Револют

• 107 149
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 450
Тук са посочили, че тези преводи се извършват с опция SHA - https://ebb.ubb.bg/help/help26bg.html
Освен това да изберете и преди да потвърдите превода би трябвало да покаже все пак точния размер на таксата.

# 451
  • BG-DE
Много благодаря, това направих, преведох 10€, удържа ми такса 0.90лв, сега чакам да видя кога ще дойдат 😊

# 452
savii, безконтактните банкомати си работят с NFC. Редовно тегля без физическа карта. Друг е въпросът, че не всички банкомати са безконтактни

# 453
savii, безконтактните банкомати си работят с NFC. Редовно тегля без физическа карта. Друг е въпросът, че не всички банкомати са безконтактни
Ааа, аз не отричам, че има и такива, просто в моя случай все не работят и ми трябва физическа карта. Отказала съм се да рискувам да ходя без. Grinning

# 454
Здравейте, дъщеря ми ще пътува в Румъния. Ще й дам пластиката на Револют, За да плаща и тегли леи. Ако аз я зареждам с левове от моята сметка в ОББ, може ли тя да си борави спокойно в леи?

# 455
  • Сф
Да, може. Няма да има проблем

# 456
А как разбирате от кой банкомат да теглите, за да няма високи такси, начислени от самия банкомат? (питам отново)

# 457
Има и нещо друго - дали се тегли в делничен ден. Мисля,че тогава е без такса.

# 458
Има списък на банките по държави без такси, но не знам колко е актуален.

# 459
  • София
Накрая, след като зададеш сумата, на банкомата изписва колко му е таксата. Ако си съгласен - потвърждаваш и ти дава пари, ако не - отказ и друг банкомат.
Това ако таксата е начислена от собственика на банкомата.
В случай че тегленето надвишава лимита за безплатно теглене от АТМ на съответния револют план, няма такова съобщение на банкомата, само в аппа се вижда таксата.
Това са двата варианта, които са ми се случвали, ако има трети не го знам.

# 460
Има списък на банките по държави без такси, но не знам колко е актуален.
Благодаря, не ми е попадал този списък, ще се разровя.
Аз видях, че самото приложение показва къде наблизо има банкомати и не знам защо реших, че показва само от "добрите", но се оказа, че не е така. Grinning След това в разбивката в апп-а на Револют пише, че тегленето е без комисионна и че таксата е от банкомата.

В делничен ден теглих 2000 крони, което е под 100 евро. Не забелязах самият банкомат да ми казва таксата преди потвърждение, но може и аз да съм пропуснала съобщението. Благодаря, ще знам да следя за такова съобщение.

# 461
Здравейте. Един въпрос- подава ли се данъчна декларации,ако се ползват - инвестирането и спестяванията на Револют?

# 462
Подава се. Доходите от спестяванията там не са лихви от депозит и подлежат на облагане. Търговията с акции и крипто също се облага с данък.

# 463
Привет,

Имам следния казус, едно приложение беше свързано с картата ми на револют и неправомерно се опита да дръпне повече от 200 лв. от нея, съответно аз не позволих да мине транзакцията и в момента картата ми се води "Замразена". Имам две опции - да потвърдя, че транзакцията не е потвърдена от мен и картата да бъде закрита, или да дам, че одобрявам транзакцията и да се опитат отново да ми дръпнат парите. Интересува ме, ако дам картата ми да бъде закрита, дали ще има опция да ми се открие нова, за да си я ползвам? Благодаря предварително!

# 464
Не пишеш коя от трите карти, но ДА - всяка карта може да бъде генерирана отново.
За пластиката ще си платиш, виртуалната можеш да сменяш 3 пъти (мисля) месечно и можеш да имаш повече от една виртуална, а disposable картата е ясна - тя сама се самоунищожава и генерира нова.
Щом е компрометирана, директно я унищожаваш и поръчваш или генерираш нова

Общи условия

Активация на акаунт