Топла пролет настъпва вече, а първи зъбки мъчат НОЕМВРИйското човече! - тема 3

• 19 187
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
И аз почнах с морков - 4 дена, не се е запичал и трите дена си ака момчето, за днес ще видим, но му предизвика газове и давах пробиотик от 2рия ден, не знам дали заради пробиотика или му посвикна стомаха, но спа по-спокойно след първата нощ. То не че изял много 10-15 грама да кажем вчера.
Днес ще давам пъщарнак Flowers Hibiscus - готово пюре.

Картофа как го двате - намачкан с вилица? И за батата се чудя.

# 661
Одри, повечето зеленчуци ако са едри, намачкани с вилица, можеш през метална цедка да ги прекараш и стават супер.

# 662
Ако оставя няколко парчета тиква в хладилника за тези дни дали ще е проблем? Искам и да замразя няколко  парчета. После как да процедирам с приготвянето на замразените?

# 663
  • до най-прекрасния мъж
И Мими понесе добре морковчето. Няма реакция от вчера на обяд, затова днес продължаваме него. Мисля да давам 4-5 дни и после да дам пащърнак с морков и после ще видим, вероятно картоф.

# 664
Аз картофа само с вилица го намачках и си стана, но го дадох плюс тиквичка която беше въведена вече.
Днес дадох морков и тиквичка. Обаче този морков с вилица не можах да ги намачкам пробвах и с пасатора обаче понеже е супер малко количество 50-60гр сигурно нямам представа и той не можа да го пасира та стана на някои места на парчета и като го хапнеше почваше да се прави визионимията за задавяне. Направо изтръпнах. Вие как го давахте? Гладко пасиран или?

# 665
  • Варна
И аз пасирам всичко супер гладко, защото моя човек само да усети някое парченце и се почва напъни да повръща, едни физиономии все едно се дави Astonished луда работа. Не мога да схвана, един ден изяжда по 130-40гр пюре, днес едва му набутах 25гр...Съответно днес въвеждах жълтък, той е изял сигурно 2гр 😁 А яде едно и също, не е да е харесал едното, другото не и днес започна с охота, но просто спря след няколко лъжички. Вече няколко дни преди обед, или следобед, давам по половин бурканче (60гр) круша, или ябълка, харесва ги. Утре пак ще пробвам с жълтъка, иначе вече е ял много неща-тиква,картоф,морков,сладък картоф,тиквичка,броколи,пащърнак,ябълка,круша и ориз. Пие доста вода, даже крия шишето, че все иска да го смуче, изпива около 70-80мл. И си се кърмим, не пропуска, нощем си яде веднъж обикновено, но има и екстремни ситуации 🥹
Нов номер му е да забелязва дрънкащите играчки и да ги предпочита (досега само ближеше и смучеше), много е смешен, защото всяко нещо клати с ръце да провери дали дрънка 🤭 и понеже е доста експанзивен, често се удря по главата 🙂
Как спите в тези топли дни? Той досега все с пижамки с обуто краче е бил и напоследък като го слагам бос, особено с цели голи крачета, то е някаква лудост, тези крака не спират, завивката е под тях, върти се като пумпал, горката въртележка, само я дърпа и клати, не я е изял, защото още малко му остава да завре играчките в устата. И си мисля, че му пречи на съня в един момент, вчера в 4:30 цъфна, хапна и до 6:30 дивя в кошарата. После в 7:15 пак беше кукуряк 😶 Пробвах и с чувалче, но въобще не му хареса...
За празника пътувахме за пръв път надалеч (450км), мина учудващо добре. На отиване почти не е спал, може би час, час и половина от общо над 5ч (с 1 спиране), кърмих го два пъти, в движение 😳 и си игра, гледа. Лятото ще ходим до Гърция, на около 7-8часа път, вече съм една идея по-спокойно, че ще го преживеем 🤭

# 666
Замразете си коприва и пресен лук и чесън момичета Simple Smile

# 667
Оффф днес ни казаха,че Крис има фимоза и сигурно ще трябва да го обрежат..естествено,че щи отида на поне още 2мнения,но много се притесних .. Чак ми си скараха как може да не съм го забелила, дали съм знаела какви инфекции може да си докара ии тн тн. После като го видяха и ми казаха " ми тоо и да си искала..нямаше да можеш да го забелиш".. имаа фимозаа и трябва да се обреже WTF!?

