АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 531
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Моят син е отгледан с обиколник, но само на три страни, тази откъм решетката беше свободна, за да го виждам. Постоянно си удряше главата и се почваше един рев от през нощта, но това вече като дръпна малко.
Не знам дали съм казвала, но препоръчвам една възглавница против обръщане, особено за първите месеци като е хубаво да се обръщат и редуват страните на бебето.

За помпа - задължително електрическа според мен. С ръчната ще си докараш някоя мускулна треска. Иначе идея е да си изберете помпа и при нужда мъжете ще тичат и купуват със скрийншот. Моят така направи, пък аз в родилното цедях и хвърлях поради липса на Стерилизатор.

# 226
  • София
За помпата,аз бяха много доволна от ръчната на Авент.  В болницата пробвах електрическа,но нещо не успях да се изцедя, а с ръчната стана много лесно. Съсипах я от ползване,защото ни беше много сложно кърменето със сина ми и след всяко се цедях, за да го дохраня от шише.
Сега пак ще си взема на Авент,заедно с две шишешата първоначално.  Надявам се с бебчо по-лесно да бъде кърменето.
Синът ми не го научих да спи в чувалче, но с бебето мисля да пробвам от началото, за да свикне. Обиколноците са красиви,аз бях сложила само отзад на леглото,решетките бяха свободни,за да го виждам нощем.

Сега като ви чета и се замислих колко много неща съм забравила и трябва да си припомня 😁

# 227
Моят син е отгледан с обиколник, но само на три страни, тази откъм решетката беше свободна, за да го виждам. Постоянно си удряше главата и се почваше един рев от през нощта, но това вече като дръпна малко.
Не знам дали съм казвала, но препоръчвам една възглавница против обръщане, особено за първите месеци като е хубаво да се обръщат и редуват страните на бебето.

За помпа - задължително електрическа според мен. С ръчната ще си докараш някоя мускулна треска. Иначе идея е да си изберете помпа и при нужда мъжете ще тичат и купуват със скрийншот. Моят така направи, пък аз в родилното цедях и хвърлях поради липса на Стерилизатор.
И аз съм за електрическа помпа. С първото се мъчих с ръчна и нямах никакъв успех, по ми беше лесно даже на ръка да се изцеждам отколкото с помпа, една акушерка ме научи как става. С второто си взех електрическа, то си е направо кеф сравнено с ръчната.
Защо си хвърляла в кърмата с родилния. Питах акушерките и казаха, че тъй като помпата си я ползвам само аз и само за моето дете няма мога спокойно да си го храня, само да съм миела помпата веднага след като преключа с изцеждането. Аз и вкъщи не съм я стерилизирала след всяко цедене, даже не съм я стерилизирала и всеки ден, защото все не ми стигаше времето, въпреки, че съм с електрически стерилизатор и ставаше много бързо.

# 228
  • София
Хвърлях, защото бях на антибиотик - Уназин. Питах две акушерки и ми казаха, че не трябва да кърмя, в крайна сметка се оказа, че може. Ама българска работа..

# 229
Абсолютно нищо няма да слагам в кошарата на бебето. Нито обиколници, нито възглавници, играчки, пелени.... За мен е неоправдано риск, в комбинация с излишен прахоляк.
Помпа имам ръчна, обикновено ми е необходима 2-3 седмици, докато се регулират нещата и после я прибирам. Кърма не замразявам, с първото дете бях събрала цял фризер, който после отиде в мивката.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 10:46 от Аmélie

# 230
Абсолютно нищо няма да слагам в кошарата на бебето. Нито обиколници, нито възглавници, играчки, пелени.... За мен е неоправдано риск, в комбинация с излишен прахоляк.
Помпа имам ръчна, обикновено ми е необходима 2-3 седмици, докато се регулират нещата и после я прибирам. Кърма не замразява, с първото дете бях събрала цял фризер, който после отиде в мивката.
Аз с първото не можах да кърмя. А второто събрах само 1 чекмедже от фризера и спрях да замръзвам. После част от нея използвах да си правя сапун с кърма (дано не ме анатемосате), а другата в изхвърлих.

