🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 5 (20.03 - 27.03) 🌴

• 32 886
  • 786
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Survivor - епизод 14 (22.03.2022)

# 361
  • София
Според мен също нищо няма да спечели Зоран, ако изгони Йоана. Тя избра да няма арбитър, за да го предпази, защото знаеше, че ще спасят най-вероятно Ванко. Друг няма да го направи за него.

Зоран в коалиция с Гани и Ани ще е на дъното и никой няма да му има доверие, ако изгони Йоана сега. Шанс имат, ако придърпат Денис, Джули, Драго или ако отиде в другата коалиция след като им се е доказал, отивайки той на битка, за да спаси Ванко.

# 362
Аз смятам пък малко по-различно.
За мен хода на Зоран е много силен - хем показва и печели още по-голяма лоялност, хем това е ГОРОМЕН ход за неговото резюме за спечелването.
Самият той каза, че този ход или ще го прати в София или на финала.
Като цяло за мен играта трябва да се играе по-смело.

# 363
Зоран е ❤️. Чудесен ход! Жертва себе си, за да запази Бо, Йо, Ванко. И ако Карин привикат, чудесно. Осигурява си сигурна коалиция. Така с лека ръка ще махнат Ани, Гани и Мила, също Алекс, Драго, Денис, Джули. Чудесно става. Отделно става симпатичен на другите, които ще гласуват за победител. Simple Smile
Иначе ако махнат Ванко, остава само с Йо и Бо, това е, ще им вдигнат здраво мерника, Ванко може и да се върне, като вече няма да му е лоялен. А Йо и Бо са слаби в игрите.
Ако изгони Йо, остава само с Бо и Ванко, ако Карин или Ганка му повлияят, ще отпътува и Бо и той. Страхотен ход.

Искам доктора да намери имунитета и да трясне Карин!

Мила все още ми е супер неприятна. Исках Безименни на съвет и да си ходи тя.
Нито тя, нито Денис, нито Джулито, а в последно време и Алекс не ми харесват. Липсва им социалната игра.
И все пак браво на Денис и Джули, че се обединиха.

Не искам Зоран и Драго да се бият, 2мата ми фаворитии!
И все пак ако трябва да избирам, в последно време май Зоран ми е по на сърце.
Усеща ги нещата той, режисьорчето. Wink

# 364
Аз смятам пък малко по-различно.
За мен хода на Зоран е много силен - хем показва и печели още по-голяма лоялност, хем това е ГОРОМЕН ход за неговото резюме за спечелването.
Съгласен за резюмето.
За лоялност не мисля,че е така.
Бо добре му налива мозък в главата в момента.
Защото е права - цялата стратегия да няма арбитър е насочена към изгонването на Ванко. По този начин най-малкото се проявява като играч, на който не можеш да разчиташ да следва общата стратегия винаги. И съм сигурен, че на Йо и Бо ще им светне сигнална червена лампичка.
Мисля, че загуби от тези разговори. Бих могъл да мисля, че Йо и Бо ще се ориентират повече към Денис и даже към Джу и Зоран ще загуби тежест в този алианс.

# 365
Зоран усеща, че Ванко ще бие доки и после ще се обърнат с Кари, Ани, Гани, Мила против тях. Денис и Джули не са фактор, Джулито ще е първата изгърмяла, тя дори и днес беше много зле в играта. Никой не я харесва. Алекс също, пък и Драго (макар да ми е любимец), те са единаци.

# 366
Зоран усеща, че Ванко ще бие доки и после ще се обърнат с Кари, Ани, Гани, Мила против тях. Денис и Джули не са фактор, Джулито ще е първата изгърмяла, тя дори и днес беше много зле в играта. Никой не я харесва. Алекс също, пък и Драго (макар да ми е любимец), те са единаци.
Борбата между алиансите ще е точно за гласовете на Денис, Джу и Алекс, особено на първите два съвета след обединението. Освен ако двата алианса не се договорят друго залагам, че първия изгонен в обединеното племе няма да е някой от тях. Ще се стреля по живо месо на първия съвет след обединението.

