АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 257
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Добро ютро  Mr. Green

Рина, лек път, представям си колко се вълнуваШ  Heart Eyes

Мамо79, и аz като Филипа съм на мнение, 4е на таzи въzраст едно мле4но хранене на ден е ужасно малко. Не каzвам да го тъп4еШ, просто zамести други храни с мляко  Peace  Трябва да има 3пъти кърма/АМ на ден до годинка  Naughty

Ян4е, не мога да ти помогна, съжалявам, zа това не съм се обадила по въпроса  Sad

МамоМеца, мерси 4е си споделила ваШия ритуал   bouquet  И ние имаме ритуал, първо ядем мле4ната каШа, след това се преобли4аме при което й пускам и муzикалната, въртяЩа се игра4ка, следва кърмене (в полумрак) и селд това сядам с нея на голямата топка и се люлеем докато zаспива, при което аz й пея. Когато zаспи, я местя. Тя според мен се усеЩа, като я слагам в леглото, раzмества се и дори отваря о4и понякога....zнам ли?  newsm78 

А я да ви питам zа Фърбър и тем подобни. Кога според вас е подходяЩ момент zа такива мерки? Фърбър каzват 4е можело след 6ти месец, но според мен сега е неподходяЩ момент, zаЩото явно на тоzи етап се будят така или ина4е. А като ги мъ4ат zъбите пък съвсем не трябва да се прилагат такива мерки...... Мнения?

# 121
тази тема е много обширна, може би като се върнем от разходка ще имам време, но това, което прочетох като един от неговите методи ме втрещи!
В бестселъра си от 1985г. „Разрешете проблемите със съня на вашето дете” той съветва родителите да оставят бебетата да плачат на интервали до 45 минути без да реагират, за да ги тренират да спят сами. Ако детето плаче толкова силно, че повърне, родителите трябва да изчистят и отново да излязат. „Ако го възнаграждавате за повръщането с оставането си при него, само ще го научите, че това е добър начин да получи каквото иска”, пише д-р Фербер.

# 122
Пламен яде в 12 зеленчуково пюре, а в 7, 15, 18 и 21 часа кърма. А през нощта суче поне още 3 пъти.

Зна4и голямата по4ивка я прави сутринта, а?  Thinking 

Точно така. Сутрин яде към 7-7.15. До към 9.30 си се занимава в кошарата и после спи до към 11.30 - 12.00 часа. Мен това чудесно ме устройва, защото от другия месец вече няма да работя вкъщи и майка ми ще го гледа.

Вечер сам заспива към 22.00 часа. Обаче най-късно в 1 часа вече се е събудил. Преди като се събудеше само хъмкаше и чак след 30 минути наддаваше рев, а сега като се събуди и след 10 секунди е прав, хванал се за решетката на кошарата и реве като заклан. Тогава го вземам при нас в леглото и така до сутринта яде и спи. Аз не се притеснявам много от това, защото и Митко беше така, но като го отбих и постепенно свикна да си спи в кошарата.

# 123
Татянка, аз за Фърбър от вас чувам, но мисля че умерена строгост никак не им е излишна на бебоците!  Mr. Green Така отучих Велина задължително да заспива на гърдата ми, т.к. по едно време беше нетърпимо - заспи докато суче, като я оставя в леглото кански рев и т.н. и т.н.  #Crazy Започнах, да я оставям така да си реве - и се отучи в рамките на 2-3 дни. Сега ако заспи, докато я кърмя, и я преместя, и да се събуди - само промрънка и си заспи. По същия начин смятам да процедирам и нощното шоу, но ми трябва още малко смелост и изолиране на нормално спящите по това време на денонощието членове на семейството. Twisted Evil
Може и жестоко да звучи, но аз не виждам друг начин - трябва да има дисциплина и възпитание от сега, иначе на главите ни се качват!  Crossing Arms И никак, ама никак не са малки  Naughty - такааа добре разбират, кога ги глезиш и кога си строг!

Филипка, изпреварила си ме! Този Фърбър май много ще ми допадне!!! Mr. Green

# 124
  • София
ДА ПОЧЕРПЯ ЗА 7 МЕСЕЦ И БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОЗДРАВИТЕ!
Гледам, че и Данчето нещо отсъства та ще почерпя и от нейно име - за всеки според вкуса и предпочитанията. За сега толкова, че са ми триста задачи на главата, но по-късно ще се върна, за да попълня анкетката на Дея!
Черепахова: според моето педи до 1г е нормално очите да се разминават, така че споко, но за твоя сигурност все пак се консултирай.

