На пазар във Варна - тема 68

• 35 559
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Проблема с ГТ е, че пускат в пиковите часове малки автобуси. И като на пенсионерите им дойде музата да тръгнат по същото време за Кауфланд или Лидъл с количките става мазало. Те с безплатните карти са .... без спирачки !
Ако ГТ пооправи автобусите, станат с по-редовен от сегашния график и върне контролите ( защото много хора пътуват без билет и оттам се губи много ) ще е на печалба и ще се ползва от повече хора.
Как прецените, че в пиков час пускат малък автобус? Когато правят графика да не си мислите, че някой пресмята специално заради вас? Дори и да е голям автобуса в 13,20ч.и 13,30ч.и 13,40ч.на сп. Явор е пълен ужас. Децата едвам се натъпкват в автобуса. Да не си мислите, че и тогава пак пресмята някой? Каквото дойде. Факт е, че и големия автобус не побира пътниците нищо, че са на 10 мин линия148. Цял ден да празни автобусите, след 20ч.също вървят почти празни ама няма пълно щастие за никого. Ние с детето редовно ползваме ГТ. Не ми е кеф ама нямам избор. Не ме устройва факта да изляза с колата и после да се чудя къде да паркирам.

# 346
А защо в 06:40 от Вл-во  номер 14 да е малък/ претъпкан след като разкарва учениците за 7:30 на училище, а следващия в 07:00 от Вл-во  е голям/ тотално празен (мъртво време) . Нали затова има анализатори, а ако няма, да направят запитване към пътуващите.

В часовете пик в нормалните градове транспорта е на 3-4 минути. И да го пропуснеш понеже е тъпкано следващия идва толкова бързо че не ти създава проблем. И дали 10 минути в часовете пик за 148, който е един от най-ползваните автобуси, не е прекалено голям интервал. И ако го направят на 5 минути съм сигурна, че пак няма да е празен. И защо от ГТ смятат че рентабилен е само автобус който е на безумно тъпкан. Лично не искам да се примирява с тезата - ех каквото дойде такова. Ние всички сме данъкоплатци и нещата трябва  се правят за нас, а не да се отбива номера. За съжаление в бг всичко е отбиване на номера.

# 347
Проблема с ГТ е, че пускат в пиковите часове малки автобуси. И като на пенсионерите им дойде музата да тръгнат по същото време за Кауфланд или Лидъл с количките става мазало. Те с безплатните карти са .... без спирачки !
Ако ГТ пооправи автобусите, станат с по-редовен от сегашния график и върне контролите ( защото много хора пътуват без билет и оттам се губи много ) ще е на печалба и ще се ползва от повече хора.
Как прецените, че в пиков час пускат малък автобус? Когато правят графика да не си мислите, че някой пресмята специално заради вас? Дори и да е голям автобуса в 13,20ч.и 13,30ч.и 13,40ч.на сп. Явор е пълен ужас. Децата едвам се натъпкват в автобуса. Да не си мислите, че и тогава пак пресмята някой? Каквото дойде. Факт е, че и големия автобус не побира пътниците нищо, че са на 10 мин линия148. Цял ден да празни автобусите, след 20ч.също вървят почти празни ама няма пълно щастие за никого. Ние с детето редовно ползваме ГТ. Не ми е кеф ама нямам избор. Не ме устройва факта да изляза с колата и после да се чудя къде да паркирам.
Как прецених, че в пиков час пускат малък автобус ли ? Ами като пътувам с градския транспорт ежедневно, в пиковите часове сме като херинги в кутия и не достига въздух дори! Някакво специално изследване, апробирано от независима компания ли трябва, за да се направи такъв извод ?

# 348
А какъв е официалният ред да се направи жалба или подписка за честотата на ГТ? В момента нали все пак се финансира от общината?

# 349
В момента май им е по-важно да пуснат интернет по спирките.
След сутрешния дъжд в понеделник, отново се вижда,че така проектираните спирки за нищо не стават. Но какво да се прави.... архитекти,поръчки,комисии и мислители...

# 350
  • Варна
Момичета, в Кауфланд до мол Варна ще има Пепко. Ако някой комшия го интересува, да знае Simple Smile Зареждат стоката по стелажите вече.

# 351
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Преди няколко години моя бивша колежка пуска жалба за една от линиите на ГТ, тъй като уж е за учениците, а те закъсняваха.Писа мейли наред до ГТ/Община и т.н.Оказа се че има ефект.

# 352
  • Варна
Моля за препоръка за фреш бар подобен на So fresh, локация Севастопол-Катедрала, в този периметър. So fresh хем намалили количествата, хем цените доста завишени.

# 353
  • В центъра на моретата
Fresh Zone - на бул. Сливница 51 (от Общината надолу към Севастопол) до магазин за обувки Cristian.
Fresh Zone има и зад Рощок.

# 354
  • Варна
Благодаря, Zaek, даже ми е още по-удобно. Сетих се. 🍀

# 355
  • Варна
Пресни кори за лазаня - питайте в Паста Джили, на ъгъла на Драгоман и Бдин.

# 356
В момента май им е по-важно да пуснат интернет по спирките.
След сутрешния дъжд в понеделник, отново се вижда,че така проектираните спирки за нищо не стават. Но какво да се прави.... архитекти,поръчки,комисии и мислители...

Повечето нямат и стъкла. Всичко е изпотрошено. Лятото пече и няма никаква сянка, а зимата духа и няма завет

# 357
  • Варна
Пробвахте ли вече козунаците на някоя пекарна тази година?

Къде ще са хубавите и от къде ще се купуват?

На ул. Кавала (точно срещу Джурото) има нова пекарна, на която хвалят нещата, но нищо не съм вземала още.

# 358
  • Варна
Аз ще си омеся. Иначе по принцип винаги съм купувала от Лагард до затвора. Там са хубави, но като цена нямам представа.

# 359
При цена на хляба 2 лева не знам как ще има цена на качествен козунак под 10 лева ! И то ще е мъчително да се намери истински, хубав качествен козунак.
Е, то слайс кето козунак може да удари и 40 кинта бройката, ама не е за мен това.

Общи условия

Активация на акаунт