АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 256
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Фурор, седим стабилно самостоятелно, но за кратко, т.к. е много подвижна и бързо минава в друга поза. Но ако се заиграе седнала - повече време се задържа. Wink

# 106
И Пресил стои вече седнал стабилно сам, без помощни средства Grinning

Ей, мацки, като се позамислих, ми то неспането сега ни е бял кахър, а после като тръгнат по дискотеки и купони - хем няма да спим, хем ще си умираме от притеснение  ooooh! 
Ама колко дяволски си права Peace

# 107
  • София
Ей, Фурор, вярно, че въпроса беше за стоенето  smile3555 Ма то, щото ние и двете не ги можем и затова се заблудих  ooooh! Макар че, седенето повече ни се отдава; в количката се хваща за играчката и се вдига до седнало положение, ама ако няма подпора, се клюмва напред и телцето му се опира в краката. На мен ми се струва, че всеки момент ще се счупи, но явно на него си му е удобно и много обича да си стои така.

# 108
Честито на месечковците ни Heart Eyes

Много се извинявам, че пак си повтарям въпроса, ама наистина нещо съм се притеснила от евентуално кривогледство. Моля мамата, която сподели такова нещо да се обади, да я поразпитам на лични.

Хубав ден на всички

# 109
Янче, а говорила ли си за това с педиатъра? Thinking

# 110
  • София
Мерси за поздравленията!
Честито на месечкивците!
И ние седим вече много стабилно, докато не видим нещо извън обхвата на ръцете и тръгваме след него! Резултата е обръщане по корем и приплъзване по пода!

# 111
Черепехче, не мога да си спомня кой е говорил на тази тема, дано скоро стане ясно.Искрено се надявам притесненията ти да се окажата безпочвени Hug

# 112
Здравейте и от нас!

Честито на месечковците- Стаси и Тони !   bouquet

Честит имен ден на Мати на патерици    bouquet

furor, Скарлет не може да седи самостоятелно още, задържа се само за малко и килва на някоя страна.

Черепахова, надявам се да не е нищо сериозно, buble беше споделила преди, ако не се лъжа и мама меца каза, че нормално тогава, защото още не били им се доразвили очните ябълки нещо такова си спомням, дано не се бъркам, тя мама меца ще каже като се появи.
Иначе като новородена и Скарлет си кривеше очите, но сега не съм забелязала. Стискам палци всичко да е ок  Hug

бубка, много хубав динозавъра.  thumbsup

Чао за сега от нас... и много  lovekiss

bg   newsm44

# 113
Черепахова, да ти кажа и Радост го прави този номер с кривенето на очите, по-скоро събиране, когато си доближи някакъв предмет много близо, като новородено не го правеше, започна от скоро....в началото се шашках,но понеже го прави рядко, си помислих,че е нещо естествено и няма нужда да се притеснявам, но знам ли сега, след като си повдигнала този въпрос, нещо и аз почнах да се замислям....

# 114
Честитона месечковците и със закъснение - на Мати - да му се слави името!   bouquet

Черепахче аз не съм имала такива притеснения, но съм чела че физиологичното кривогледство продължава с месеци и не е проблем. Ако от време на време и бягат очите, а не винаги, едва ли е сериозно. Но понеже вече е голяма, и за да не и береш само страх напразно, защо не я заведеш на офталмолог в педиатрията или в "Детско здраве" на Ами Буе, и там работят по каса и има всякакви специалисти.

Татянче, Бубка, всъщност Вени се научи да заспива сама и обикновено го прави, периодично има моменти когато е нервна вечер и не ще и тогава се люшкаме. Но ето в момемнта от няколко дни заспива като ангелче, а нощем е ад... А иначе аз я научих да заспива на ръце с нещо като много, много смекчен вариант на Фърбър. Минаваме през рутина, която засега включва къпане, преобличане, после на полу-тъмно кърмене и песничка за лека нощ, при която я слагам в креватчето,  целувам я всеки път за лека нощ с погалване по галвичката и излизам. Но ако заплаче, се връщам веднага. (Вмчесто обичайното - да се отдалечаваш постепенно, и да го оставяш да си поплаче, обратното - излизам от раз но не я оставям да плаче) Обикновено тя мрънка леко или се унася изобщо без мрънкане, или си играе с одеалото и после заспива. Ако плаче се връщам, галя по главичката или дори гушвам, люшкам малко но я слагам пак в леглото още будна. Първата седмица след пет-шест връщания накрая си я приспивах на ръце, но постепенно започна да заспива сама все по-рано, а сега обикновено само я оставям и си заспива.

