Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 168
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, може ли малко уточнение - относно резултата от ПИД. Пишете, че е бил готов на 8ми ден или след 10-тина дни, но имате предвид дни след пункцията или дни след 5тия ден на бластоцисти?
Моята пункция беше на 06.04.(не съм пациент на Мемориал), на 12.04. стана ясно, че само 1Е е биопсиран и подходящ за ПИД. Вчера вечерта ми дойде цилъла и се тревожа, че месецът ще го прескоча, ако все пак резултата от ПИД е добър, но все още неготов.

В Мемориал казват, че ПИД отнема 15-20 дни от ден 5-ти. Предполагам, че момичетата по-горе имат предвид 8-10 дни след ден 5-ти от пункцията.

# 106
Момичета, имам изписан аспирин и оксапар 0,6. Още от първия ден се получи синка на крака. След няколко дни станаха три синките. Звънях в Турция, казаха да не спирам нищо и да отида на лекар да ме види тук в БГ. Казах им, че ми е много разреждането и исках да намалим но са категорични. Някой с подобен проблем?

# 107
Здравейте - исках да попитам тези от вас, които имат успешно развити ембриони до 3/5 ден правихте ли им предимплантационно генетично тестване? Какво ви посъветваха докторите ви? Чувам доста противоречиви и объкващи мнения и се обърквам...

# 108
Здравейте - исках да попитам тези от вас, които имат успешно развити ембриони до 3/5 ден правихте ли им предимплантационно генетично тестване? Какво ви посъветваха докторите ви? Чувам доста противоречиви и объкващи мнения и се обърквам...

При първата ми стимулация, имах трансфер на 5 дневен не изследван ембрион. Резултата беше аборт със секцио по мед причини в шести месец.
Само да вметна, че липсата на излседване беше по препоръка на лекарите, защото сме млади и нямаме придружаващи заболявания.
Моля, изследвайте си ембрионите! Това изследване спестява много напразни надежди, сълзи, нерви и време!
Не веднъж съм го споделяла тук, в бг мама има теми, в които не пожелавам на никоя да се налага да влиза и там е пълно с истории като моята. Те са болезнени и не всеки ги разказва на други места.
За сравнение от втората стимулация имам роден син и сега съм бременна отново в почти седми месец.
Имайте предвид, че зачеването е само част от борбата и докато се роди здраво детенце има още доста стъпки и сме длъжни да ги осигурим безпрепятствено.
Разбира се, ако лекарите са на мнение, че трябва да се направи свеж трансфер или по друга причина да не се направи ПИД, слушайте лекарите.
Успех

# 109

Подкрепям казаното от Semana15 с три ръце.
В Мемориал ме увериха, че вземането на биопсия за ПИД е абсолютно безвреден процес.
Аз също се бях притеснила, тъй като само един ембрион достигна до 5ти ден и реших да се разровя за още информация (не че не им вярвам на турците, ама все пак).
Има доста полезна информация точно за ПИД в сайтовете на няколко британски IVF клиники. В общи линии ако един ембрион не преживее ПИД, той не би имал шанс да оцелее и след трансфер. В такива редки случаи ембриолозите обесняват рисковете на пациентите предварително.

# 110
  • София
Дойде време и аз да попитам нещо.
При подготовка за ЗЕТ имам сложена блокираща инжекция /Золадекс/ на 16-ти ден от предходния цикъл. След поставянето и цикъла трябваше да ми дойде, но така и не ми дойде останах си блокирана на 22 ден след това се пристъпва към продължаване на подготовката за трансфера без цикъл, защото ще изтече действието на блокажа. Някоя имала ли е такъв случай и как се процедира тук вече няма хормони на 2-ри ден, пускат се хормони, но не се знае на кой ден, как се изчислява кога точно ще е трансфера като не се знае кой ден е от цикъла като няма такъв.
Не зная дали го обясних добре Innocent

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 22:45 от pepita5

# 111
Момичета, имам изписан аспирин и оксапар 0,6. Още от първия ден се получи синка на крака. След няколко дни станаха три синките. Звънях в Турция, казаха да не спирам нищо и да отида на лекар да ме види тук в БГ. Казах им, че ми е много разреждането и исках да намалим но са категорични. Някой с подобен проблем?

