❤И вече коремчето порасна,а октомврийче пола ще показва❤Тема2

• 52 586
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, здравейте 🤗 Нова съм в групата, както като цяло в Бг мама. Имам следният проблем и моля, ако на някой му се е случвало да сподели. Нека започна с лек увод... В 17 г.с. съм, с първо бебче и като цяло постоянно за всичко се шашкам... следя бременноста си в Надежда.
И нека дойдем на проблема..... както си седя и си готвя нещо като течение но брше много обилно се изля и просто усетих, че всичко ми стана мокро... изтичах в банята и видях, че став на въпрос за нещо наподобяващо течение с лек хомогенен характер, смесено бвло с безцветно . Въпроса ми е дали да се притеснявам, че може би са вид води (а те не знам как изглеждат ) или е просто някакво течение ?! Писах на лекарката ми, но както обикновенно не ми отговори. Болка нямам поне нищо по-различно, защото като цяло си имам спазми и боцкания нико долу. Ако някой има идея нека сподели, благодаря!

# 646
Ivona, щом лекарката ти не ти отговоря, моят съвет е да отидеш до спешен кабинет и да те погледнат на ехограф.
Забравих да те поздравя с добре дошла и дано всичко е наред и да нямаш никакви поводи за притеснение през цялата бременност.

# 647
Ivona, щом лекарката ти не ти отговоря, моят съвет е да отидеш до спешен кабинет и да те погледнат на ехограф.

Само да кажа вчера бях на фетална морфология и всичко си беше наред.... ако има нещо общо въобще ....

# 648
Аз не казвам, че има проблем, но за твое спокойствие е най-добре да те види специалист. Ако нищо няма, просто ще си си загубила времето да се разхождаш до най-близкия спешен кабинет.
Стискам ти палци.

# 649
Аз не казвам, че има проблем, но за твое спокойствие е най-добре да те види специалист. Ако нищо няма, просто ще си си загубила времето да се разхождаш до най-близкия спешен кабинет.
Стискам ти палци.

Да, благодаря! 🍀

# 650
Един от най-честите симптоми по време на бременност е по-интензивно течение, което е напълно нормално. Даже вчера като ходих на редовните изследвания, ми взеха секрет и попитах дали е нормално и сестрата ми каза “дори да се усеща мокро и изведнъж е напълно нормално”. Не са води, спокойно. А сега си спомням, че дори при предишния преглед сестрата и доктора ми кзаха да имам предвид, че ще стане по-интензивно течението, но ако не мирише лошо и не е жълтеникаво, няма място за тревога.

# 651
Един от най-честите симптоми по време на бременност е по-интензивно течение, което е напълно нормално. Даже вчера като ходих на редовните изследвания, ми взеха секрет и попитах дали е нормално и сестрата ми каза “дори да се усеща мокро и изведнъж е напълно нормално”. Не са води, спокойно. А сега си спомням, че дори при предишния преглед сестрата и доктора ми кзаха да имам предвид, че ще стане по-интензивно течението, но ако не мирише лошо и не е жълтеникаво, няма място за тревога.

Много Ви благодаря! Няма такъв жвят беше безцветно микс с бяло, но все пак ми е за първи път и един с друг нямам еднакъв ден и за това вече незнам какво да очаквам ....

# 652
Здравейте!

Знам, че за повечето още сигурно е рано и не са започнали да купуват мебели, но предполагам, че се оглеждате. Simple Smile
Имам въпрос дали сте виждали някъде детско гардеробче със стъклени/прозрачни рафтчета и чекмеджета? Става въпрос за нещо такова:

Аз поне не успявам да намеря никъде из магазини и интернет и се чудя дали изобщо се предлагат в България?
На мен това ми прилича на ИКЕА Pax системата. Не е специфично детска, но можете да си я направите с каквито искате рафтчета вътре, включително и стъклени.

# 653
Здравейте на всички 🙂 И аз се включвам в темата, но ви следя от самото начало. Термина ми е 17.10. Чакаме момченце с голямо нетърпение 💙 За жалост имах един спонтанен аборт в 5та седмица октомври 2021. За това сега ми беше доста притеснено, но съм се настроила позитивно и вярвам, че всичко ще е наред. Имам един въпрос - дали вече усещате мъничетата в корема си? Аз от 16 седмица започнах да усещам “нещо”, но вече от тази седмица (18) е доста осезаемо подбутването. Желая на всички спокойствие, усмивки и позитивно мислене 🌸🌼🌸
Здравей и аз съм за 17.10. момче усещам побутване и неубоздан аперит направо ако не ям ми причернява🙂🙂🙂🙂

# 654
Започнах и аз да получавам отоци. Пръстите ми се надуват, а ако стоя повече от 30мин седнала и глезените също Cry Качила съм доста от 60кг за 180см ръст, сега съм 67. Но това предполагам стана защото постоянно ми се гадеше и хапвах някакво тесто да го спра Neutral Face Също така ми предписаха протеин(не ям месо), но не го пия всеки ден макар че трябва. Сега не мога да разбера дали не е от протеина или точно защото не го пия редовно. Кръвното ми е ниско 100/60. Мисля да спра тестото, както и бялата захар, те и без това не са необходими на бебето пък ще видим.

# 655
Започнах и аз да получавам отоци. Пръстите ми се надуват, а ако стоя повече от 30мин седнала и глезените също Cry Качила съм доста от 60кг за 180см ръст, сега съм 67. Но това предполагам стана защото постоянно ми се гадеше и хапвах някакво тесто да го спра Neutral Face Също така ми предписаха протеин(не ям месо), но не го пия всеки ден макар че трябва. Сега не мога да разбера дали не е от протеина или точно защото не го пия редовно. Кръвното ми е ниско 100/60. Мисля да спра тестото, както и бялата захар, те и без това не са необходими на бебето пък ще видим.
Не мисля,че 7кг са кой знае какво.
И аз съм с 6 нагоре от началото,но го отдавам на това,че имах период,в който не ставах от леглото заради световъртеж.
Да сме живи и здрави,килограми се свалят Simple Smile

# 656
О разбира се така е. Просто се чудех дали подуванията са заради килограмите. Направо ми пресъхва устата и вероятно задържам доста вода Thinking

# 657
Аз също получавам отоци. Според лекарката ми е, защото не приемам достатъчно протеин. Изписаха ми протеин на прах и го пия всеки ден задължително. Спряха ми всички въглехидрати. Доколкото знам, отоците се дължат на нисък албумин. В комбинация с високо кръвно не е никак безобидно състояние.

# 658
О разбира се така е. Просто се чудех дали подуванията са заради килограмите. Направо ми пресъхва устата и вероятно задържам доста вода Thinking
При мен подуванията са вече от поне 3 седмици. Сутрин се будя с подути ръце и устата направо ми лепне.
Мисля,че е нормално да се задържа вода на този етап,ама ще търпим 😆

# 659
Ами възможно е да е от недостатъчно протеин действително, защото аз месо по принцип не ям, а яйца и извара също не ядях последните месеци, защото си мислех, че ми се гади от тях. Ще пробвам една седмица(дано издържа Joy ) без тесто и сладки и вместо това повече протеин и ще ви кажа дали има резултат.

Общи условия

Активация на акаунт