АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 527
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря за новата тема ,Каролева моля да ме запишете и мен с термин 21.08.
Мариела, пожелавам ти бързо възстановяване и всичко да е наред до края. На моята най-добра приятелка,етърва й беше със стенд заради същия проблем,роди си почти на термин,само че се наложи секцио. Важното е и ти,и бебчо да се добре.
Аз пия Natasphin от началото на бременността,изкарах Ковид Януари,но ми ах леко и не са ми изписвали други противосъсирващи.
Бързо оздравяване на болните мами.

Списък за бебето още нямам,пола чак на 11.04 ще ми потвърдят, та не бързам с разглеждането дори.
Ако се потвърди на 100% момиче,много неща ще ми дадат,така че няма да се изхвърлям с покупките.

Количка харесах на Cybex модел Balios или Talos,ще ги видя на живо,но ще купуваме чак Юни-Юли.

За име още сме в дилема, имаме няколко избрани,предложихме ги на сина ми и той категорично избра едно,най-вероятно това ще,ако е момиче.

# 211
  • Велико Търново
Не ми звучи много добре, тези дни си писах с ендокриноложката ми, как да я попитам дали е добре без да я засегна Confused

Мариела , пожелавам ти всичко да е наред и скоро да си вкъщи на спокойствие!

Аз от 4 - ти месец съм на клексан през ден и аспирин като ги редувам, фоброногенът ми беше завишен, а не съм карала ковида. Другото което е имам миома и АГ ми каза, че с инжекциите ще има по- добър кръвоток към бебето, което потвърдиха на ФМ, че кръвотока от мен към бебето е много добър.

Аз съм с Хашимото от няколко години, започнах с доза еутирокс 0.25, която не помогна, сега съм на 100 и 125, като ги редувам. Веднъж смених с л- тироксин, понеже никъде нямаше еутирокс и се вдигна. Сега като ви чета за FT4 започнах да се притеснявам, моят е много нисък, но ендокриноложката ми е доволна. Какво може да стане на бебка ако е много нисък?
 Редактирам се, сега видях, че референтните стойности са по- ниски.

ft4 е хубаво са е към Горна граница. Моята ендокриноложка смята така.Както и според док Сигридов.При теб е в норма,но към долна граница като при мен. При мен даже се следи ft3. Според моята ендокриноложка и други доктори,ft4 отговаря за умственото развитие на бебето. Има доста научни статии,но дали е така няма как да знам на 100%

# 212
  • София
Много ви блaгодaря момичетa зa подкрепaтa! Cтрaхотни cте ❤️
Dinewa Polina 712421 Пожелaвaм бързо оздрaвявaне! ❤️
Елънче вcички около мен ми кaзвaт Мaриелкa. Не ми е неприятно. Нaпротив дaже. Товa ми е нa гaлено нa мен ❤️

# 213
Момичета ще ми кажете ли какви изследвания и колко често си пускате за да следите съсирването на кръвта при носителство на тромбофилия?

# 214
Момичета ще ми кажете ли какви изследвания и колко често си пускате за да следите съсирването на кръвта при носителство на тромбофилия?
Хематолог трябва да ви ги назначи и разчете понеже стойностите са различни при бременност и при не бременни .
Коаголация се пуска.

# 215
Manoela ако съдя от собствения си опит не мисля , че 50 мкг ще ти е много.Аз започнах с  2.88 тсх.Изписаха ми 25мкг еутирокс.След месец Тсх беше 2.21 , но след още месец отново се беше вдигнало на 2.81.Аг ме посъветва да се консултирам с ендокринолог и от тогава съм на 50мкг. Предстои ми контрола след седмица и нещо (45 дена след смяната на дозата) да видим как ще е. Просто като минат 35 дена накъде си го провери пак и ако се наложи ще смъкнеш дозата.
Коагулация не са ми пускали все още , не знам защо...а от седмица някъде имам кръв в носа и не знам дали е просто от Бременността иои от акарда, ще видим.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 11:57 от Орехче

# 216
Мариела, стискам палци скоро да си вкъщи. Знам, как е в болница, колкото и да е хубава тя. В къщи си е най-добре.
Аз днес започнах списъка и попаднах на тези обиколници и направо се влюбих. Уж цветовете на детската стая щяха да са сиво и жълто, но днес като разглеждах по сайтовете, за момичета всичко е в розово. А и не намерих точно тапетите, което исках, та явно цветовете ще са сиво, розово и бяло Wink

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 23:06 от M_lady

# 217
Мариела, стискам палци скоро да си вкъщи. Знам, как е в болница, колкото и да е хубава тя. В къщи си е най-добре.
Аз днес започнах списъка и попаднах на тези обиколници и направо се влюбих. Уж цветовете на детската стая щяха да са сиво и жълто, но днес като разглеждах по сайтовете, за момичета всичко е в розово. А и не намерих точно тапетите, което исках, та явно цветовете ще са сиво, розово и бяло Wink

Много са хубави 😍

# 218
  • Асеновград
Мариела пожелавам ти бързо да мине всичко и да нямаш повече проблеми с бъбреците, много неприятно звучи. Вкъщи си е най-добре, но важното е че бебчето е добре.
Аз съм на кръворазреждащи, но не заради вируса който изкарах(който според мен си беше ковид отвсякъде), и според мен благодарение на тях се оправих, дузодрил пия аз, без тях не знам кога щеше да ми мине, направо такова чудо не бях виждала, само първото ми разболяване с ковид беше по-гадно, а сега се притеснявах за бебето не за себе си. Не знам когато се пият кръворазреждащи до края на бременноста ли са или? Изписаха ми ги заради по-малкото околоплодни води, но след две седмици всичко си беше наред и се бяха оправили веднага, но лекарката каза да си ги продължавам.

