Нашите кухни - тема 90

• 50 200
  • 740
  •   1
Отговори
# 570

Това ми харесва, ама няма място за кърпа/ гюдерия. Нея къде да я сложа...

# 571
Някои от тези съм ползвала на Симплихюман, Брабантия, Джозеф

последното как изглежда пълно

# 572
  • софия
И аз съм с това.
Скрит текст:
Препаратът ми е във вграден дозатор (така май се казва).
Но покрай поръчката на стойката за хартия си набелязах и показаните от СветлаК.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 14:12 от zvаnchе

# 573
  • при него
Звънче, много е хубаво твоето "канче" , предполагам има отвор да се изтича водата, понеже нали като сложиш гъбата мокра... ?
Аз съм с едно по-обикновено, но на същия принцип. Това е много добра идея за мен, иначе все се разхождат гъби насам-натам.

# 574
А защо слагаш подгизнала гъба? Толкова ли е трудно да я стиснеш преди това? Учудвам се, защото аз така правя и не ме затруднява.

Ползвам това:

# 575
  • при него
Черна станция, разбира се че я стискам, но мисля, че в тези гъби, вода винаги остава. Ето я моята джиджафка, но както казах, тази на Звънче е много елегантна, единствено за водата се зачудих. А, да добавя, то аз я изтисквам, ама това мъж... дете.....
Скрит текст:

# 576
  • софия
Дъното е на дупки. Въпреки това, от време на време, пускам в миялната. Колкото и да изстисквам, другите домашни са със собствено мнение, особено детето, и никога не е сухо, от което, ако оставя, става един филм на дъното.

# 577
Аз съм с такова на Brabantia

Има дупки, за да се оттича водата.
Мивката ми е под прозореца и съм го закачила на перваза. С вграден дозатор съм. Така нищо не ми се мотае по плота.

# 578
  • гр. София
Аз не ползвам такива неща, тъй като мивката ми е гранитна и не под плота и не могат да се закачат успешно. Бях купила органайзер на Джоузеф&Джоузеф, но не можеше да се ползва и го продадох. Верото и гъбата са в шкафа отдолу, микрофибърната кърпа отгоре. Дозаторът за сапун за ръце е вграден в плота. Имам и една ръкохватка с веро, която ми седи на мивката, но не мога да кача снимка.....телефона ми снима в някакъв формат .heic и не мога да кача снимката.

# 579

Това ми харесва, ама няма място за кърпа/ гюдерия. Нея къде да я сложа...
Купуваш две и в едното верото и гъбата, в другто сапуна и гюдерията.

# 580
Използвам това, мивката ми е бланко и идеално ляга на борда й.
https://www.amazon.de/Blanco-Sity-Plastic-Chopping-Board/dp/B07H … 2C102&sr=8-63

# 581
Да де, ама аз лично не мога да си позволя нещо да ми отнема от обема на мивката, а и ще го бутам непрекъснато докато мия ии слагам съдове и чаши вътре. За мен външен диспенсър с неудобството да изстисквам гъбката е по-добро решение.

# 582
Ето това имам (еййй, как са му надули цената! Купих го преди година за 33) + още един дозатор за сапуна:
https://brabantia.bg/organayzer-za-mivka-s-dozator-za-sapun-brab … a-dark-grey-26964
+
https://brabantia.bg/dozator-za-sapun-brabantia-mint-26966

В кутията се събират три дозатора. Аз имам два и място за гъба. Дъното е меко и подвижно.
В ГамаЕлит са по-евтини.

# 583
Вие сериозно ли прибирате гъби и веро в шкафовете под мивката?
Подредена жена съм, но такова нещо никога не съм правила. Гъбата и препарата се ползват постоянно, мразя да имам мръсни чинии, а и нали това ѝ е целта на мивката, да се мие в нея.  В никакъв случай не бих си причинявала постоянно прибиране и изваждане на препарати и гъба, заради едната красота.
Моята гъба стои в подобна поставка, а верото и течният сапун си стоят до смесителя:

# 584
И аз имам такова силиконово "китайче" за 2-3 лв., закачено за смесителя и висящо вътре в мивката. Препаратите са ми отгоре до мивката. В силиконовото държа гъбка и тел. Естествено изтисквам, но пак си се стича. Деца и мъже не си правят този труд да изтискват.

Общи условия

Активация на акаунт