Споделям защото може пък да ви помогне  newsm78 все пак и приспиването вечер си е гайле, като заспива сама това са спестени минути за почивка на мама и тати. А за нощното будене и аз подозирам, че е етап от развитието а не само от зъби, защото истинският кошмар започна, когато почнаха опитите за пълзене. И сега де факто се обръща насън и запълзява към таблата, и се събужда напълно чак след като си трасне главата в нея. Дори и уших обиколник и това малко облекчи нещата, защото не се буди от най-малкото удряне в леглото.

Абе, дълга, сложна и болна тема...

# 115
Мецанке, и Велина заспива безпроблемно вечер, но след полунощ започва купонът...  Twisted Evil Подобно на Вени, и тя пробуди ли се - тръгва да се изправя още със затворени очи, а оттам насете ви е ясна картинката... #Crazy

Рина, лек път към Родината! Hug

# 116
мамо меца, колко време след като сложи Вени на земята тя започна да пълзи?

И все да питам тези от вас, които имат накити по себе си-обеци, синджири, гривни- децата ви занимават ли се с тях?Пресил когато е в ръцете ми редовно ми маха обеците, независимо какви са и с какво закопчаване Rolling Eyes, постоянно ми дърпа ланеца, нещо му се кара, крещи и в скоро време ще ме обеси сякаш.Гривната пък, ако ми докопа ръката, я лапа, абе сякаш си отглеждам ювелир Grinning

# 117
Cherepahova като ходих да ми заваряват ретината преди раждането при доки беше една мама с 9месечно момченце. Притесняваше се че си криви очите и след прегледа сподели че са и казали да отиде пак като мине годинката защото още се доразвиват очите. Обезпокоително е след годинката ако си криви и то двете очи към носа. Казали и да прави упражнения с проследяване на предмет надясно-наляво и приближаване-отдалечаване. Но нищо не ти пречи и ти да си отидеш на профилактичен преглед, ако много се притесняваш поне човек с титла ще ти обясни thumbsup
Честито на празнуващите!!!!
Теди винаги дърпа всичко лъскаво-нормално за всички малки гарджета Mr. Green

# 118
  • София
Здравейте!

Соня продължава да е с температура 37, 5. Снощи ходихме на лекар, но не казват от какво е ,защото нито е хремава, нито кашля. Но гърлото и е малко зачервено. следобяд ще я водя при нейната лекарка.

Черепахова, и Соня като по-малка кривеше едното оче. Педиатърката също и направи впечатление и каза че до 1 годинка е нормално. Но пък аз четох, че до 6 месеца е нормално. Преди около 2 седмици ходихме в Медицинска академия на очен лекар, защото и сълзеше окото от хремата. Казах на лекаря за кривенето на очето, той и сложи една химикалка пред очите да я фиксира и каза, че няма кривогледство. Но според мен още го криви, защото някой път като я снимам и после на снимката си личи как го е събрала окото. Надявам се да го израстат това.
Та в медицинска академия има специализиран детски очен лекар. Ако искаш отиди там - има доста хора, защото идват от цялата страна и доста се чака, защото раздават номерца за деня.

За седенето - Соня не може да седи самостоятелно още. Аз не я подпирам с възглавници. Седи сама само в количката като се подпира на пречката отпред. Седи и в столчето за хранене като пак се подпира и обляга.

# 119
  • София
И при нас се дърпа всичко, което докопа по мен. Много обича да ми дърпа часовника и все се опитва да го лапне. Аз съм и с очила, но не ми ги сваля много често. Shocked
И като види някоя приятелка с очила веднага и се ухилва до ушите-явно прави някаква асоциация.

Общи условия

Активация на акаунт