На пазар във Варна - тема 68

• 35 528
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • Deutschland/HE
Хай,
преди две години водих дъщеря ми при Бъклова, тогава преглеждаше по ЗК в Ситиклиник, внимателна е, обяснява добре.
Ние отидохме за един проблем, но тя видя и друг, даде решения и за двата - направление за ортопед и да направят мехлем в аптека (без кортизон беше Simple Smile ).
При дерматолозите е малко игра на тото от какво ще се повлияе.

# 511
  • Варна
Събирам съвети за добър дерматолог за дете. Дъщеря ми явно прави някакви реакции към шампоани, мори я страшен сърбеж по скалпа (няма въшки със сигурност) и след като изпробвах де що има шампоан за свръхчувствителен скалп, вдигнах ръце и ще ходим на лекар.

С какви шампоани се мие? Пробвали ли сте аптекарски на Виши, Ревалид и т.н. по 20+ лв? Ако да, препоръчвам ви д-р Томов. Темерут е, обаче си разбира от работата и два пъти ме е спасявал от различни проблеми след неуспешни опити на други дерматолози.

# 512
Многократно сме споменавали д-р Димитрова в Ситиклиник.

# 513
  • Варна
С какви шампоани се мие? Пробвали ли сте аптекарски на Виши, Ревалид и т.н. по 20+ лв? Ако да, препоръчвам ви д-р Томов. Темерут е, обаче си разбира от работата и два пъти ми е спасявал от различни проблеми след неуспешни опити на други дерматолози.

Виши, Уриаж, Дюкре, Нахткерцен, какво ли не... Все от аптеката, все по 20+ лв, всички до един за чувствителен скалп. Не си правя експерименти с масова козметика от Елитис. И бебешки сме ползвали, вече нямам нерви.

# 514
  • Варна
Мен вчера цял ден зверски ме сърбя скалпа, след като изгоря след една разходка. Даже болеше, докато се изсуша със сешоара.

# 515
  • Deutschland/HE
Д-рТомов и д-р Бъклова работят заедно в частния кабинет (някъде до Мимоко).

Хай, а опитвала ли си с бебешките шампоани на Авене или Биодерма? Имаха едни съвсем щадящи.

# 516
  • Варна
Всичко съм опитвала. Някакъв ужас е. Чеше се дори насън. Пърхот няма. Днес се събуди с разчесан скалп до кръв. Мих с отвара от лайка, поуспокои я. Парадоксалното е, че последния шампоан, който купих вчера от аптеката, беше точно с активно вещество извличано от лайка. Не знам към коя съставка прави реакция, не съм и лекар за да разбера. Последно й мих косата само с вода ама не може постоянно така.

# 517
Не знам на каква възраст е, но ако е в пубертета или преди него, алергични реакции получават подобни от млечни продукти.
Наблюдението ми също така е, че след Ковид също се появяват подобни неразположения. Влизам в това число аз също.

# 518
Аз имам наследствено много чувствителен скалп и за разкош гъста коса, която го спарва .. През пубертета беше нещо страшно, мазна коса, раздразнен скалп, лющеща се кожа.. издавали сме сума ти пари за козметика и лекарства. Единственото, което и до ден днешен ме спасява е Себорал форте, ползвам го само при обостряне на сърбежа, а не постоянно. Никой от медицинските шампоани не ми беше ОК. И до ден днешен не се къпя два пъти последователно с един и същ шампоан, а имам поне два и редувам. Най-добре ми понасят тези на Лореал

За кожен мога да препоръчам Милена Генчева, има записване на часове в супер.док

# 519
  • Под Слънцето
Хайче, ето това ми помогна

https://inaessentials.com/products/bio-voda-ot-salvia?utm_source … AYASAAEgJqHvD_BwE

Имах същите грижи. Адски сърбежи от година и нещо. Наскоро го свърших спрея и сърбежа чувствително намаля.

# 520
  • Варна
Аз сигурно ще съм първата, която ще дам негативен отзив за продуктите на Ина, но миналата година купих същия спрей за мъжа ми, който има себорея, и от спрея дори се влоши...

# 521
  • Под Слънцето
Диди, не знам, но на мен ми помогна. Възможно е, разбира се , проблемът да се обостри. Всеки е кат него си, т.е. различни тела- различни реакции. Аз изчетох мнения и реших да пробвам и с него, след като варих няколко месеца отвари и пробвах какво ли не. И аз не ползвам масови шампоани- купувам медицински от доказани сайтове или аптеки последните години.

# 522
  • Варна
Топси, и тоя го имаме. Не помага.

П.П. И аз не съм доволна от продуктите на Ина.

# 523
  • Под Слънцето
Уф. Не знам, Хай, посетете читав лекар, макар и там да е тото дали ще нацели проблема.

Я кажете, моля, къде мога да платя тока с карта? На касата на енерго-то на Сливница  срещу Ардес става ли?
Не искам на банкомат.

# 524
  • Варна
Можеш през онлайн банкирането си.

Общи условия

Активация на акаунт