Револют

• 107 005
  • 1 017
  •   2
Отговори
# 600
Плащането с телефон зависи дали имаш NFC.

# 601
На американския пазар. Справих се сравнително лесно с попълването на данъчната декларация. И от НАП я приеха.
Дали е възможно да обясните как ги описвате? Реших, на шега, да закупя акции/ части от тях и впоследствие разбрах за данъка. Не зная по какъв начин да ги опиша в данъчна декларация.

# 602
за пращане онлайн , ми е ясно защо ползвате револют- нямате подобна вградена опция в дебитните карти
но, защо е по- удобно да плащате в револют в офлайн ежедневието?

# 603
Защо да няма опция за плащане с друга ДК. Аз имам, но си предпочитам Револют, заради виртуалната карта. За плащане на ПОС терминал пак ми се струва по-защитена Револют. А освен всичко изброено, с Револют ми е по-прегледно, зареждам я с определена сума за месеца и гледам да не я надвишавам.

# 604
да де, имате ли опция на дебитната карта, която е към обикновена разплащателна сметка, например...да правите виртуални кредитни карти?

# 605
Не всички банки го имат това като опция.

# 606
Скрит текст:
На американския пазар. Справих се сравнително лесно с попълването на данъчната декларация. И от НАП я приеха.
Дали е възможно да обясните как ги описвате? Реших, на шега, да закупя акции/ части от тях и впоследствие разбрах за данъка. Не зная по какъв начин да ги опиша в данъчна декларация.
За притежание на акции и изплатени дивиденти се попълва Приложение 8.
Там се описва в коя държава са акциите, фирма, брой дялове, дата и година на придобиване, за каква стойност са закупени във валутата, в която са закупени и в левове. За изплатените дивиденти, ако има такива, се описва кой ги е изплатил, държава, код на дохода (това си го взимаш от данъчната декларация, като там е описано кой код за каква сделка отговаря). Продажби на акции и други финансови инструменти се описват в Приложение 5. Цялата тази информация се сваля от Револют. Те ти напомням в началото на годината да не забравиш да си платиш данъците. Когато се попълни и изпрати декларацията, НАП я преглежда и изпраща мейл дали е приета. Ако е, след ден се вижда дължимия данък. Подавала съм с ПИК.

# 607
добрата новина, за мен, е, че все пак някои го имат Blush

# 608
Minnie. Mouse- Благодаря Simple Smile

# 609
добрата новина, за мен, е, че все пак някои го имат Blush
Разбира се, просто не всички и само и единствено това не би ме накарало да се преместя в някоя от тях. Те са виртуални дебитни всъщност, не кредитни но не е това важното.

# 610
за пращане онлайн , ми е ясно защо ползвате револют- нямате подобна вградена опция в дебитните карти
но, защо е по- удобно да плащате в револют в офлайн ежедневието?

С всички дебитни карти, издадени от БГ банки може да се плаща онлайн и може да се плаща с телефон. Не ми е ясно защо мислиш обратното. SmileSmiley Повечето, обаче не предлагат виртуални карти, или предлагат при някакви странни условия, или заплащане.

Всъщност във въпроса ти се съдържа отговора - по-удобно е.
Използването в ежедневието е въпрос на личен избор - точно защото в един момент си усетил предимства и въпросното удобство.
Приложението е изключително добро - лесно, интуитивно, с много възможности, всичко ти е пред погледа.
Аз се регистрирах преди доста години заради пътувания в чужбина и лесния и прозрачен начин на превалутиране.
В момента я ползвам като основна банка, държа пари колкото преценя, ако са повече ги държа в джоб, картите ми в бг банки стоят замразени и ги размразявам при необходимост. И това стана постепенно и от само себе си.

Индивидуално е - това, което аз смятам за добро и/или удобно, за теб може да не е.
Твоите мотиви да си направиш акаунт са различни от моите/чуждите, така че вероятно няма да я използваш в ежедневието си.

За кредитни карти не говорим изобщо!

# 611
така или иначе, направих я тая револют, заради единични изпращания/ получавания на пари от/за Бг

но, въпросите ми са, само и единствено, за да разбера, дали ще я ползвам в други ситуации

засега, не виждам защо да я ползвам- затова попитах, закачайки се за въпроси на други съфорумки

Скрит текст:
не съм в Бг, нямам бг сметка
тукашните сметки/ карти, без изключение на банките, могат да правят от обикновена дебитна сметка- витруални кредитни
всъщност повече от един вид , виртуални кредитни
никога не плащам онлайн с дебитна- дори да не ми се прави виртуална кредитна, имаме още 2 други варианта за онлайн плащане , които в Бг не ги познавате

# 612
Да, точно виртуална карта с основната ми  дебитна карта не мога да имам. Мога да плащам онлайн, но няма опция за виртуална. Обаче и моята е замразена и никъде не плащам с нея, само зареждам Револют.

# 613
  • София
Револют има 2 вида виртуални карти - постоянни и еднократни. Аз си ползвам виртуалната с гугъл пей, това ми е основния платежен метод от години. Физическата веднъж-дваж годишно ако съм без телефон или тегля от АТМ.
В сравнение с българските банки и банкови услуги, Револют е несравним откъм такси, съпорт, услуги, оспорване на транзакции и тн.
Дали е сравним с някаква друга услуга дето "не я познаваме", как точно да ти кажем?

# 614
няма нужда да скачаш- обясних защо питам, и защо може да са глупави въпросите ми
никой не е  собственик на абсолютното познание- като ти се наложи да питаш нещо непознато за теб- така ли очакваш да ти се отговори?

вече получих моите си отговори, благодаря на отзовалите се

Общи условия

Активация на акаунт