# 367
Според мен пък Джулиана и Денис могат да са голям фактор. Те вече се ориентираха, че съюз с Бо и Йо ще е доста перспективен за тях, тоест евентуален съюз може да е 5 срещу 5. Йоана, Борислава, Зоран, Джулиана и Денис срещу Ванко, Карин, Ганка, Анелия и Мила. Евентуално оцелелият от острова (Драго 🙏) може да е огромен фактор. Или дори конфигурация, в която Мила изобщо я няма, ако безименните отидат на съвет и Драго/Джу се коалират поне за един съвет с Александра. Тогава ще са 5 срещу 4. Александра като свободен електрон и евентуално Драго като оцелял от острова. Играта на Алекс е трудна за предвиждане, защото го отдава много на емоции, но е много по-вероятно да гласува с Йо и Бо, дори и да не са в твърд съюз, отколкото с хората от бившето й племе, които я отритнаха.

Много зависи дали сливането ще стане сега, или ще има още отборни игри поне за още един съвет.

# 368
  • Sunshine state
А аз си мисля, че утре ще се врътнат нещата и Зоран няма да ходи на дуел. Карин трябва да бъде определено номинирана вече, приближава се застрашително близо до финала, а там няма конкуренция сред жените и ми се вижда глупаво те да влизат в коалиция с нея, вместо да се обединят и да я изгонят.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 02:08 от Pupitka

# 369
  • Sofia
'Начи,пепел ви на клавиатурата с тоя зрителски вот.Хич не ща и да чувам. Crossing Arms

Мен много ме притеснява Бо с това лошо предчувствие.Дано да не си тръгне Зоки,че играта няма да е същата без него.
Иначе и аз мисля,че това е силен ход от негова страна.Има и вариант да е сигурен,че Бо и Йо няма да са съгласни с него и Бо ще гласува срещу Ванко.Така хем излиза чист,хем няма да е застрашен и на дуел.Дано рискът да е оправдан.

п.п.Между другото,има ли вариант,ако Йо реши да му даде идола,той да откаже?
Хипотетично само се чудя...

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 02:12 от avi10

# 370
  • София
Много отдавна не бях гледах толкова увлекателен формат. Все едно гледам един дълъг, но качествен сериал. Така е заснето и монтирано. Буквално не знаеш какво да очакваш. Таман чертаем някакви схеми и прогнози и нещо се случва и се обърква всичко. Така е когато всичко е оставено на произвола и желанията на отделните хора, без никаква странична намеса. Играчите мислят и рискуват, всичко зависи от това кой кога ще изиграе най-силната си карта.

Първо за играта. Класическа сървайвър игра, много трудна с този дълъг прът и този вятър. Браво на Йоана, която се бори със зъби и нокти. Доктора какво се изцепи точно в този момент и той не знае. Глупаво. Браво на Ганка. Тя остана след 30-та минута, докато Йо отпадна малко преди това. Та Ганка не спортува активно, програмистка е, но ето че има спортен хъс и се бори. Браво! Голямо браво за Док в играта. Единствения мъж, който стигна толкова далеч в играта и реално след него останаха само победителките. Док държа повече и от Ганка. И естествено поздравления за най-добрите - Мила и Алекс. Според мен можеха още много да държат. Мила открито се забавляваше и демонстрираше превъзходство, което не е много умно в Сървайвър, защото всички знаят, че е много опасна в игрите и ще е заплаха при обединението. Тя ми се вижда най-комплексната като за игри, по-добра и от Кари дори, която би имала предимство само в бягане и канадска борба.
Още снощи след епизода познах, че Мила ще спечели + Алекс/Джули, ако не се лъжа така бях прогнозирал. Радвам се за което, защото в този формат е доста трудно да се познава.

