Револют

• 107 230
  • 1 017
  •   3
Отговори
# 615
Плащането с телефон зависи дали имаш NFC.
Имам и не мога да вкарам карта на ОББ. Та не е точно до имане на NFC.

# 616
Не знам защо не можеш. Коментирам функция, без която не може да плащаш
 Твоят проблем е друг.

# 617
И аз не успях, но вече приключих с тази банка.

# 618
Това с НАП е интересно - как декларираш притежанието на акциите - ти не си ги продал, да имаш печалба? А ако паднат другия месец и си на минус? Не трябва ли да се декларира след печалба? А с криптото как е положението? На мен честно казано Binance ми идва труден за изтегляне на парите и затова и се чудя тук как е?

# 619
А с криптото как е положението?
мислех, че ще намера на български, но не е активен линкът
все пак- имаше регулация миналата година
https://taxation-customs.ec.europa.eu/news/eu-defines-new-rules- … 31_en?prefLang=bg

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX:32023R1113

някои държави прилагат допълнитено вътрешно правило, което не противоречи на общото европейско- за Бг не съм го чела, тукашното е - 365 дни гратисен период за деклариране
т.е. задължение за деклариране на печалба от крипто валути, 365 дни след прехвърлянето на сумата в национална банка
ако са си в крипто - никой не те пита нищо

# 620
И аз не успях, но вече приключих с тази банка.
На къде се насочихте?

# 621
Това с НАП е интересно - как декларираш притежанието на акциите - ти не си ги продал, да имаш печалба? А ако паднат другия месец и си на минус? Не трябва ли да се декларира след печалба? А с криптото как е положението? На мен честно казано Binance ми идва труден за изтегляне на парите и затова и се чудя тук как е?
Само ги декларираш. Данък се плаща при продажба и за изплатени дивиденти. При загуба няма компенсации. Надявам се си наясно, че има риск при такъв тип инвестиция.

# 622

Само ги декларираш. Данък се плаща при продажба и за изплатени дивиденти. При загуба няма компенсации. Надявам се си наясно, че има риск при такъв тип инвестиция.
Аз имам дивиденти, цели 18 евроцента🤣🤣🤣, 😁😁😁. Сигурно хартията за подаване струва повече, но ..ще се науча да подавам тази декларация. Много е забавно разучаването на акциите в револют.

# 623
  • BG-DE
Да разбирам, че след като я сложихте в wallet не става да се плаща с нея чрез телефон🤔 Питам, защото и оз имам карта на обб но още не съм пробвала да платя с телефона.

# 624
  • Пловдив
Някой малко по запознат ако може да ме светне:

Искам да прехвърля левове от ДСК в револют да ги обменя и после да ги върна в ДСК.
На стандартен план съм...Ако го направя за месец мога да обменя без такси до 1000евро....
Но ще има ли такса като правя превода от револют към банката?
И въобще стува ли си да си правя тези врътки?

# 625
  • Сф
От Револют към ДСК няма да имаш такса. За 1000евро колко по на сметка ще си, ако ги обърнеш в Рево?

# 626
Открий си сметка в ТБИ, там превалутирането в евро е по фиксинга на БНБ, без такса.

# 627
  • Пловдив
Открий си сметка в ТБИ, там превалутирането в евро е по фиксинга на БНБ, без такса.

Много благодаря.

От Револют към ДСК няма да имаш такса. За 1000евро колко по на сметка ще си, ако ги обърнеш в Рево?
1000 евро е примерна сума ,но курсовете в момента са така:

ДСК:

Револют:
Текущият ни курс
1 € = 1,9514 лв

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 12:22 от k sh

# 628
На какъв план си в Револют, че ти е такъв курса?

# 629
  • Пловдив
На какъв план си в Револют, че ти е такъв курса?

Стандартен.

Общи условия

Активация на акаунт