Нашите кухни - тема 90

• 50 194
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Тути, от къде ти е джаджата? И аз искам такава. Моите неща- гъба, веро и течен сапун си стоят също на плота.

# 586
Има такива в Джъмбо Simple Smile

# 587
Здравейте, бихте ли ми казали каква е разликата между смесител за свързване с ниско налягане и такъв за свързване с високо налягане, т.н. проточни бойлери, както пише в обяснението за много от смесителите на Grohe?
С газово котле съм и няма да ползвам проточен бойлер, но не мога да се ориентирам кой от двата вида смесители ми трябва.

# 588
Моята е от пепко, пускат ги от време на време.

# 589
Имам кухненски уреди на Бош, като котлона и фурната трябва да са с директна връзка, не с шуко контакт. Оторизиран сервиз на Бош ли трябва да дойде да ги свърже, за да важи гаранцията?’

# 590
Ами питай в Бош. Те най-добре знаят дали ще ти признаят гаранцията, ако сам си ги свържеш.

# 591
  • София
Здравейте,
Моля тези от вас, които са с плот от естествена дървесина да споделят с какъв продукт го обработихте предварително и с каквакъв и колко често го поддържате. Най-много ме интересува как да го защитя от евентуално попиване на мазнини.

Ние сме от години с дървен плот в кухнята, сега сложихме дървен и в кухнята на вилата. Аз лично не виждам голяма драма с поддръжката, да, плота всяка година се шкури и се маже с масло (на Осмо са много добри, имат специално за плот) но това за мен е предимство, така всяка година имаш почти нов плот.
Петната от мазнина не са никакъв проблем, все пак с масло се маже и самият плот, така че мазни петна никога не остават реално.
Водата може да е проблем, ако не се избърсва навреме, което при нас се случва понякога, когато дъщерята или мъжът ми мият плодове примерно (за всичко друго ползваме основно миялната). Евентуално цветни петна, като ягоди или цвекло, трябва да се избършат по-навреме, разбира се. Но въпреки това, не мога да кажа, че на плота му личи нещо от това, тъй като се забърсва редовно.
Най-късно при шкуренето всичко става пак като чисто ново.

Като цяло, колкото се бърше нормален плот от вода и петна, толкова и този, все пак и на другите плотове не зарязваш всичко полято и засъхнало, така че разлика не виждам аз лично.

# 592
Някои от тези съм ползвала на Симплихюман, Брабантия, Джозеф

последното как изглежда пълно

И трите са супер. Благодаря, ще разгледам.

Сега ако имаше и в бяло Satisfied Ама ще кажете: глезотии вече...

П.С. Има в бяло, ама със зелено на Joseph Joseph. Не върши работа...

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 14:05 от Alia1

# 593
Здравейте, за новата кухня планирам два реда с чекмеджета - 80ам и 60 см широки. Колебая се обаче как да ги разпределя - по едно дълбоко и две плитки /или две дълбоки и едно плитко /или две с едно скрито.

Моля ви споделете от опит кои са най-функционални.

Също за горните редове планирам само вратички, отварящи се настрани и се чудя дали да не предвидя една по-широка, отваряща се нагоре. Дали ще изгубя много ако нямаме такава?

# 594
Имам някаква неприязън към тези, които се отварят нагоре Grinning Не виждам как едните ще имат повече място от другите? Вратичката си е вратичка. Даже тези, които се отварят нагоре ми се струват по-зле откъм място, защото механизмът е по-обемен от две панти.

# 595
Здравейте, за новата кухня планирам два реда с чекмеджета - 80ам и 60 см широки. Колебая се обаче как да ги разпределя - по едно дълбоко и две плитки /или две дълбоки и едно плитко /или две с едно скрито.

Моля ви споделете от опит кои са най-функционални.
И аз имам същата чуденка и ще очаквам отговори. Клоня може би към 3, защото две чела с едно вътрешно някак ми се струва излишна стъпка всеки път, когато трябва да го отворя. А предвид, че е горно точно под плота, тоест с най-често използваните неща се чудя дали няма бързо да ми дотегне по 20 пъти на ден да отварям двойно чекмедже...

# 596
  • ENGLAND
Моята кухня токущо я завършиха, остана само гърба да сложат, сега я нареждам. Долните шкафове всички ми са с чекмеджета, 40см, 20см, 20см. Имам и едно скрито, стига ми. В колоната където ми е фурната под нея имам чекмедже и шкаф, направих шкаф за да побера там хлебопекарната и еърфрайя, в чекмедже не се побираха. С вратички само ми е под мивката, исках и там, но водомера и главния спирателен кран са там и ако сложа чекмеджета труден щеше да е достъпа до тях. Горните рафтове всички са с вратички.
Сега проучвам дали отвора на абсорбатора трябва да се затвори и да си сложа рафтче над него. Абсорбатора ми е с филтри.

# 597
  • София

Моите са два реда дълбоки и един - плитки. Направих ги така, защото като дължина не са много и трябваше да имам достатъчно място за чинии, купи и тенджери, а ниските са подходящи само за прибори.

Ти трябва да си прецениш какви да бъдат, според това какво ще държиш в тях. Ако чиниите са ти в горните шкафове, ще ти трябват по-малко от дълбоките чекмеджета. Ако имаш 3-4 метра  долни шкафове или повече,тогава може би един ред дълбоки чекмеджета ще ти е достатъчен за по-обемистите неща.

Това със скритото чекмедже ми се струва много непрактично и не бих си направила такова. Да отварям всеки път голямото, за да бръкна в малкото... не ми харесва.

Също за горните редове планирам само вратички, отварящи се настрани и се чудя дали да не предвидя една по-широка, отваряща се нагоре. Дали ще изгубя много ако нямаме такава?

Моите се отварят настрани, а в кухнята на родителите ми има и отварящи се нагоре. Според мен нищо няма да загубиш. Ако имаш отваряща се нагоре врата, над нея трябва да имаш други врати. Така може да се наложи да отваряш повече врати, за да стигнеш до всичко в даден шкаф. При мен горните шкафове са до тавана и с едно отваряне на вратичките имам достъп до всичко.

# 598
  • София
Здравейте, минавам да попитам на каква височина се оставя кабел за котлони? Само котлони без фурна под тях. Плотът е стандартно около 90см

# 599
Благодаря ви, момичета. Май не си представям да държа чинии и чаши в чекмеджета та сигурно ще се спра на 1 дълбоко.

А шкафа под мивката как ви е организиран, има ли рафт по средата? Там мисля да сложа някаква кофа, та май трябва да е без рафт?

Общи условия

Активация на акаунт