За нагласите в племената.

При безименните Мила сякаш се превърна в аутсайдер и има късмет, че нямат съвет. Май, май Алекс се присъедини към Денис и Джули. Д2 отвориха вратата за Мила, но тя не пожела да влезе там. Странно поведение на Мила. Ок, разбирам, че има силна коалиция, която я чака, но въпросът е дали ще я дочака... Да не стане като с Жоро.

В Ифугао, много ме хвана яд как Док се размина с идола. Прочетох ви, че от промото съдите, че Драго би играл срещу жена,  защото ще редят домино. Ами не е задължително, може да е от няколко етапа играта и това да е последния такъв. Не е никаква гаранция, че ще има жена. За да има жена трябва Иван да е намерил идола, но ни показаха, че се разминава с него. Може и да е подвеждащо и по-късно да е търсил пак и този път да го е намерил и нарочно да не са ни го показали. Но става твърде сложно да мисля толкова много неща.
Към днешна дата за мен идол няма и Иван ще е на пангара.

В Бонток е най-интересно. Много сложно стана и здраво се омотаха всичките. Ще опиша мислите си за всеки един от тях.
Йо и Бо и по-скоро Бо в случая. Правилно не вярва на Ванко и се опита да влее акъл в твърдоглавата македонска глава. Но без успех. За какво Йо не искаше арбитър и едва ли не си сложи мишена? Ами заради него и съюза им. А и така махат от играта силен участник с гръб в другото племе и добър в игрите. Напълно я разбирам Борислава. За ядосване си е. НО, според мен ни подвеждат с това промо. Според мен след като си дадоха дума, Бо няма да я престъпи, защото знае, че Зоран е сприхав и ако на своя глава гласува срещу Ванко ще ги загуби и двамата. А така има шанс все пак Ванко да е с тях, а Зоран си остава твърдо с тях, но ако спечели дуела. Ама кой ти дава гаранция, че Зоран ще спечели? Първо откъде накъде ще има огън? Да, най-вероятно е да е точно това. Най-често при подобни дуели се дава именно тази класическа мигновенна игра. Кой ще запали пръв огън и ще прогори въженцето. Но не е 100% сигурно.
Йоана по-малко я даваха, но мисля, че в крайна сметка и двете ще уважат желанието на Зоран, защото го познават и знаят, че ще избухне иначе. Но и двете вече ще имат едно наум за него и че не е много надежден партньор в една бъдеща коалиция.

Ванко добе си изигра картите. Първо се опита да се съюзи със Зоран да гласуват срещу Йоана, но Зоран е лоялен и не иска. Но беше длъжен да пробва. Извади късмет със странния Зоран, но и на няколко пъти се самопредложи ей така от кумова срама, да не изглежда страхлив. Което беше задължително. Нямаше как да им гарантира за Карин и беше честен с тях, а можеше да ги излъже. Но той не го прави. Червена точка. Даде дума да не гласува срещу тях, което не е малко също. Естествено дадената дума в Сървайвър няма тази тежест, но все пак си е обещание и по-голямата част от хората гледат да го спазват, защото знаят, че ги гледат техни роднини, близки, последователи и кой ли още не.

Зоран
Ех, този Зоран. Прави предаването много цветно и непредвидено. Защо Зоран играе така?
Има две причини според мен. Първата и най-важната е, че се е прицелил във финала и иска да има колкото се може повече хора от журито, които да оценят ходовете му. А и беше предизвикан лично от Иван пред всички, което малко или много го удря на чест. А те двамата си имат сериозна закачка. Ще има дуел на място, т.е. няма да е силова битка. Или ще е палене на огън или някакъв баланс с топче. Зоран е чевръст в ръцете, има сериозен шанс. Това е дързък ход, малко ва банк и ако спечели ще спечели много, но ако загуби, сам си го каза - към София. Макар че не се знае, може да успее да бие Драго ама е малко вероятно, защото Драго е много силен.
Другата причина е чиста спекулация. Зоран се разбираше много добре с Ванко и Карин в стария Бонток. Може би се познава със Зоран в реалния свят. Все пак Ванко тренира доста хора от шоубизнеса и е известен в тези среди, така че защо да не се познават двамата? Но в същото това време не иска да предаде Йо и Бо, които бяха лоялни към него, а и той ги уважава като достойни играчи. И какво му остава? Да се направи на герой с доста сериозен шанс да успее в замисъла си и така да се бетонира занапред.

