радвам, най-много за Бо. Simple Smile
А Драго така и не мога да го харесам.
Зоран в началото не ми харесваше много, напоследък започнах да му симпатизирам. Струва ми, че е като малките деца, в началото като видя, че не става на неговото, беше нервен и избухлив, Бо и Йо като истински майки го прикоткаха и го успокиоха. Дано се държат заедно до края.

# 704
Ави, жива и здрава! Flowers Hibiscus Абсолютно права си, много се радвам за което!

Общи условия

Активация на акаунт