Нашите кухни - тема 90

• 50 160
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Раковски
е па мноо знаИтИ, сичко в един казан е бъркано.

# 76
  • Street of Dreams
Търся мнения за компактни фурни за вграждане. Имам идея за фурна върху миялна, но искам да сложа миялната по-високо, а стандартна фурна ще ми дойде твърде високо.

# 77
В бъдещата кухня планирам малка съдомиялна по ред причини.   Не знам дали за Вас това е вариант - за 2-3 души е добре, има достатъчно място за мръсната посуда. И в този случай може фурната да е отдолу, а миялната отгоре, защото за мен миялната по-често се ползва от фурната.

# 78
Т.е. искаш да сложиш вода върху електричество?
В тази съдомиялна май само чинии и чаши могат да се сложат - тенджери и тигани по-скоро не. На мен миенето на чинии не ми пречи толкова, колкото миенето (търкането) на мазни тенджери и тигани.

# 79
Аз съм с малка миялна, тоест от тесните -  45 см. Двама човека сме, миялната все пак е с две нива и ни е на границата. С това кубче ти само ще си мислиш, че имаш миялна. За мен това е миялна за мокър бар - след пийване и замезване да измиеш чашките и чинийките на място. Но не е миялна за кухня.
А и вода над ток наистина не е препоръчително.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 10:50 от Черна станция

# 80
И според мен вместимостта й ще е много малка, ние сме с 45 см, двама човека и понякога съжалявам, че не сме взели по-голяма, налага ми се да пускам понякога и две за деня, проблемът е когато има тенджери, тигани, по-големи купи.

Не знам дали е тук мястото да попитам, но какво ви е мнението за Tefal Optigrill? Дали може да пече при отворено положение, защото примерно, ако сложа кебапчета, те няма ли да се сплескат?

# 81
Ползвах такава миялна-кубче 1 г. Чашки и чинии събираше от закуска и вечеря на 4 души (4 големи и 4 средни чинии). Тенджера от тези 6 л събира 1 брой и някоя чаша покрай нея. Най-голям недостатък за мен беше, че ползвам таблетки и поради малкия обем на уреда ги цепех на 2 с нож (ако са обикновени Финиш ставаше),но Феери с гел няма как. Т.е. удачно е да се ползва препарат, който да се сипва, а аз такива не харесвам, обичам комбинираните таблетки. Ако пък сложиш цяла си е пълно разхищение.
Сега ползвам за 3-4 души 45 см и я пускам 1 път на ден. Като сложа 1-2 тенджери или някоя тавичка, събира посудата от 3 хранения дневно + тази от пред подготовката за готвенето. Ако не се напълни през деня, когато не сме вкъщи, вечерта пускам плакнене 10 или 15 мин и я оставям за следващия ден.

# 82
И аз ползвам такова кубче от 20 години. 3 съм сменила за това време, но все такива, защото я държа в шкафа под мивката и няма друга възможност в кухнята. Проблемът изобщо не е вместимостта. Събира и тенджери, и тигани, просто ако са много чиниите, ги пускам отделно. Свикнала съм ѝ на габаритите и мога да събера голямо количество съдове. Дори ми е по-лесно да ги събера в нея, защото е 60 см широка, отколкото в 40-сантиметровата на свекървата. Разбира се, с удобството на стандартните не може да се сравнява.
Основният проблем за мен е, че разпръскването на водата е само отдолу и е доста базова като функции. Не пречи на измиването, но е много важно как ще се подредят съдовете, така че да се отича добре водата. Аз съм станала експерт на подреждане за постигане на идеално измиване, но за мъжа ми и децата е задача с повишена сложност.
Това, че се ползва половин доза препарат, за мен е всъщност най-големият ѝ плюс, особено при високите им цени. Удобни са ми течните препарати, но не ми пречи и таблетки да режа на две - за 5 минути накълцвам един пакет и имам препарат за двойно повече време. Феъри купувам течен, също и гел-таблетките съм ползвала, но не са чак такова чудо, че заради тях да сменя миялната.
Върху фурна обаче няма да е добре да се сложи. Фурната много загрява, а миялната има маркучи и тръби, които ще трябва да минават в непосредствена близост до фурната.

# 83

Не знам дали е тук мястото да попитам, но какво ви е мнението за Tefal Optigrill? Дали може да пече при отворено положение, защото примерно, ако сложа кебапчета, те няма ли да се сплескат?

Имам,не съм пробвала на отворено да пека, но не са особено сплескани кебапчетата

# 84
Миялна над фурна,ми звучи като да пуснеш сешоар, докато си във ваната.

# 85
Миялна над фурна,ми звучи като да пуснеш сешоар, докато си във ваната.
[/quote
😂
Аз съм на мнение, че нито един самоуважаш се майстор няма да изпълни такъв проект. Все пак  не е само желанието на клиента, а и отговорността на  майстора в  правилната  експлоатацията и подредба на уредите  . Иначе на проект-  чертеж, визуализация - всичко става

# 86
  • София
е па мноо знаИтИ, сичко в един казан е бъркано.

Тоест, ако кухнята е от гладки фолирани (ламинирани) плоскости, ще изглежда по еднакъв начин с МДФ и ПДЧ, така ли? За здравината и водоустойчивостта, разбрах. С две думи, се чудя набутах ли се като поръчах долните врати от МДФ Simple Smile

# 87
  • Бургас
Не си се набутала, спокойно.

# 88
  • Пловдив
Ако говорите са мдф плоскости с обикновен(не естествен)фурнир ,които ще бъдат нарязани по размер и после кантирани ,няма да има никаква  видима разлика с ПДЧ със същия фурнир, ако това е въпроса ви .

# 89
Ами не е точно като да няма разлика, според мен. Особено за цветните плоскости (дървестите не коментирам, защото не съм сравнявала). При МДФ има трудно драскаеми и antifinger покритие, имаи Fenix, не знам такова да има при ПДЧ. На пипане и на вид са по-копринени някак. От друга страна, ПДЧ имат много повече цветове.

Общи условия

Активация на акаунт