# 231
M_lady, и аз съм на вълна чаршафчета и харесах тази цветова комбинация.

Вчера гледах една лекцкия на тема “Какво ни трябва за бебето” и показаха доста интересни неща за мен. Имам скрийншоти на списъците, ако искате ще ви ги пратя на лично или ще ги кача в групата във FB.
Може и тук де..ама ще стане голям пост.
Препоръчаха тези възглавнички против обръщане, за които говори Неизвестана16, също така за чаршафчета да се избягат ярките цветове и щампи, защото бебета се натоварват от това.

За помпата за кърма, в болницата тя трябва ли ни?

# 232
Момичета искам да попитам дали някоя от вас има следния проблем. Не мога да сПпа на една страна,нито на ляво,нито на дясно,само по гръб,а нали не е желателно.Като легна на ляво или дясно и след определено време започвам да изпитвам тежест,все едно бебето отива на страната която съм легнала и започва една тежест с болка,сляд като се обърна по гръб до няколко минути нещата се оправят. Принципно с предната бременост бях така ама към края. Сега е твърде малко бебето за да ми тежи. Не мога да спа вечер,някакъв ужас е😥

# 233
Аз моята помпа си я носех и в болницата. И двата пъти получих хиперлактация в началото и без нея бих била загубена.

Милото, подпъхвай си някаква възглавница под корема.

# 234
  • София
Мда, аз също гласувам за възглавница под корема. Мислех да купувам такава за бременни, ама засега ми е удобно с обикновена.

# 235
Милото и аз спя най вече по гръб все още. Настрани ако нямам какво да гушна не ми е удобно, а и явно се подпирам на ръката си и се събуждам със схваната лява или дясна ръка. Взела съм една от резервните възглавници да си я гушкам, ама ММ ми я краде от време на време.
Помпата ММ ми я донесе в болницата след като родих. И двете деца бяха с жълтеница и не искаха да сучат, защото постоянно заспиваха и от шише е по лесно да бъде нахранено, а и се вижда колко е изцяло. С дещеря ми я ползвах може би около 40 дни докато ми се регулира кърмата.

# 236
Аз от скоро не мога да лежа по гръб. Почват се едни болки,едно опъване. А ми е така удобно...
А днес се събудих по корем 🤦

# 237
  • София
При мен започна един задух, когато имам повече физическа активност или вървя по-дълго. Сякаш ми се искаше това да се случи малко по-натам, ама не е концерт по желание в крайна сметка.

# 238
Ау днес изпаднах в нервна криза. Много рядко ми се случва да си изтървах нервите и да викам, но свеки и възпитателните ѝ методи върху детето ме побъркаха. Виках и по двете, после ми стана гузн, защото то детето не е виновно.... 😏 Удари не на рев и си запали една цигара. Не издържах. Сега пък м ие гузно заради бебето. Край няма.

Задух имам редовно , като се изморя. От месец не вдигам телефона, докато вървя, само питам спешно ли е и ще ти се обадя после, иначе ми причернява и имам чувството, че ще припадна. Аз не мога да лежа на страни изобщо, ако нямам възглавница за бременни или обикновенна сега съм на село и тук имам 4-5 възглавнички малки, които подмушвам, където са ми нужни. Милото, пробвай и ти, дали няма да ти е добре така. Да не се наспиваш е ужасно. Аз или спя п оцяла нощ или се събуждам по 2-3 пъти на вечер и не мига да заспя после. На др ден освен, че съм парцал и съм нервна и избухлива. Мисля, че хормоните ми идват в повече тази бременност.... 🙂

# 239
Децата са с грип А, чудно Simple Smile
Януари ковид, март грип!

Иначе кошарата ни е с икейски обиколник, той е с дъно и няма как детето да се завре под него.

Общи условия

Активация на акаунт