За бъдещите коалиции е рано още да се говори, защото виждате колко е динамично всичко и не се знае кой ще отпадне преди обединението. Ако да речем сега беше обединението, Йо и Бо ще са в по-добри позиции, защото имат Денис, Джулиана и Александра. Поне от видяното и чутото мисля така. Това са 6 човека: Йо, Бо, Зоран, Денис, Джули и Алекс. Зоран обаче е неизвестна. Той не харесва Алекс и също така открито иска да играе с Ванко и Карин. А Ванко и Карин виждат, че Йо и Бо са трудни за манипулиране и не ги искат в играта. По-лесно ще им е с Ганка и Анелия. Обаче Кари в стария Бонток също си имаше приказка с Йо и Бо и играеха заедно.
Та не знам, много е сложно всичко. Защото и Ванко вече даде дума. Не се знае и кой ще се върне от острова на изкуплението. Ако е Драго, то лоши новини за Ванко, Карин, Ганка и Анелия.

Относно това, че на финала щяло да има зрителски есемеси. Абсурд! От БТВ правят всичко възможно да превърнат Сървайвър в това което е и цялата им концепция е проеменана, та как виждате накрая да се изсерат на метеното. Това и да го видя няма да го повярвам. Забравете за зрителски вот, няма такъв филм. В случая Зоран мислеше за един друг вот, този на журито. Да спечели техния вот.

# 371
  • Другата България
Аз нямам време за дълги излияния, набързо да кажа какво ме впечатли.
Няколко неща.
Шокирах се как никой от Ифугао не търси идола. От жените. Толкова са сигурни....в какво? Ако доктора го намери /а той не е, сигурна съм/, една от Ани и Гани ще е на пангара. Ей такава глупост ме напряга.
Второ, Зоран.  Добре измислено, но не съвсем. Разчита на късмет, ама..ами...ако? Все си мисля, че Бо няма да позволи това да стане и ще жертват Ванко.
Трето, Джулка. Най-сетне прояви мисъл и се усети, че Мила е заплаха. От друга страна, самата тя е супер слаба физически. Същата е и Бо, но това не пречи да са стигнали далеч.
Четвърто, мъжете като цяло. Слаба ракия, жените ги бият като маче от дирек. Просто потресаващо. Дори Ванко не е това, което си мисли, че е.
По-нататък повече. Интересен епизод се очертава довечера.
Обаче излязох права, че от Бо и Йо първа ще бъде пожертвана Йоана. Засега теоретично. Същото ще стане и с Ани и Гани. Ганка вече е на мушката.

# 372
  • София
Outcast, твой ли е youtube канала, в който даваш подробен анализ на епизодите?

# 373
... Таман чертаем някакви схеми и прогнози и нещо се случва и се обърква всичко...

Ами аз например не чертая никакви схеми.

Не видях никой да си признае, но аз пуснах сълза за победата на Алекс и Мила.
И съчувствах на всички които държаха дълго, включително и на доктора.

"помагачите" вместо да дрънкат "ти можеш" и пр, трябваше единствено да казват - дай-малко наклон назад/напред/наляво надясно, за да може пръта да е центриран и да се държи с минимална сила от ръката.

# 374
Александра ще е много силна след обединението при индивидуалните игри. Направо им се чудя на акъла да си пазят силните физически - Карин, Ванко, Доктора отдавна трябваше да са разкарани ако играеха по американски модел Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт