Револют

• 107 391
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, моля, някой да ми обясни опростено как точно се плаща в магазини с револют. Отскоро имам акаунт и не ми е ясно. Навсякъде ли вече може да се плаща с револют, където имат терминал за безконтактно плащане?

# 436
Револют използва ксртовите схемни на Visa и Mastercard. Тоест, абсолютно навсякъде където се приемат двете. На Балканите нямаме проблеми с разделение на пос терминалите, та, просто плащаш.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 13:28 от savii_

# 437
  • Сф
Или плащаш с пластиката, или добавяш картата във виртуален портфейл и плащаш с NFC. Както с всяка друга карта

# 438
Здравейте, моля, някой да ми обясни опростено как точно се плаща в магазини с револют.
Както плащаш с БГ банковата си карта

# 439
  • BG-DE
Здравейте, ако се плаща с виртуална карта Револют в чуждестранен онлайн магазин превалутирането автоматично ли става както е при другите карти? Ако се плаща с телефон в чужбина от виртуална карта как става и иска ли пин, защото не виждам опция да сложа и може ли от нея да се тегли от банкомат, извинявам се ако въпросите ми са глупави но вчера се регистрирах и още не съм наясно 🤔 На стандартен план съм.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 09:28 от Menerva

# 440
Превалутира автоматични, пин няма, има биометрични данни/парола на телефона при плащане. За банкоматите е 50/50 на теория р логично да може, на практика не бачкат с NFC от телефони и пак ти трябва физическа карта, която да използваш безконтактно. Когато става въпрос за банкомати, като цяло, без физическа карта не тръгвам.

# 441
  • BG-DE
Много благодаря, аз живея в чужбина и не мисля, че е възможно да ми изпратят физическа карта на немския ми адрес та ще действам с виртуалната 😊 И последен, засега въпрос, опитвам се да преведа малка сума за проба от сметката ми в Обб но накрая трябва да посоча каква такса избирам, дадени са с абревеатури три опции но те нищо не ми говорят, някой може ли да ме ориентира какво да избера?

# 442
Освен да споделите какви абревеатури дава за избор..
По принцип се пуска SEPA превод към сметката в Револют и всяка банка си има фиксирана такса и не би трябвало да предлага избор, поне при другите банки е така. Да не се опитвате да пуснете SWIFT превод?
С виртуална карта не може да се тегли на банкомат.

# 443
Защо да не е възможно? Аз живея в Италия, поръчах си пластиката и ми пристигна на адреса.

В момента съм в Чехия. Всичко ок с разплащанията в крони. Направих си сметка в крони, плащам с пластиката и автоматично дърпа от там.
Направих и едно теглене от банкомат. При изтеглени 2000 крони, сложи такса 99 крони (около 4 евро). Предполагам, че грешката е моя и не съм подбрала правилния банкомат? Как се различават? В ежедневието ни ми се налага да тегля от банкомат и нямам опит как да ги различавам.

# 444
  • BG-DE
Ето между тези такси трябва да избирам

# 445
... И последен, засега въпрос, опитвам се да преведа малка сума за проба от сметката ми в Обб но накрая трябва да посоча каква такса избирам, дадени са с абревеатури три опции но те нищо не ми говорят, някой може ли да ме ориентира какво да избера?
Защо превеждаш пари от ОББ, а не зареждаш с карта?

# 446
  • BG-DE
Искам да видя как става с превод, защото след месец картата ми изтича, а няма да ходя в България и не мога да си взема новата, това е и причината да си направя виртуална Револют

# 447
Ясно. Ами щом не ти е проблем да плащаш такси, действай. Може да пробваш и трите варианта, тъкмо ще разбереш размера им.

# 448
Искам да видя как става с превод, защото след месец картата ми изтича, а няма да ходя в България и не мога да си взема новата, това е и причината да си направя виртуална Револют

Тези такси our/sha/ben са за swift преводи. При SEPA превод в евро изобщо не трябва да има избор, таксата им е фиксирана на 0.90 лв при ОББ. Освен да им звъннете и да питате. Или някой друг техен клиент да сподели как пуска такива преводи в тяхното банкиране..

# 449
  • BG-DE
Благодаря, и аз на това се надявам, защото връзката ми от Германия с ОББ е доста тегава, обикновено ме пускат на изчакване по 30-40 мин., а това ми товари сметката 😊

Общи условия

Активация на акаунт