❤И вече коремчето порасна,а октомврийче пола ще показва❤Тема2

• 52 565
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
На мен ми се подуват краката, ако е жега и стоя дълго време права. Смятам го за нормално. Изследванията ми са супер и риска за преекламсия ми е  много нисък. Аз по принцип лесно задържам вода. Сега съм решила и аз да увелича протеина, да намаля въглехидратите и да пия повече вода. Като не е много горещо, не ми се подават.
7кг не са много според мен за периода на бременността, в който сме. То половината мина. Simple Smile

# 661
И аз съм вече 7-8 килограма нагоре. Не са толкова много но се чувствам голяма!!! 😁 Феталната морфология в понеделник мина много добре, но се оказа че съм с ниска плацента, доста ниска, до ръба и иска пазене, както и продължавам с Магнерот. Някои друг с ниска плацента, да сподели дали е усещал някакъв дискомфорт или от опит с предна бременност?

# 662
Elinor16, и аз съм с ниска предна плацента. Аг каза, че моята направо покрива канала 😓 Каза ми никакво натоварване, по-кратки разходки и повече почивка. Утре съм при нея да видим дали има промяна. 2 седмици стоях вкъщи, а бях свикнала по 10000 крачки да си правя. Започнах да усещам, особено  вечер, тежест в корема и болки в кръста. Като цяло казват, че има време да се вдигне.

# 663
Така е има време. Моята е задна, но пък ниска. Аз чак се учудих, защото не съм имала никакви не разположения, дано и да нямам, но явно трябва пазене и почивка и всичко ще е наред!

# 664
Момичета, какво мислите за съхранение на стволови клетки? На мен някак ми се струва, че в България е много неузряла тази услуга, а сумите не са малки. Четох доста по въпроса и ако бях в чужбина, със сигурност бих запазила, но тук съм в голямо колебание. Ако вече сте запазвали, ще се радвам да споделите опит тук или на лично. Благодаря!

# 665
Момичета, какво мислите за съхранение на стволови клетки? На мен някак ми се струва, че в България е много неузряла тази услуга, а сумите не са малки. Четох доста по въпроса и ако бях в чужбина, със сигурност бих запазила, но тук съм в голямо колебание. Ако вече сте запазвали, ще се радвам да споделите опит тук или на лично. Благодаря!

Аз също се интересувам от темата и се колебая дали да направим тази стъпка. Наистина е доста скъпо. Ориентирала съм се към Надежда и Биорегенерация засега, макар че има и други опции, като Future health но наистина не знам. Ако някой е замразявал да сподели

# 666
Със сина ми запазихме във Future Health, сега ще постъпим отново така. Спомням си, че използвахме и някаква отстъпка за сключване на договор преди 8-ми месец. Не е евтино, но със съпруга ми гледаме на това като вид застраховка. Има опция да се плаща и на вноски.

# 667
  • Варна
Идвам да се похваля, че вчера бяхме на втората ФМ и всичко с бебенцето е наред. Имаме и 3д снимки, но не са много хубави, очаквах да е по-оформено като човек вече, ама не е. Grinning Лекаря ни обясни доста подробно за всички органи и кости. Мъжа ми много се впечатли. Той не е идвал на преглед, защото предишната бременност беше изцяло по време на ковид локдауна. Детето беше с нас и очаквах да е апокалипсис, но му дадохме солети и кротува през цялото време. Joy Кога иначе ще намаже така.
Другата важна новина е, че плацентата се е вдигнала и пак имам шанс за естествено раждане. Blush
Шийка, води, доплер, пъпна връв, всичко си е в норми засега и изглежда, че бременността си протича нормално.
Пуснах и регулярните изследвания. Там малко сгафих, защото ми бяха казали да не ям 3 часа преди тях, а аз съвсем изключих и обядвах стабилно. Все пак имаше 1-2 часа минали, дано да са достатъчно и да не се налага да правя после пак.
Май е това общо взето.

# 668
Момичета как се справяте с болките в кръста? Нещо за облекчаване?

# 669
При мен за момента помага движение и не се е налагало да взимам болкоуспокояващо. Разхождам се и ме облекчава.

# 670

Йога два пъти в седмицата и много разходки 🌞

# 671
Здравейте, как сте с хемоглобина?
Моя е ужасно нисък, аз с таласемия. Сега пробваме да го вдигнем с желязо защото се установи нисък феритин, но мен много ме е страх да не падне още и мисля да си направя нови изследвания след седмица. Чудя само дали честото даване на кръв за изследвания е проблем...

# 672
По принцип, да, честото даване на кръв за изследване допълнително изтощава. А как са фолиевата киселина и витамин б12(трябва да е минимум 350pmol/l), те са също важни компоненти за хемоглобина.

# 673
Пробваме с б12, но за сега без резултат. Понеже се консултирам с още един хематолог, според него от б12 желязото още повече пада и с приема му задълбаваме анемията още повече. В чудо съм се видяла вече, всеки е на различно мнение. Отиват към кръвопреливане нещата за съжаление.

# 674
А колко е б12? И как го приемате? Най-ефективно е с инжекции(хидроксикобаламин/метилкобаламин), другото е подезични таблетки метилкобаламин. Съъгласна съм б12 намалява желязото, защото стимулира образуването на повече еритроцити, а те имат нужда от още повече желязо, но когато се взимат с разстояние поне 4 чааса едно от друго, това малко се компенсира. Вие разбира се си слушайте лекарите. Просто на мен много бързо ми го вдигна точно комбинацията от 3те(желязо, б12 и фолиева).

Общи условия

Активация на акаунт