Само по синката ли преценихте, че разреждането ви е много? Пускали ли се изследване, за да го проверите? Бях на хепарин през цялата бременност и аспирин в началото / спрях го заради кръвоизлив/. Имах ужасни синини навсякъде, които изчезнаха едва месеци след раждането, но никога не са били в следствие на прекалено разреждане. Тук също е важно защо са ви ги изписали - имате ли тромбофилия или са за подпомагане на трансфер? Не бих ги спряла на своя глава и в двата случая Wink

# 112
Благодаря за отговора! Не бих посмяла да ги спра в никакъв случай на своя глава. Нямам тромбофилия но имам една от мутациите за неусвояване на витаминити. Не съм правила никакви изследвания, защото просто не зная какви. Турските лекари ми казаха да отида на вътрешни болести. Попитах личната и тя каза, да вземам аспирина през ден.

Само по синката ли преценихте, че разреждането ви е много? Пускали ли се изследване, за да го проверите? Бях на хепарин през цялата бременност и аспирин в началото / спрях го заради кръвоизлив/. Имах ужасни синини навсякъде, които изчезнаха едва месеци след раждането, но никога не са били в следствие на прекалено разреждане. Тук също е важно защо са ви ги изписали - имате ли тромбофилия или са за подпомагане на трансфер? Не бих ги спряла на своя глава и в двата случая Wink

# 113
IRusinova, върви на хематолог. Изследвания, на които може да пуснеш са АРТТ, Д Димер, фибриноген.

# 114
Тъкмо почвам да търся хематолог в Бургас. Благодаря, Пингвинче!
IRusinova, върви на хематолог. Изследвания, на които може да пуснеш са АРТТ, Д Димер, фибриноген.

# 115

В двете ми предишни стимулации правихме пид на ембрионите по препоръка на лекарите, предвид възрастта ни и МФ.
Първият път от 3 ембриона и трите бяха с мутации.
Нов лекар, нова стимулация със страхотен резултат на пръв поглед - от 8 яйцеклетки, 6 хубави бластоциста 4АА и 3АА и отново всичките са с мутации.. Изненадата беше голяма и за лекаря ни. По неговите думи, не често, но се случва. Съветът му е, ако можем да продължим докато получим здрав ембрион.
Въпреки огромното разочарование, не съжалявам, че го направихме. Не искам дори да си представя как бихме преживели още по-кошмарно развитие на нещата с трансфер на увреден ембрион.
Сега събираме сили за още един опит и се молим да се получи най-сетне.
Интересното е, че от първите 3, от болницата бяха склонни с наше съгласие да трансферират 2 като прогнозата им не беше никак оптимистична. Направихме консултации с двама различни генетици тук в Бг и двамата бяха категорични, че няма никакъв смисъл да го правим.
Успех ви желая, още от първия път!

# 116

В двете ми предишни стимулации правихме пид на ембрионите по препоръка на лекарите, предвид възрастта ни и МФ.
Нов лекар, нова стимулация със страхотен резултат на пръв поглед - от 8 яйцеклетки, 6 хубави бластоциста 4АА и 3АА и отново всичките са с мутации.. Изненадата беше голяма и за лекаря ни. По неговите думи, не често, но се случва. Съветът му е, ако можем да продължим докато получим здрав ембрион.
Въпреки огромното разочарование, не съжалявам, че го направихме. Не искам дори да си представя как бихме преживели още по-кошмарно развитие на нещата с трансфер на увреден ембрион.
Интересното е, че от първите 3, от болницата бяха склонни с наше съгласие да трансферират 2 като прогнозата им не беше никак оптимистична. Направихме консултации с двама различни генетици тук в Бг и двамата бяха категорични, че няма никакъв смисъл да го правим.

Благодаря Ви! Ако е удобно да попитам на каква възраст сте ?

# 117

Благодаря Ви! Ако е удобно да попитам на каква възраст сте ?
На 42 вече..

# 118
Първата стимулация в Турция 2 ембриона с качество 6 АА - биохимична бременност на не изследван ембрион другия след ПИД увреден. Втора стимулация 2 ембриона до 5 ден изследвани след ПИД здрави! От единия имам дъщеричка, другия все още не съм го трансферирала. С НЯР съм и винаги имах по 3-4 яйцеклетки накрая и от тях по два ембриона се развиваха. Въпреки малкия брой яйцеклетки не са ми предлагали свеж трансфер, а винаги ПИД и замразен трансфер. С нормални кариотипи и възраст 37 години по време на стимулация.

# 119
При мен имаше 20 ембриона на 5 ден. На 12 правих ПИД, защото ме беше страх, че няма да има здрави и съответно решихме да направим на по голям брой. Оказа се обаче, че 11 бяха здрави и само 1 небалансиран. Въпреки всичко не съжалявам, избрах ПИД, така ми беше по спокойно след трансфера.

Общи условия

Активация на акаунт