# 125
  • София
Момичета, успях да изчета какво сте писали, но ще пиша по-късно, че Давид спи, а се буди от тракането на клавишите. Close
Но съм си направила цял файл с въпросите ви и после ще отговарям Blush
Честит седми месец на бебоците!  bouquet

# 126
  • Русе
Черепахче, не съм сигурна, но може мен да имаш предвид - на един от последните прегледи при очната (щото ходим всеки месец), тя спомена нещо, че може да имаме кривогледство по-късно - то се проявява към 1,5-2 години, но също каза, че някои деца до към 8-9 месеца така си кривят очите, защото не са им укрепнали мускулите там...Не се притеснявай излишно  Peace. Това, което ми препоръча е, да не слагам играчки близо (< 30см) пред очите и (визираше тези, които се окачват на количките) и да и правя упражнението с проследяване на предмет, което mama79 много добре е описала - трябва да следиш дали бебка успява да закара всяко оченце докрай към външния ъгъл на окото...

Филипка, на въпроса ти за бижутата - ами аз така си ходя "постна" от почти 3 години вече, заради "сребролюбството" на дребните - ТамЪн единия го израстна, и другия почна... ooooh!

renni79, това вашето на вирус ми прилича... newsm78

renka, ще ми провалиш работния ден с тези "творчества" Joy, и на мъжо няма да ги показвам още, че...отиде коня у ряката...

# 127
Честито на Стаси , Тони, Марти, Мони и Злати. Да са ни живи и здрави.

Янче, Ема напоследък почна леко да и се разминават понякога очичките, но много рядко, та лекарката ни каза чак след година се ходи на очен.

И аз съм от тия  #Crazy дето не спят вече няколко нощи като хората. Вчера педиатърката видя , че венецът е доста подут и да очакваме тия дни зъби  Mr. Green

Динозавърът наистина е много хубав  Peace Както Рени беше писала в Марсел има подобни играчки, доста от тях са на Фишър Прайс, обаче на мен ми се струват , че са престъпно скъпи и не смятам да купувам от там. Активната ми гимнастика струва 20 долара, а там е 140 лева   #2gunfire то бива надценка ама чак толкова, люлка , която струва не повече от 100 долара се продава за 400 лева.

# 128
Пусто, пустооо тук! Confused
Всички на разходки, а моята калпазанка, като заспа в 11 ч и още не се е събудила! Shocked
Какво ли ме чака пак през нощта... Rolling Eyes

# 129
Днеска бях на пазар за играчки на малката Hug
Имаме си свиреща книжка, дрънкалка, и други дивотии.
Аз на играчките в Марсел съм голяма фенка, но цените са доста скъпи, шезлонга на малката беше от там и цената му е #Crazy
Аз нося бижута непрекъснато и малката вече не и правят впечатление newsm78

# 130
Честито на Стаси , Тони, Марти, Мони и Злати. Да са ни живи и здрави  bouquet

Еее, Бубка, тамън си викам, голямо наваксване му дръпваш на работа, цял ден не се появи, ама гледам сега разписала си се.

Фил, аз редовно събирам обеци от пода. Хем съм на винчета, обаче дърпа това дребното и се чудя кога ли ще ми скъса ухото. Обаче косата ми като че ли по-харесва. Значи докато я взема и с две ръце отзад моментално ме опъва. А пусната ли ми е косата, направо си играе  на "дий конче" с нея. Викам си половината опада след като родих, другата ще опада сега от дърпане.

Момичета, да се похваля, майка ми дойде снощи newsm44 newsm68, ще имаме гледачка живот и здраве до края на Февруари. Доволна съм, че като гледам наоколо как е зимата с тези малчовци, по-добре като че ли да няма много контакти с други деца на този етап.