# 668
При уролог ли ходихте, Любе? Това забелване и мен ме притеснява. Все противоречиви мнения. Педиатърката каза да не пипам нищо. Като цяло новите препоръки са да не се пипа.

Наде, браво на вас, добре се справяте със захранването и с водата. Имат си периоди и бебенцата. Ние възрастните също понякога хапваме повече, понякога по-малко. Алекс прави също с дрънкалките. Много ги харесва, но много резки движения прави и се удря. Имай впредвид, че въртележката на кошарата може да пречи на съня. Алекс спи с тънко боди с дълъг ръкав и едни тънки гащи които му стигат малко под коляното+тънки чорапки. Нашият апартамент е много топъл и спим вече с чаршафи. Докато е все още в кошарата го завивам с едно много тънко одеалце, но през половин час се открива. После като го взема при нас в леглото е завит с нашия чаршаф Grinning

Тиквата днес само я намачках, капнах малко кърма и така му я дадох. Много му хареса. След това продължих с морковче.

# 669
Съществуват ли някакви бебешки бисквити без захар?

# 670
Относно забелването наистина мненията са на двата полюса. Любе то нали всички момченца имат физиологична фимоза. Някакво по различно ли е това слепване при Крис? И аз не съм много наясно с тези неща, но нашата педиатърка каза да не пипане за сега и, че точно затова е там този препуциум - да предпазва от инфекции.
Някой освен мен дава ли каши? Аз почнах да ги въвеждам на обяд, а като почна зеленчуците мислех кашата да я преместя сутрин, но все повече срещам майки, които я дават следобед. И да споделя нещо, което открих. Кашите не може да се приготвят с кърма, защото много бързо се втечняват, заради ензим в кърмата. Така че трябва да се приготвят или с вода или с АМ.

# 671
аз ще давам каши Simple Smile за мен кашата като Рускиня си е супер полезна храна , тя обвива стомаха , ииотделно овесената каша помага за нормалното функциониране на червата , полезни ферменти, но е хубаво да е сварена с вода Simple Smile А добавени плодове я правят по вкусна.
Иначе бискити не бих давала за момента Simple Smile За какво са ти тез бисквити

# 672
Бисквити има без захар- на Холе, на Лидл, май и на Хип. Аз ги давах за въвеждане на спелта и да се научи сам да си държи, ръба и дъвче.
За забелването различни мнения има единствено и само в България. По цял свят това нещо не се практикува, в някои държави се счита дори за сексуално посегателство... Любе, имахме и ние такава изцепка с големия, задължително поне още две мнения търси. Историята е следната- докато се къпе се е дръпнал рязко и препуциумът (кожичката) се обърнал наопаки, съответно той се разпищя от банята, това нещо се поду веднага. Отидоха с мъжа ми в спешното (беше почти полунощ, аз тъкмо бях родила второто дете) и един млад уролог след като върнал кожичката в правилна позиция, казал на мъжа ми “Мммм да, отворът е много малък, трябва да се обреже”, мъжът ми го погледнал отровно, а детенцето ми горкото в уплахата си като чуло “Трябва да се отреже”... цял месец плака, стряска се насън, викаше “Защо ще ми режат пишока”, “Защо ми е болен пишокът?”. Честно ви казвам идеше ми да отида аз при този уролог да му отрежа главата! Детето се оправи, няма му нищо, добре че мъжът ми е детски психолог и овладя положението! Аман от пишман доктори!

# 673
Просто когато четох етикетите на пюретата в един бебешки магазин загледах и бисквитите и не попаднах на такива без захар. Не мисля да давам сега бисквити.

# 674
Аз вкраах днес следобед малко оризова каша. Направих я с вода, но добавих и малко кърма и си седеше гъста. Съвсем обикновена е на Ганчев, но е много вкусна и малката горе долу я хареса. Засега давам само за проба и кашите, няма да замествам следобедно. Нямаме и въведен обяд даже, така че предимно двгустира разни храни.

Това за забелването е вярно някакъв ужас, вечната тема. Лекарите преди всичко са на двата полюса и от там и хората, които ги слушаме. Радвам се, че сега нямам момче, че не знам какво щях да правя с пишока. На баткото го забели личната, мина без драми, но не бях толкова запозната, че сами се справят. Към момента на 6 години, синът ми не иска да се забелва сам под душа и понякога все още го правя аз за да се измие хубаво. Ами как ли не говоря и обяснявам, че е важно сам да се справя. Не знам как много по-малки момчета се забелват самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт