❤И вече коремчето порасна,а октомврийче пола ще показва❤Тема2

• 52 715
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета!
На 16 юни съм на фетална морфология, знаете ли кога се записва час при проследяващия гинеколог след нея, за да ми прегледа изследването?
Моята АГ ми каза да отида 3 седмици след ФМ.

# 571
Той самия доктор, който прави ФМ ще ви го обясни, ако всичко е наред си отивате при АГ когато трябва. Той ще ви го разчете още там.

# 572
Той самия доктор, който прави ФМ ще ви го обясни, ако всичко е наред си отивате при АГ когато трябва. Той ще ви го разчете още там.

Благодаря много!

# 573
Мами, имате ли отзиви за тази кошара, тип next to me? Благодаря ви!

# 574

Единственото, което ми каза една приятелка е, че не си е купила, защото се ползва за кратко. Аз обмислям още.

# 575
Това което аз разбрах е, че ако смятате да кърмите това е най- добрата покупка 😂 некст то ми, ние вече купихме, но втора употреба , защото се ползва за кратко наистина

# 576

Никол, за мен тази кошара е супер непрактична, защото времето за ползване е много кратко. Когато детето започне да се изправя не е подходяща.
Кошарата, която взехме първия път беше комбинирана, с повивалник, от Вис Виталис. В момента е трансформирана на легло и детето (на 5) си спи в него. А повивалника ми спаси кръста, защото ми е слабост. И решетката се маха, беше долепена за леглото известно време, а и в периода на адаптация към нормално легло. Доволна съм. Сега мисля пак да я ползвам, а на баткото да купим легло за големи деца.

# 577
Тъй като на мен тук ми свършва компетентността, бих искала да попитам и майките, които имат вече опит.
Каква например е разликата между леглото Next to me на картинката по-горе и например кошара с две нива, която по-късно може да се ползва и за игра  и е до приблизително 3-годишна възраст (снимката е илюстративна)? Горната кошара има ли изобщо някакви предимства, освен това, че се люлее?

Кошарата, която взехме първия път беше комбинирана, с повивалник, от Вис Виталис. В момента е трансформирана на легло и детето (на 5) си спи в него. А повивалника ми спаси кръста, защото ми е слабост. И решетката се маха, беше долепена за леглото известно време, а и в периода на адаптация към нормално легло. Доволна съм. Сега мисля пак да я ползвам, а на баткото да купим легло за големи деца.

Би ли пратила снимка на кошарата, от която си доволна?

# 578

Тази е кошарата, която ползвах. Има люлеещ механизъм, който не ползвахме. Като минус е това, че няма преграда под големия кош и чекмеджетата се пълнят с боклуци. Също така си добавихме сами греди, за да сложим матрак отгоре. А матрак също продават във Вид Виталис. Качеството е средна работа. При интерес мога да я снимам и като легло (леко преправено от нас).

# 579
Основната идея на next to me е , че през ноща не ставаш от леглото, просто взимаш бебето , кърмиш го и го оставяш пак в кошарата.

# 580
Ще вземем такава, но ще е помощна за през нощта да е долепена до спалнята, за да не се става и за пътуване. Отделно ще има основна с чекмеджета и повивалник, харесала съм от nikolle baby.

# 581
Здравейте и от мен.
Ще споделя моят опит с кошарите- при баткото купихме точно тази, която обсъждате- трансформираща се. За мен лично това беше най-неправилната покупка. Обяснявам защо:
1) заема много място
2) за кърмещи мами( аз кърмих 1ги 1 м) е сушер непрактична, защото постоянно трябва да ставаш
3) баткото беше много неспокойно и ревливо бебе- 4 месеца с колики, после зъби-кошмар. Съответно пак през час-2 посред нощ се ставаше
4) като порасна и започна да се изправя, постоянно се удряше в гредите, въпреки че имаше обиколници от  всички страни.

Около 7 мия месец я махнахме и сложихме от тези които са лесно сгъваеми, които се ползват за из път.

Този път ще взем кошара “ next to me” за да нямам горепосочените проблеми. Знам, че
Ще я ползваме 6 месеца максимум, но понр ще ми е удобно живот и здраве като кърмя. След това най-вероятно ще използваме тркстилната за из път която е.

Това е моят опит с кошарите. Надявам се да съм била полезна.

# 582
Next to me не бих купувала. Когато бебето се налагаше да е до мен просто го слагах в едно гнездо между нас. Това гнездо си го местех и в хола през деня и ми беше удобно.

# 583
Здравейте и от мен.
Ще споделя моят опит с кошарите- при баткото купихме точно тази, която обсъждате- трансформираща се. За мен лично това беше най-неправилната покупка. Обяснявам защо:
1) заема много място
2) за кърмещи мами( аз кърмих 1ги 1 м) е сушер непрактична, защото постоянно трябва да ставаш
3) баткото беше много неспокойно и ревливо бебе- 4 месеца с колики, после зъби-кошмар. Съответно пак през час-2 посред нощ се ставаше
4) като порасна и започна да се изправя, постоянно се удряше в гредите, въпреки че имаше обиколници от  всички страни.

Около 7 мия месец я махнахме и сложихме от тези които са лесно сгъваеми, които се ползват за из път.

Този път ще взем кошара “ next to me” за да нямам горепосочените проблеми. Знам, че
Ще я ползваме 6 месеца максимум, но понр ще ми е удобно живот и здраве като кърмя. След това най-вероятно ще използваме тркстилната за из път която е.

Това е моят опит с кошарите. Надявам се да съм била полезна.

Изключително полезно, много благодаря! Имам обаче въпрос. При тези, които се сгъват има модели, на които им се сваля преградата и съответно когато бебето се сложи на горното ниво, а кошарата се долепи до леглото на родителите, не става ли точно Next to me легло? А в този вариант, кошарата може да продължи да се ползва, когато бебето започне да се изправя след като се свали на долното ниво. Или просто не са направени добре и не стават за Next to me?

# 584
Като цяло съвета ми към всички майки на първи деца е - ако има от кой, вземете обзавеждане, оборудване и т.н. В случай, че не е от полза можете да купите и алтернатива. Пазара просто е наситен с всякакви неща. Simple Smile

Иначе като стана дума за спане, вие, майките вече на едно дете как сте със съня? Спите ли непробудно или ставате посред нощите?
Аз определено след раждането съм от бродещите, а спях като покойник.

Общи условия

Активация на акаунт