# 131
  • София
Най-накрая да ми остане и малко време за мен и форума, че от тая работа мир няма. Та сега и аз да отговоря на въпросчетата и то с уговорката, че като работеща майка, виждаща детето си за по три часа през седмицата (в другото време спи) и събота и неделя, постоянно се укорявам, че защото не съм с него не се развива така както си представя, че трябва.
1.По колко пъти се храни детето ви? - Тони се храни по 5 пъти, но с големи мъки. Единствено храненето в 17.30 (когато яде каша) е безпроблемно. На другите хранения вечно се мръщи, стиска устинца и е един ужас, то са песни, то е едно шоу, но това е положението.
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето? Тони пропълзя сам преди около месец. Не съм го стимулирала, но като видя дистанционното и реши да го достигне сам. В началото се обръщаше от гръб на корем, за да спечили малко разстояние, но сега вече си издърпва едната раъка, тялото и се избутва с крачета. Слагам го на пода в холя и понякога е толкова бърз, че скоро ще трябав да махам саксиите.
3.С как и на какво играете с децата?Имам много малко време за игра с него, но пеем песни, правим гимнастика, играем на куклен театър (това му е любимото), танцуваме. Другите игри са самостоятелни.
4.Какви играчки купувате? Най-вече музикални, книжки и за дъвчене.
5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/ Е това ми е най-големия проблем не говоря много, може би защото като никой не ми отговаря не виждам смисъл, въпреки че полагам всякакви усилия, за да говоря безсмислено само с идеята да научава нещо все пак. Има моменти, когато му разказвам за работата си, говоря му за философия, вкл. за нароктици, агресия и все такива актуални теми (може би не е нормално, но така поне изказвам мислите си на глас). Най-обичам да пея и вече си имаме две любими песни - Зеленчуци, който не яде и Зайченцето бяло.
6.Как се изправят децата в креватчето? Не се изправя и не знам кога ще се случи това, защото и аз си мисля, че трябва някаква стимулация.
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо? Не.
8.По колко време и на каква височина в проходилката ? По съвет на педито, почнахме да ползваме проходилката от снощи. Мисля, че около половин, най-много един час на ден е достатъчно. Снощи ме изненада, като се избутваше сам и обиколи цялата стая, не вярвах, че може да се случи. Преди това го слагахме пак за около половин час на ден в бънджито и много му харасва като се оттласква, но понякога го прави толкова силно, че ме е страх да не си натърти крачетата.
9.Давате ли витамини и какви? Давам само Вигантол и Зимафлоур. Ще питам утре за други.
Чао и приятно прекарване на уикенда, който се очертава да е топъл и слънчев.

# 132
Здравейте от нас. Честито на минирождениците   bouquet.
Нашата хрема отшумява дано мине вече че откачих  ooooh!. Беба се държи добре в количката не пищи и не реве като магаре явно отмина този период, но като я закачи някой непознат писва чак ми е неудобно от хората  Embarassed. На едно съседско бебе /една седмица по-малко от нас/ са му сложили обички та реших да питам мамите на момиченца мислили ли сте по този въпрос  Thinking. С мъжо бяхме говорили да и пробием ушите на пролет за рожденния ден, но аз май нещо се отказах. Мисля като поотрасне сама да си реши не знам май ще отложим. newsm78 Интересно ми е какво мислите по въпроса ?
Бижута не нося имах едно синджирче, но Ина все го дърпаше та го свалих да не го скъса  Mr. Green.
Това е за сега от нас  Heart Eyes

# 133
Zdraveite mami i beboci! Nai-napred iskam da se izvinia 4e ne pi6a na kirilica, no kompa mi beshe frashken s virusi i triabvashe da preinstaliram vsichko pri koeto mi se izgubi kirilicata i ne se seshtam kak da ya kacha pak Embarassed Otdavna ne sm vlizala tuk imame si nova temichka, koiato mai veche ne e mnogo nova ... da sa ni jivi i zdravi mesechkovcite![size=10pt[/size]
Moiata Eva oshte ne moje da palzi. Predi niakolko dni ia slojih v prohodilkata i e mnogo shtastliva, osobeno kato dokopa neshto, koeto ne triabva  Laughing Kolkoto do spaneto, tia ot savsem malka zaspiva sama, no se budi 2-3 pati prez noshtta za mliako, ne znam koga she zapochne da spi po  ciala nosht, dano da e skoro. Az sm chuvala za niakakav metod "zaspivai detence", ne znam dali e tova za koto pishete, no tuk mnogo maiki kazvat che e uspeshno prilojim, obach  Naughty na vseki 5 min da se poiaviavash pri bebo, da mu kazvash po neshto uspokoitelno (ot roda - tova e tvoiata staia, mama e tuk i t.n.) i posle pak izlizash, za da niama chuvstvoto che e izostaveno ...
Ami tova e, triabva da stavam, che malkata me zove Laughing

# 134
Ели, и КРЕДОРА горе ли ти го няма?

Общи условия

Активация на акаунт