Обиколниците иначе са много красиви, но нали не ги препоръчват, спирали циркулацията на въздуха, после като стане по-активно бебето ще ме е страх да не се задуши и ако взема ще е само за красота за 2-3 месеца от тези плитките, много ми харесват, но като цяло са малко излишни според мен.
А аз днес не бях много в настроение, но мъжа ми като се върна от работа вика айде да излезем да вечеряме някъде, и се пооправих, даже токчета и пола сложих😂.И така добре се почувствах, все едно отиваме на първа среща, обаче така се наядохме, че бебето ме рита сега сигурно му е станало тясно от моя пълен стомах. 😅😁

# 219
Manoela,  пия л-торилсин от един месец и до сега не съм усетила никакви странични ефекти, но пък и от резултата не съм доволна, ще видим след месец с по-високата доза как ще е...

# 220
Мариела пожелавам ти бързо да мине всичко и да нямаш повече проблеми с бъбреците, много неприятно звучи. Вкъщи си е най-добре, но важното е че бебчето е добре.
Аз съм на кръворазреждащи, но не заради вируса който изкарах(който според мен си беше ковид отвсякъде), и според мен благодарение на тях се оправих, дузодрил пия аз, без тях не знам кога щеше да ми мине, направо такова чудо не бях виждала, само първото ми разболяване с ковид беше по-гадно, а сега се притеснявах за бебето не за себе си. Не знам когато се пият кръворазреждащи до края на бременноста ли са или? Изписаха ми ги заради по-малкото околоплодни води, но след две седмици всичко си беше наред и се бяха оправили веднага, но лекарката каза да си ги продължавам.

Обиколниците иначе са много красиви, но нали не ги препоръчват, спирали циркулацията на въздуха, после като стане по-активно бебето ще ме е страх да не се задуши и ако взема ще е само за красота за 2-3 месеца от тези плитките, много ми харесват, но като цяло са малко излишни според мен.
А аз днес не бях много в настроение, но мъжа ми като се върна от работа вика айде да излезем да вечеряме някъде, и се пооправих, даже токчета и пола сложих😂.И така добре се почувствах, все едно отиваме на първа среща, обаче така се наядохме, че бебето ме рита сега сигурно му е станало тясно от моя пълен стомах. 😅😁

Междодругото днес гледах една лекция и там  казаха,че е по-добре да има обиколници ,за да не си заклещи ръчичката или крачето.

# 221
Ох, това е проблема с тия онлайн лекции, едни препоръчват едно, следващите го отричат категорично 🙄🤷🏻‍♀️за обиколници и аз съм чела, че са направо забранени от не знам коя асоциация за бебешки сън, тъй като имало голяма опасност от задушаване. Приятелка, която роди преди месец в Германия каза, че изрично ѝ е казано бебето да спи само в чувалче и никакви одеала, обиколници и играчки да няма в кошарката. Аз също мисля да заложа на чувалчета за сън, много практични ми се виждат, няма да се чудя отвило ли се е, дръпнало ли е завивката над главата си. Оказа се, че майка ми е отгледала и мен и брат ми с чувалчета и е много доволна.

# 222
  • Асеновград
Да и аз така знам че не трябва да има нищо в кошарата освен бебето, за да е безопасен съня. Без възглавници, одеала, играчки, обиколници и каквото и да е друго. Тъй като е от гледна точка на безопасността мисля нищо да не слагам. Ако взема обиколник ще е за красота първите няколко месеца докато бебето седи статично и не може да се върти и даже не съм сигурна че бих сложила. И аз смятам да ползвам чувалче, а в началото ако му харесва да го повивам в swaddle пелена, или в обикновенна пелена, само се притеснявам лятото да не прегрее, завито като бурито в тая пелена.

# 223

Междодругото днес гледах една лекция и там  казаха,че е по-добре да има обиколници ,за да не си заклещи ръчичката или крачето.
Две деца отгледаха и нито едното не е успяло да си заклещи ръката или крачето, а съм ги намирала в какви ли не пози и със стърчащи крайници през решетките. Обаче на приятелката ми детето постоянно се завираше под тях и тя много бързо ги махна, братовчедка ми също по същата причина. Другото, което е като сложите обиколник отпред на кошарата как ще го виждате това дете от вашето легло нощем. Трябва всеки път да ставате, а е доста по лесно само да си надигнеш главата и да го видиш накъде е през решетката. Много исках обиколници с баткото, но много бързо ме разубедиха. Приятелката ми накрая каза, че като не искам да мирясам доброволно ще ми даде да пробвам с нейните, бяха жълти, а ако ми хареса да си ги ползвам или да си купувам каквито искам. Разликата между дъщеря и и синът ми е 2м, представете си колко бързо ги е махнала.
И е кошарата на двете деца е имало само възглавничка и завивка, като се завива винаги така, че завивката да минава под мишниците и ръцете да са отгоре. В началото слагах и навито одеало да го подпира откъм гръбчето за да седи настрани, ама мойте кой какво прави те все се измъкваха и се озоваваха по гръб.

# 224
Много полезни мнения, благодаря ви. На мен също ще ми дадат един обиколник в началото на заем и ще пробвам, дали е ок, преди да си купя. Гледах и чувалчета на Angel baby, имат летни модели и се чудя за тях. Някой ползвал ли ги е?
И съм в голяма чуденка помпата ръчна или електрическа да бъде. В болницата ще има, така че ще я купувам след това. Но само при мисълта, че трябва да изпратя ММ да я купи Wink  И за това ми се искаше да съм я избрала преди това. Ще ми подарят този стерилизатор на Авент, ще взема е техни шишета е съответно и помпите им заглеждах.

Общи условия

Активация на акаунт